Gå til innhold
  • Bli medlem

Måneskinnstur til Gjertvasstind, 15-16 nov.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Dro på morgenen fra Lillehammer mot Turtagrø. Været var upåklagelig, med et par gode blå og skyfri himmel. Værmeldingen hadde gjort helomvending kvelden før avreise, fra -15 og kaldere til rett oppunder null grader. Så om det slo til ville det bli en trivlig nattestur til Gjertvasstind.

Værmeldingen stemte, par minus på turtagrø og det holdt seg hele veien inn i Helgedalen, Styggedalen og Gjetvassdalen. Fulge vardingen gjennom Styggedalen, med et lett dryss av snø på steinene og knallhard skare på eldre snøfonder, til vi kom inn på stien mellom keisarpasset og Skogadalsbøen. Krysset elva som nå var en frossen bekk i bunn av dalen ved 1200 moh. Gikk på skrått oppover flanken til vi kom til en stor setin med en gammel rød T på. Derfra tok vi oss opp noen renner og drag opp mot ryggen. Etterhvert som det ble bratt og mer snø og is, måtte Stegjerna og isøksa frem, samtidig som det ble mørkt.

Når vi nærmet oss topp 1924 gikk Christian tom for energi. Så vi fant ut at det var lurest å så en kamp på topp 1924, og fylle magen med mat og drikke der, for så fortsett tidlig neste morgen for å se Soloppgangen fra toppen. tempraturen var fortsatt fin, kun et par kalde sammen med ett evertyrlig måneskinn og stjernehimmel var det vanskelig å få noen timer på øynene før mer vannsmelting og frokost skulle ta till på nytt i 4 tida.

I ly av måneskinn startet vi på siste biten til toppen. Bratta opp til 1982 gikk uten problemer og samme med resten av høydemeterene. Ble ordentlig bratt på slutten på toppen av snøeggen, hvor vi skrådd litt ut mot nord og over Gjertvassbreen (anslagsvis 45 grader), men stegjerna satt godt de. Og vi rakk soloppgangen med god margin! Etter noen flotte bilder fra toppen gikk vi ned igjen i ekstase etter noe av det flotteste vi har opplevd noen gang!

Gikk fort og greit nedover. Ble sliten i anklene etter stegjerna på slutten av nedstigningen, etter mye bratt og skrått terreng. Vi gikk over keisarpasset på veien tilbake til bilen. og etter fem og en halv time var vi nede. Godt sliten i skuldre og bein. Var litt kaldere når vi kom ned i Helgedalen så med lite mat og drikke inntak på vei ned, merket vi dette litt ekstra. Smakte godt med en burger i Lom på vei hjem til Lillehammer, med en uforglemmelig tur til Gjertvasstid! :)


Vi brukte ca 6 timer effektiv gangtid fra bilen til toppen, totalt var vi 26 timer på tur.

post-6810-133474774388_thumb.jpg

post-6810-133474774396_thumb.jpg

post-6810-133474774422_thumb.jpg

post-6810-133474774448_thumb.jpg

post-6810-133474774453_thumb.jpg

post-6810-133474774458_thumb.jpg

post-6810-133474774464_thumb.jpg

post-6810-13347477447_thumb.jpg

post-6810-133474774476_thumb.jpg

post-6810-133474774482_thumb.jpg

post-6810-133474774488_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Annonse
  • 1 måned senere...
Skrevet

Tak for fine fotos og det lyder til at have været en god tur for jer. Også dejligt at høre om ture fra den årstid. Gik selv derop fra Skogadalsbøen sommer 2004, og husker også det lidt udsatte hjørne på æggen på det sidste stykke. Men en rigtigt dejlig tur derop.

Hvor langt i gik ned i Gjertvassdalen før i søgte op mod 1924?

Mvh. Viggo

Skrevet

Takker for svar! Uten tvil topp 3 tur sålangt!

Vi krysset elva ved der stien fra Keisarpasset svinger nedover Gjertvassdalen. Derfra gikk vi ca 1 km nedover dalen, hvor vi holdt høyden evt tok litt slakt oppover, ca 1200moh. Vi tok oss opp noen renner som så farbare, var bratt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.