Kattugla Skrevet 31. juli 2011 Del Skrevet 31. juli 2011 Har brukt elgkjøtt(elgskav) fra Smedstuen gård til søndagsmiddagen ei stund (kjøpt på butikken), men maken til seigt kjøtt er det lenge siden jeg har smakt, verre enn skosåler. Hva gjør man for å få kjøttet litt mørere? Har fulgt oppskriften med å legge det i ei gryte, koke det opp og la det trekke 20min, men like seigt blir det. Bør det kokes lenger, - eller trekke lenger? Har til sammenligning også spist reinskjøtt (kjøttet ble hermetisert og lagret på Norgesglass) og det var til sammenligning mørt som indrefilet. Takknemlig for svar. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
runegutt123 Skrevet 31. juli 2011 Del Skrevet 31. juli 2011 Steik kjøttet godt før du koker det. Lengre koking= løsere kjøtt= du greier å tygge det. Syre hjelper også en hel del, f.eks store mengder rømme (Og vi snakker ikke om sånn lettTull) Er kjøttet helt ille, så forsøk å legg det natta over i kulturmelk. Skyll av og gjør viderer slik du ønsker. Melkesyra hjelmer mye. PS, bra skav skal ikke behøve slik behandling. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TurNisse Skrevet 31. juli 2011 Del Skrevet 31. juli 2011 Dæng-Dæng http://homeware.fiskars.com/web/fiskarsweb.nsf/no/redskap_avanti_kjotthammer_morner_838086 Trodde ikke skav hadde dette problemet jeg... Er man ikke fornøyd med kvaliteten prøver man noe annet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kattugla Skrevet 31. juli 2011 Forfatter Del Skrevet 31. juli 2011 Takk for tipsene. Lett banking med en snekkerhammer (hadde ikke noe annet for hånden) + litt lenger koketid (30min) gjorde kjøttet mørt og godt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TormodiFuruskogen Skrevet 31. juli 2011 Del Skrevet 31. juli 2011 Om kjøttet er seigt kommer jo helt an på hvor på dyret det er tatt fra. Noe kjøtt trenger mye lengre koketid for å bli mørt, men kjøtt som skal brukes til skav skal jo ikke være det da. Har laget mye forskjellige retter av elg, og 20-30 min koketid er ikke særlig lenge for å si det sånn. Heller ikke når man bruker kjøtt fra andre dyr, storfe, lam osv. Når du kommer opp i en time eller to så får du garantert mørt kjøtt uten å måtte slå det ihjel med hammer. Er ikke sånn man lager mat. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.