Markus Ingebretsen Skrevet 6. juli 2011 Skrevet 6. juli 2011 Hei, Været for helgas tur ser ikke veeldig bra ut. Men, har jeg frihelg, ja så er det nettop det jeg har. Ut på tur skal jeg, må jo få testet nye Hilleberg Jannu teltet skattepengene kjøpte meg Men, i pøsende regnvær (spessielt lørdagen) blir det ikke mye bevegelse utenfor tarpen, altså bok og mat. Dermed poenget, tips til god og relativ enkel mat å lage på tur? Vekt er igrunn ikke farlig, blir bare mosjon ut av det. Får prøve å være litt mer kreativ en den altid gode turkamerat havregryn, så skal jeg nok få det fantastisk i regnværet Siter
MH Skrevet 6. juli 2011 Skrevet 6. juli 2011 Kyllingvinger og stekte poteter kan anbefales. Tilberedes i steikepanna. Potetene kan med fordel kokes litt først så det ikke tar så gærent lang tid å steke dem. Nytes gjerne med en liten kald en på si Siter
TormodiFuruskogen Skrevet 6. juli 2011 Skrevet 6. juli 2011 spørs jo hvor avansert mat du liker å lage... men min favoritt på en kosetur jeg var på for et par år siden er elgskav med skikkelig potetmos, litt grønnsaker tyttebær og så klart en skvett fløtesaus - og et par pils må vel med. Siter
Helgeam Skrevet 6. juli 2011 Skrevet 6. juli 2011 Real turmat, boksemat og all form for posemat egner seg Enkelt og greit. Siter
Ranglefant Skrevet 6. juli 2011 Skrevet 6. juli 2011 Sitat Real turmat, boksemat og all form for posemat egner seg Enkelt og greit. Real er nødmat og langturmat. På en helgetur ville jeg tatt med meg litt skikkelig mat, f.eks poteter/grønnsaker, kjøtt, fløte/rømme og andre gode råvarer man ikke får spist ellers ute på tur... Siter
Helgeam Skrevet 6. juli 2011 Skrevet 6. juli 2011 Sitat Real er nødmat og langturmat. På en helgetur ville jeg tatt med meg litt skikkelig mat, f.eks poteter/grønnsaker, kjøtt, fløte/rømme og andre gode råvarer man ikke får spist ellers ute på tur... Sant det. Men det er utrolig lettvint Siter
Gjest Srx (Ron) Skrevet 7. juli 2011 Skrevet 7. juli 2011 Biff, fløtepoteter (i pose), saus (ferdig i pakning) og litt brokkoli. Rødvin og pils...... Det er REAL turmat. Siter
turban Skrevet 7. juli 2011 Skrevet 7. juli 2011 Kjøp god (italiensk) skinke hos slakteren, fersk sopp, løk og parmesanost. Dette stekes. Fyll på med fløte og bland i ost til slutt. Serveres med spagetthi. YUM. Siter
turban Skrevet 7. juli 2011 Skrevet 7. juli 2011 Sitat Kjøp god (italiensk) skinke hos slakteren, fersk sopp, løk og parmesanost. Dette stekes. Krydres godt med salt og pepper, og gjerne basilikum. Fyll på med fløte og bland i ost til slutt. Serveres med spagetthi. YUM. Siter
Byrypa Skrevet 7. juli 2011 Skrevet 7. juli 2011 Sitat Biff, fløtepoteter (i pose), saus (ferdig i pakning) og litt brokkoli. Rødvin og pils...... Det er REAL turmat. Heeelt enig! Lettvint også. Vakumpakkede fløtepoteter, ferdigsaus (ikke pulver) kan varmes i posene i samme kjel. Siter
runegutt123 Skrevet 7. juli 2011 Skrevet 7. juli 2011 Tar du den helt ut i lettvintland, er Fjordland helt greit. Så, hermetisk frukt og krem på sprayboks. Nok spekemat. Ikke glem portvin til spekematen. Siter
Gjest Srx (Ron) Skrevet 8. juli 2011 Skrevet 8. juli 2011 Sitat Heeelt enig! Lettvint også. Vakumpakkede fløtepoteter, ferdigsaus (ikke pulver) kan varmes i posene i samme kjel. Bruker av og til og ha med biff, fløtepotet og saus. Suverent. 1/3ltr pakker med rødvin og noen pils. Rett og slett luksus på tur. Siter
Byrypa Skrevet 8. juli 2011 Skrevet 8. juli 2011 Må nok innrømme at jeg også lager gratinerte poteter fra bunnen av på tur. Koker potetene nesten ferdig, skjærer dem i tykke skiver/bitter. Legger potetene i Omnia ovnen (ei slags kakeform med lokk), heller over creme fraiche med hakket hvitløk, litt vann, salt og pepper og legger over litt ost på toppen (om jeg har det med da). 20 minutter på gassblusset - nam nam. Siter
strebus85 Skrevet 9. juli 2011 Skrevet 9. juli 2011 Dersom du tør kan du marinere en indrefilet av svin og steke den på bål. Trikset er å strimle "filetpølsa" i fire på langs. Da trenger den ikke så lang tid. Surr den rundt en pinne litt som pinnebrød. Siter
Aspiranten Skrevet 9. juli 2011 Skrevet 9. juli 2011 Dersom du fisker så kan du teste følgende, som forøvrig er helt himmelsk: Kok opp en pose med byggris, fullkornsris eller villris. Sett til sides rett før den er ferdigkokt med vannet fremdeles i. Ta stekepannen på primusen, og fres en stk. oppskjært løk i smør. Når den er gyllenbrun og passe myk så slenger du oppi noen ørretfilèter som du har saltet og pepret med sitronpepper. Toppes med en boks vikingmelk og en kvart pose med enerbær. La det hele stekekoke og nyt lukta som brer seg. Når kjøttet på fisken løsner, og vikingmelka er noenlunde lysebrun, så er det ferdig. NYT! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.