Helgeam Skrevet 29. juni 2011 Skrevet 29. juni 2011 Finnes det separate små teflonbaserte stekepanner med diameter på 8-15cm? Har noen panner i anodisert aluminium som maten brenner seg fort fast med. Finnes det noen metoder for å hindre dette med slike panner? Siter
Phaser Skrevet 29. juni 2011 Skrevet 29. juni 2011 Brenner med større brennerhode (større varmespredning) lavere varme og masse fett/olje Fant denne men veit ikke hvor du får kjøpt den http://www.minbloggon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5:rosa-ministekepanne&catid=2:blogg Siter
Villminken81 Skrevet 29. juni 2011 Skrevet 29. juni 2011 http://www.xxl.no/villmarksliv/turmat-turutstyr/kjeler-bestikk&ShopBy=124;6 Siter
GJM Skrevet 29. juni 2011 Skrevet 29. juni 2011 brug en jernpande http://www.potogpande.dk/shop/blinispande-202p.html Siter
dsk Skrevet 29. juni 2011 Pålogget Skrevet 29. juni 2011 http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/96225800 Denne er faktisk helt topp. dsk Siter
REs Skrevet 29. juni 2011 Skrevet 29. juni 2011 Teflon er et plastprodukt som ikke tåler sterk varme. På primus eller bål kan det være vanskelig å kontrollere varmen og da blir teflonbelegget lett ødelagt. Prøv med titan. Lett og sterkt materiale. Koster litt mer, men ofte så er det verd prisen. http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=1523&cid=492 Siter
Helgeam Skrevet 29. juni 2011 Forfatter Skrevet 29. juni 2011 Takk for mange gode svar så fort:-) Har sett på flere av pannene. Jeg bruker brenneren til en kovea alpine pot(nesten identisk som jetboil pcs) og den har meget konsentrert flamme. Prøvde å steke egg, bacon og poteter med kovea solo 2 settet mitt(brukererfaring for kovea alpine pot og solo 2 kommer) og det brant seg ikke bare fast i pannene, men limte seg fast på tross av at maten badet i melange:-( Skal se litt nærmere på de foreslåtte panne og gå til innkjøp. Stekepanner i anodisert aluminium anbefales ikke! Siter
Helgeam Skrevet 29. juni 2011 Forfatter Skrevet 29. juni 2011 Var inne på xxl og så på jetboil sin stekepanne. Den ser ut til å være spesiallaget for konsentrert flamme med sin varmeabsorerende ring som sitter under pannen. Noe som skal være med på å hindre at maten kleberstein seg fast. Noen som har noen erfaringer med denne? Pannen i titan ser attraktiv ut. Her er det god varmespredning med jetboilpannen eller antiklebelaget på titanpannen. Prisen ligger på rundt det samme. Hva burde prioriteres? Siter
Gjest 79gr Skrevet 30. juni 2011 Skrevet 30. juni 2011 http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/96225800 Denne er faktisk helt topp. dsk Støtter deg 100% i din vurdering her! Siter
famjsv Skrevet 30. juni 2011 Skrevet 30. juni 2011 Støtter deg 100% i din vurdering her! Jeg også. Bruker bare den! Siter
villmarkingen Skrevet 30. juni 2011 Skrevet 30. juni 2011 Jeg også. Bruker bare den! Bruker denne jeg også, har bare moddet den litt. Fjernet palsthåndtaket og poppet fast et kort metallrør hvor jeg stikker en pinne inni ved bålbruk. Siter
afe Skrevet 1. juli 2011 Skrevet 1. juli 2011 http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/96225800 Denne er faktisk helt topp. dsk diameter 24cm er ein god del større enn det det vert spørt om av trådstarter. Siter
borgern Skrevet 1. juli 2011 Skrevet 1. juli 2011 Evernew har en titanpanne på 18 cm som har non stick belegg. Litt mer diameter enn du spurte etter men vekt er bare 138 gr siden det er titan. Siter
dsk Skrevet 1. juli 2011 Pålogget Skrevet 1. juli 2011 diameter 24cm er ein god del større enn det det vert spørt om av trådstarter. Ja, men fortsatt den minste som det virkelig går å lage mat i. Alle andre jeg har sett er bare et lite tynt kakebokslokk med eller uten non-stick. Vekta med håndtak er 199g. Slike tynne "blekk greier" klarer ikke å fordele varmen jevnt uansett hva slaks metall/legering som brukes. Mener det blir litt bastant å svare, "Nei! det finnes ikke." selv om jeg aldri har sett eller hørt om noe slikt, og er rimelig sikker på at det faktisk er det riktige svaret. Jernpanna er forøvrig et godt alternativ med tanke på godt stekeresultat, og den er jo liten nok Den er uten teflon, så da blir vel det feil også Jeg tror alle som har svart på tråden her forsøker å anbefale det de har god erfaring med, og er vant til litt litt slingringsmonn selv om trådstarter her var veldig flink til å spesifisere sine krav med tanke på størrelse. dsk Siter
GJM Skrevet 1. juli 2011 Skrevet 1. juli 2011 de Buyer en fransk producent at Gourmet køkkentøj. De har en 14cm jernpande, der kun vejer 200 gram i serien La Lyonnaise PS. Der er link til en PDF fil på siden, med brugsanvisning på flere sprog. I en kort udgave også på norsk. Siter
TrondA Skrevet 1. juli 2011 Skrevet 1. juli 2011 Jeg er blant dem som har prøvd ut svært billige ting fra både Ikea og Biltema. Jeg er mer fornøyd enn utstyrssnobben i meg vil innrømme... Spesielt "billig drit" fra Biltema tåler svært høy varme fra primus - en berettiget innvending forøvrig - den er svært lett og kan vaskes ren i felt uten vanlig oppvaskredskap tilgjengelig. Ja, det blir riper i dette her dersom du bruker slirekniven til å snu fisken..., men det blir høl i all teflon dersom du ikke vet at dette er sårbart i alle tilfeller. Bruk kvister og greiner... bruk slirekniven heller til å spikke de litt til slik at de fungerer i panna. Dersom du har penger som brenner i lomma, vil jeg slå et slag for jernpanner fra Primuskongen. Undersiden av pannen har en finnish som er helt suveren. Der står panna fjellstøtt på alle slags støttebein. Jern har varmefordeling bedre enn noe annet og gir mer kos om det skulle være noe poeng. Klikkelink til Biltema; http://www.biltema.no/no/Sok1/Alle/?quicksearchquery=stekepanne Klikkelink til Primuskongen; http://www.techthor.com/lamp/shopexd.asp?id=349 Siter
Hege P. Skrevet 1. juli 2011 Skrevet 1. juli 2011 Litt dumt å kanskje kjøpe hele pakka når du kun er ute etter den lille stekepanna, Trådstarter, men denne har i alle fall ei panne i den størrelsen du spør om. http://komplettfritid.no/product/mini-trangia Siter
Koppen Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Litt dumt å kanskje kjøpe hele pakka når du kun er ute etter den lille stekepanna, Trådstarter, men... En får kjøpt disse stekepannene i "løsvekt" flere steder. Her er vel ett eksempel: http://www.xxl.no/villmarksliv/turmat-turutstyr/kjeler-bestikk&ShopBy=124;6 Om ikke tipset jo www.friluftsliv.no om Ikea sin "Staika" for noe år siden, om jeg ikke blander med denne: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/96225800 Prisen er vel ikke direkte avskrekkende og den er heller ikke så dårlig som prisen skulle tilsi. Siter
totoni Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Var inne på xxl og så på jetboil sin stekepanne. Den ser ut til å være spesiallaget for konsentrert flamme med sin varmeabsorerende ring som sitter under pannen. Noe som skal være med på å hindre at maten kleberstein seg fast. Noen som har noen erfaringer med denne? Pannen i titan ser attraktiv ut. Her er det god varmespredning med jetboilpannen eller antiklebelaget på titanpannen. Prisen ligger på rundt det samme. Hva burde prioriteres? Ikke kjøp den! Ikke tenk tanken engang. Da kan du heller få min kasta etter deg. Jeg har brukt den to ganger nå, sist bare for å gi den en ny sjanse og kanskje rettferdiggjøre de 550,- den koster. Uten å lykkes... det provoserer meg at man produserer og selger sånn *@#$# Jeg har foreløpig endt opp med en sånn billig primus brennerhode (99,- på xxl), husker ikke navnet nå. Og ei trangia stekepanne til rundt 200,-? Det fungerer veldig bra. Såpass bra at jeg bruker den på ofte på kjøkkenet hjemme. Siter
REs Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Dersom du har penger som brenner i lomma, vil jeg slå et slag for jernpanner fra Primuskongen. Primuskongens "jernpanne" ser bra ut, men er ikke, og må ikke forveksles med en jernpanne. Jernpanner er laget av støpejern, er tunge og sprø (knuser lett ved slag mot stein). De er gode både på kjøkkenet og ute i naturen, men de er veldig tunge i forhold til en edel andre turpanner. Jeg her en liten, gammel jernpanne fra Høyang, men den blir bare tatt med på små dagsturer hvor det ikke trengs så mye ekstra bagasje. Primuskongens "jernpanne" er en stålpanne, stanset og presset fra en 1,5mm tykk stålplate og sandblåst på innsiden. (Samme materiale som brukes i f.eks. kjøkkenredskaper ,biler og oljeplattformer.) Den må hele tiden holdes fet med olje for å virke etter hensikten. Stål har dårligere varmeledningsevne enn f.eks. aluminium og titan og vil derfor lett bli for varm på midten over brenneren hvis du ikke er nøye med å justere varmen på primusen. En del stålgryter og panner blir laget med dobbel bunn og i noen tilfeller også med kobberbelegg på utsiden. Den doble bunnen er ofte en kombinasjon av to eller flere materialer som skal fordele varmen og hindre overoppheting f.eks. i midten av gryta eller panna. Kobberet på utsiden er ogsåmed på å gi en jevnere fordeling av varmen. Denne teknologien finner du også på panner og gryter av aluminium og titan som er beregnet på kjøkken. På turutstyr er dette som oftest utelatt på grunn av vekt, men kanskje dette ikke er så lurt når vi tenker på at en primus er en mye mer konsentrert varmekilde enn en komfyr. Men så kommer det jo ann på hva du skal steke i steikepanna da. http://no.wikipedia.org/wiki/Jern http://no.wikipedia.org/wiki/St%C3%A5l Siter
Hege P. Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Primuskongens "jernpanne" ser bra ut, men er ikke, og må ikke forveksles med en jernpanne. Jeg bruker den minste av Primuskongens panner, og liker den godt. Men du har rett i at den må holdes fet. Jeg pleier å flytte den litt rundt over flammen for å unngå varme bare sentrert under midten. Hittil har jeg stekt ørret, kyllingbryst og koteletter i den. Etter bruk tørker jeg bare av den med papir eller pose og putter den i oppbevaringstrekket. Jeg vasker den ikke med oppvaskmiddel. Da må den oljes på nytt etterpå. Siter
REs Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Panna fra Primuskongen er bra den, bare man behandler den riktig. En plastpose før den går ned i oppbevaringsposen så unngår du at posen blir gjennomtrukket av fett etter en stund. Men det sikreste er kanskje en suppepose fra Toro. Siter
Hege P. Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Etter bruk tørker jeg bare av den med papir eller pose Mose skulle det være. Hehe! Det finnes selvsagt lettere og kanskje bedre stekepanner, men jeg liker at jeg slipper å ta hensyn til teflonbelegg og denslags. Dessuten synes jeg det er praktisk at det utstyret jeg har er enkelt å bruke over bål også. Standard utstyr hos meg er denne panna samt en kaffekjele fra Trangia. Går greit ned i en sidelomme på ryggsekken sammen med min Svea123R. Siter
Helgeam Skrevet 2. juli 2011 Forfatter Skrevet 2. juli 2011 Teflon eller non stick-belegg er ikke et must. Har brukt de medfølgende trangiapannene til steking og resultatet ble glimrende med sprittbrenner som varmekilde. Vekten er ikke relevant, bare at maten blir jevnt stekt. Da vil nok jernpannene være det beste, slik som flere her poengterer. Dermed har man i tilegg en panne med langt bredere bruksområde enn de typiske turpannene. Kjøper flere panner i forskjellige størrelser på grunn av hyggelig pris:-D Siter
Byrypa Skrevet 2. juli 2011 Skrevet 2. juli 2011 Jeg har et kjelesett fra Tefal - lite sett, tror det er mindre enn Trangia 25. Stekepanna der er bitteliten, står ikke så godt på blusset, min virker utrolig solid. Har brukt den bare en gang så jeg kjenner ikke slitestyrken, men panna er akkurat passe til å steke ett egg i. Kjøpte settet i en jernvarefareforetning, men hvem som selger ellers vet jeg ikke - butikken er nedlagt. Det har et grønt trekk utenpå. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.