J.S Skrevet 20. september 2011 Skrevet 20. september 2011 Hei lurte på om en link eller om noen kunne svare på hva slags mat som kunne være lurt + utstyr på en 14-17 dagers-tur eller en ukestur! Siter
J.S Skrevet 20. september 2011 Forfatter Skrevet 20. september 2011 Tenkte at maten skal veie minst mulig og har ikke tenkt på real turmat Siter
Tor Magnus Skrevet 20. september 2011 Skrevet 20. september 2011 Betyr det ingen dehydrert mat i det heletatt, eller bare ikke RT? Og når du sier +utstyr, hva slags utstyr mener du? Siter
J.S Skrevet 20. september 2011 Forfatter Skrevet 20. september 2011 Mengde gass/ bensin til en omnifuel og noen andre tips Siter
Tor Magnus Skrevet 20. september 2011 Skrevet 20. september 2011 Det var en fin post nettopp om gass forbruk. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=26122 En god ide er uansett å gjøre litt målinger selv på hvor mye du bruker. Regner du hovedsaklig på å koke vann eller steike greier og? Hvis du skal traske rundt i mer enn en uke uten påfyll på veien så blir det for tungt uten å bruke dehydrert mat. Jeg synes selv det er spennende å prøve forskjellige leverandører av tørrmat, Fuizion er så langt min favoritt. Det er jo også fullt mulig å lage sin egen tørrmat. Fra enkel potetmos med greier til kokkelere med dehydrator og fortørkede ingredienser kjøpt på nettet. (Frysetørket er gjerne mer smakfullt enn varme/lufttørket. Siter
Tor Magnus Skrevet 20. september 2011 Skrevet 20. september 2011 For et utvalg av tørket mat: http://www.outdoorfoodshop.de Siter
Jan Erik Hansen Skrevet 20. september 2011 Skrevet 20. september 2011 Jeg jobber med saken for å si det slik Har ruslet på langturer i noen år, og holder på å skrive ned noen notater. Et av temaene er turmat, så har noen ideer. Min erfaring er at 5-600 gram om dagen er greit de første to ukene. Etter det blir jeg stadig mer sulten, og må ha litt mer. Det er også sjeldent det er REAL i sekken, siden det er litt dyrt, og etter noen hundre poser... Pleier å variere med ulike typer pastagryter, ris, linser, spekepølse, bacon, smør, pannebrød (mel og bakepulver er lett), og andre godbiter som holder seg, veier lite, trenger lite varme og metter godt. Et tips er å ha en spiseskje smør i de fleste pastagryter og supper så metter det litt mer. Du kan jo ta en kikk på dette innlegget jeg skrev for et par uker siden: http://www.tursiden.net/langtur/2011/09/05/tips-for-smakfull-turmat/ Når det gjelder drivstoff så holder det som regel å koke opp maten, la den stå til den er ferdig og varme opp til slutt. Da sparer en mye drivstoff. Mengden er for avhengig av ytre forhold, brenner og hvordan du benytter den til å si eksakt hvor mye som går. For en person beregner jeg gjerne en 230g gassboks for 5 dager om sommeren. Da varmer jeg 1 liter vann om morgenen, koker lunsj og kaffe underveis, koker middag og noen kopper kaffe ut over kvelden. Eneste måten å finne ut hvor mye drivstoff DU trenger er å prøve og erfare hvor mye som går med. Prøv på en helgetur og rekn ut derfra. Ta med litt ekstra, eller sats på bål om beregningen ikke stemmer. Siter
borgern Skrevet 20. september 2011 Skrevet 20. september 2011 Ta med en høne på tur. Den går selv, spiser ikke så mye og så har du ferske egg hver dag. Siter
J.S Skrevet 20. september 2011 Forfatter Skrevet 20. september 2011 Ja fisker med flue store deler av sommeren. Så fiske skal jeg tenkte og ta turen til sommerferien da vi har ang fri på skolen Siter
glote Skrevet 21. september 2011 Skrevet 21. september 2011 Er du lei real (og annet frysetørk) kan du jo prøve å tørke mat selv. Alt du trenger er en stekeovn med varmluft og tid... Inspirasjon finnes flere steder: http://www.andyhowell.info/trek-blog/category/dehydration/ http://www.trailcooking.com/ Som Jan Erik sier kan du spare drivstoff på koke opp og slå av brenneren for så å koke opp igjen.. Putter du gryten i en kjelevarmer som dette http://sourcetosea.net/how-to-make-a-pot-cozy/ så holder den seg varm lengre Jeg lagde en av 1 cm tjukke sitteunderlag fra Clas Ohlson og aralditt... En kjele kokende vann i kjelevarmeren og satt ut i -10 celsius holdt 80 grader etter enn time! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.