Gå til innhold
  • Bli medlem

Hallingskarvet


snilen

Anbefalte innlegg

Tenker på å gå ruten Haugastøl-Finse via Hallingskarvet med toppbesøk på Folarskarsnuten og muligens Kyrkjedørsnuten. Jeg regner med at dette fort blir en halvtdøgns-tur, spørsmålet er når det er best å gjennomføre en slik tur.

Er turen mulig å gjennomføre til fots etter er dette best som en vår-skitur?

På kartet er tegnet inn noen mindre breer på toppen av Hallingskarvet, kreves bre-utstyr for å passere disse sommerstid, eller er det mer å betrakte som snøfelter ?

Takknemlig for turtips !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg gikk en tur i dette område i midten av juli i fjor. Startet fra Finse, videre til Hallingskarvet og Folarskardsnuten, ned igjen til jernbanen ved Usteveikja. Derfra mot Hardangerjøkulen og Finse igjen.

Vi valgte å gå på norsiden av Hellevasfonni fordi vi var usikre på om det var bre eller snøfelt. Krysset en del av snøfeltene på norsiden, og dette gikk helt greit. Regner nesten med at det bare er snøfelt på toppen der også. Men snøen var veldig tung å gå i. Ellers er det mye stein og ur oppe på Hallingskarvet, som blir tungt å gå i etterhvert.

Er sikkert mulig å gå turen på en dag, med lett oppakking. Mener vi begynte å gå fra Finse i 13-tiden og campet ca 2km nord-vest for Folaskardsnuten i 21-tiden. (Bare sånn at du skal få et lite tidsperspektiv. Vi hadde ca 15kg i sekkene og hadde en del pauser på veien)

Har aldri vært der vinterstid.

Håper dette hjalp litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil anbefale vårskitur april mai. Akkurat no er forholda heilt suverene, fin skare og mykje snø. Litt bratt bæring av ski frå vatnet før Lordehytta,men komen opp er det slake vidder innover. Hellevassfonni og andre fonner i området har ikkje bresprekkar, fint farbare om sommaren. Anbefaler å ikkje nødvendigvis gå over alle høgaste toppar, men heller halde høgde, og krysse litt ut på begge sider av Skarvet for å få utsyn ned i Nordbotnan og Ljøtebotnan. Denne skituren går fint på ein dag, om sommaren ville eg rekna to dagar, mykje steinur og våte snøfonner i området..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi gikk turen på en mai-skitur. Startet i normal frokost-tid fra Ustaoset og nådde middagen på Finsehytta. Gikk opp Prestholtskaret og holdt stort sett høyeste ryggen vestover. Som påpekt i foregående innlegg er "breene" på Hallingskarvet antagelig bare snøfonner og uten sprekker. Ved å gå motsatt retning får en totalt sett 200 m unnabakke istedenfor 200 m motbakke, men da kan egnet nedgang til Folarskaret være litt plundrete å finne. God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.