Gå til innhold
  • Bli medlem

Hei lurte på om en link eller om noen kunne svare på hva slags..........


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei lurte på om en link eller om noen kunne svare på hva slags mat som kunne være lurt + utstyr på en 14-17 dagers-tur eller en ukestur!

8)

Annonse
Skrevet

Det var en fin post nettopp om gass forbruk. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=26122

En god ide er uansett å gjøre litt målinger selv på hvor mye du bruker. Regner du hovedsaklig på å koke vann eller steike greier og?

Hvis du skal traske rundt i mer enn en uke uten påfyll på veien så blir det for tungt uten å bruke dehydrert mat. Jeg synes selv det er spennende å prøve forskjellige leverandører av tørrmat, Fuizion er så langt min favoritt. Det er jo også fullt mulig å lage sin egen tørrmat. Fra enkel potetmos med greier til kokkelere med dehydrator og fortørkede ingredienser kjøpt på nettet. (Frysetørket er gjerne mer smakfullt enn varme/lufttørket.

Skrevet

Jeg jobber med saken for å si det slik 8)

Har ruslet på langturer i noen år, og holder på å skrive ned noen notater. Et av temaene er turmat, så har noen ideer.

Min erfaring er at 5-600 gram om dagen er greit de første to ukene. Etter det blir jeg stadig mer sulten, og må ha litt mer. Det er også sjeldent det er REAL i sekken, siden det er litt dyrt, og etter noen hundre poser... Pleier å variere med ulike typer pastagryter, ris, linser, spekepølse, bacon, smør, pannebrød (mel og bakepulver er lett), og andre godbiter som holder seg, veier lite, trenger lite varme og metter godt.

Et tips er å ha en spiseskje smør i de fleste pastagryter og supper så metter det litt mer.

Du kan jo ta en kikk på dette innlegget jeg skrev for et par uker siden:

http://www.tursiden.net/langtur/2011/09/05/tips-for-smakfull-turmat/

Når det gjelder drivstoff så holder det som regel å koke opp maten, la den stå til den er ferdig og varme opp til slutt. Da sparer en mye drivstoff. Mengden er for avhengig av ytre forhold, brenner og hvordan du benytter den til å si eksakt hvor mye som går. For en person beregner jeg gjerne en 230g gassboks for 5 dager om sommeren. Da varmer jeg 1 liter vann om morgenen, koker lunsj og kaffe underveis, koker middag og noen kopper kaffe ut over kvelden.

Eneste måten å finne ut hvor mye drivstoff DU trenger er å prøve og erfare hvor mye som går med. Prøv på en helgetur og rekn ut derfra. Ta med litt ekstra, eller sats på bål om beregningen ikke stemmer.

Skrevet

Er du lei real (og annet frysetørk) kan du jo prøve å tørke mat selv.

Alt du trenger er en stekeovn med varmluft og tid...

Inspirasjon finnes flere steder:

http://www.andyhowell.info/trek-blog/category/dehydration/

http://www.trailcooking.com/

Som Jan Erik sier kan du spare drivstoff på koke opp og slå av brenneren for så å koke opp igjen..

Putter du gryten i en kjelevarmer som dette

http://sourcetosea.net/how-to-make-a-pot-cozy/

så holder den seg varm lengre

Jeg lagde en av 1 cm tjukke sitteunderlag fra Clas Ohlson og aralditt... En kjele kokende vann i kjelevarmeren og satt ut i -10 celsius holdt 80 grader

etter enn time!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.