Per Magnus Skrevet 9. februar 2005 Del Skrevet 9. februar 2005 Hei, er det noen som har en god "oppskrift" slik at havregrynsgrøten min smaker bedre enn den tradisjonelle med vann havregryn med noe salt i? Evt. andre anbefalinger til frokost, da jeg er på vintertur i telt? Mvh Per Magnus Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 9. februar 2005 Del Skrevet 9. februar 2005 Tørrmel + rosiner Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 9. februar 2005 Del Skrevet 9. februar 2005 Tørrmel + rosiner Sorry ! Tørrmelk + rosiner Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vea Skrevet 10. februar 2005 Del Skrevet 10. februar 2005 Første året jeg studerte ble matbudsjettet skrumpet inn for å øke øl-budsjettet. Det førte til at jeg hadde tilnærmet 0 kroner å fø meg på daglig. Løsningen ble kneippbrød til frokost og lunsj, og havregrøt til middag. Etter hvert ble jeg lei av havregrøt, og begynte å eksperimentere. Jeg kan derfor si deg ganske mye om hva som ikke passer i havregrøt. -Epler -Ananas -cornflakes -Honning -Mais Jeg husker at jeg prøvde en del annet også, men jeg har nok fortrengt det. Generelt kan man si at det er fryktelig mye som ikke passer sammen med havregrøt. Det som dog også jeg har god erfaring med, er rosiner og melk i en eller annen form. Det samme gjelder syltetøy. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. februar 2005 Del Skrevet 10. februar 2005 Det finnes masse remedier for å sprite opp havregrøt! Jeg nevner; sukker, kanel, rosiner, geitostbiter, marsipanbiter, sjokoladepulver, bananskiver, fløteskvett, nøtter og blåbær...men ikke alt på engang, selvfølgelig. Ønsker du å være i stand til å reise deg etter måltidet anbefaler jeg dog å være litt restriktiv på marsipanbitene, de legger seg som murstein i magesekken. Ønsker du å føle deg sporty, kan sukkeret byttes ut med XL1-pulver. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Håvard Skrevet 10. februar 2005 Del Skrevet 10. februar 2005 Hehe, forstår godt ønsket ditt om noen tilsetninger til dette "limet" ja Tørrmelk, rosiner, sukker er nevnt. Syltetøy er også ok, men hvem drasser med det i vinteroppakningen da? Ellers gjør faktisk en tepose susen. Varm opp vannet sånn noenlunde, smekk oppi en tepose ett par min, før havregryn tilsettes. Bland i sukker og rosiner til slutt, og du får et "kongemåltid". (Utforsk med forskjellige tetyper). Et annet tips er noen baconskiver. Høres sikkert helt vilt ut, men smaker faktisk rimelig godt. Spesielt etter noen dager, hvor kroppen skriker etter energi. Lykke til med utforskingen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
brage Skrevet 10. februar 2005 Del Skrevet 10. februar 2005 Hei alle sammen ! Jeg har gått ut fra at det er den grøten Per Magnus lager ute i bushen han vil ha noe i. Da er tørrmelk og rosiner noe av det som er enklest å ta med. Sukker er blitt fy- mat, så tør jeg ikke nevne. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. februar 2005 Del Skrevet 10. februar 2005 Sukker i seg selv har fått et ufortjent dårlig rykte. Det er vel med sukker som med for eksempel alkohol, det får kjipe konsekvenser i høye doser. Gjennomsnittsnordmannen spiser nå ca 800 gram sukker i uka, DET er temmelig mye. En teskje sukker på havregrøten derimot, tror jeg bare kroppen sier "tusen takk" til! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristian Skrevet 10. februar 2005 Del Skrevet 10. februar 2005 Svært god erfaring med frokostblanidng på tur, gjerne i porsjonsposer. Følgende gjør man: Smør, honning, sukker og havregryn i en gryte rører litt rundt og blander det godt sammen. venter til det blir kaldt og legger det i en pose med dertil passelige dossering av tørrmelk. Så er det bare å tilsette vann. Helt genialt! slipper å tjase og fjase med å koke vann etc. For øvrig link til flotte og feiende gode oppskrifter etc. : http://oytun.no/ekstrasider/turmat.pdf annet nyttig: http://www.oytun.no/index.php?side=lenker Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Per Magnus Skrevet 10. februar 2005 Forfatter Del Skrevet 10. februar 2005 Hei alle sammen ! Jeg har gått ut fra at det er den grøten Per Magnus lager ute i bushen han vil ha noe i. Riktig at det er den grøten jeg spiser i bushen jeg vil frem til...spiser forøvrig lite havregrynsgrøt ellers, men kanskje jeg skal begynne med det etter alle de spennende oppskriftene jeg har fått Får prøve de forskjellige oppskriftene hjemme før jeg drar på tur om en god uke. Takk for gode innspill Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Skrevet 11. februar 2005 Del Skrevet 11. februar 2005 Kjør på med en del rosiner - ha i så det koker litt sammen med grøten på slutten. Ved servering stikker du i en sjokoladebit i ene hjørnet.... Når du kommer dit er den smeltet... -lars Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
irene Skrevet 11. februar 2005 Del Skrevet 11. februar 2005 Prøv å bytt ut havregryn med havremel - det er forandring som frydar!! Einaste minus er at du må sikkert innom fleire butikkar for å finne havremel. Det er i samma posane som havregryn, men har grøn skrift, og det står sjølsagt havremel på! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vea Skrevet 11. februar 2005 Del Skrevet 11. februar 2005 Prøv å bytt ut havregryn med havremel - det er forandring som frydar!! Har du prøvd å blande havremel og havregryn? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. februar 2005 Del Skrevet 11. februar 2005 Nei, har ikkje prøvd å blande gryn og mel. Likar så godt graut av havremel at det held ei stund for men del! Irene Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
GrendelRaptor8 Skrevet 22. april 2005 Del Skrevet 22. april 2005 Leste i VG for nesten 10 år siden at Bjørn Dæhli spiste havregrøten med brunost. Jeg kan garantere at det er kjempe-digg. Gjør som dette: 1. Kok opp grøt som vanlig. 2. Ta tallerkenen din og legg et lag av brunost i bunnen og langs sidene. 3. Hell over grøten 4. Legg på ytterligere et "lokk" med brunost opp grøten. 5. Nytes ! Prøv å se. Det er faktisk mye bedre enn det høres ut. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vestmar Skrevet 22. april 2005 Del Skrevet 22. april 2005 Jeg synes eple, kanel, sukker og en god smørkladd setter en spiss havregrøten Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 1. oktober 2005 Del Skrevet 1. oktober 2005 Det jeg gjør er at etter grøten er kokt heller jeg en porsjons pose med kakao opp i.....mmm digg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jarle Skrevet 2. oktober 2005 Del Skrevet 2. oktober 2005 vil motsi andre, og slå et slag for honning,,, erfaringsmessig blir det best om du tilsetter den samtidig som vannet, dvs før grynet,,, eller har eg bl a prøvd en blanding av crüsli solfrokost, rosiner og nonstop i grøten, ser litt rart ut, men funker fett det og! vannmelon er prøvd, men er jo ikkje akkurat turkost... all slags frukt er digg da,,, prøvd spekemat? kan man tenke seg noe tøffere enn å traske vidt og bredt i skau og fjell, med et helt spekelår i sekken? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*ingunn* Skrevet 9. oktober 2005 Del Skrevet 9. oktober 2005 Jeg har i linfrø og solsikkefrø. Blir mere tygging og mye bedre. 2,5 dl havregryn med kli (den blå pakken) + 6-7dl vann + tilslutt: 1,5 krm salt, 1 dl solsikkefrø, 2 ss linfrø. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christiane Skrevet 11. oktober 2005 Del Skrevet 11. oktober 2005 kan bare si meg helt enig med Ingunn! Grøt med solsikkekjerner og linfrø er den beste varianten jeg kan tenke meg "der ute".. Favoritt til både frokost og lunsj! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.