Gå til innhold
  • Bli medlem

Krysse Hardangervidda i juli - Haukeliseter -> Finse


helen&olek

Anbefalte innlegg

Vi planlegger å krysse over Hardangervidda i juli i år. Planen er da å starte ved Haukeliseter og gå merket sti mot Finse. Ønsker å gå innom blant annet hyttene Litlos og Dyranut for til slutt å ende opp på Finse. Hovedsaklig vil vi sove i telt, men er åpne for hytteovernatting i tilfelle dårlig vær.

Er det noen som har gått denne strekningen, eventuelt i motsatt retning? Tar gjerne imot tips og erfaringer i forhold til tidsbruk, alternative veivalg og vær/temperatur på Hardangervidda i juli måned.

Helen&OleK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er en fin tur. Jeg ville startet på Finse, hovedsakelig for å gå mot solen, men dere sparer også noen høydemeter.

Telt gir større frihet, men det blir noen flere kg på ryggen. Provianter på hyttene. Ubetjente hytter har best utvalg, men dere får alltids kjøpt noen poser for middagsmat på betjente hytter. Bensel lønner det å ta med selv.

Snø kan gi problemer tidlig i juli, men det er lite snø i år, så jeg regner med at det skal gå bra. Pass også på at bruene er lagt ut (tror det skal være klart til 1. juli). Elver uten bru kan også være vanskelige å krysse (det er vel bru over de fleste elevene på "standardruta"). Noen foretrekker å ta med vandrestaver. Mange par varme sokker er også lurt for å tørke opp støvlene. Været kan bli "alt" fra 30 grader til snøvær. Værvarslet vil gi en indikasjon på forhånd.

Hvor lang tid dere bruker er jo avhengig av form og hvor hardt dere ønsker å gå. Går man hele dagen bør fem dager holde. Hårteigen er Hardangerviddas mest karakteristiske topp, og en spennende klyving opp. Dere kan f.eks. gå Litlos-Hårteigen-Hadlaskar-Dyranut, enn turen innom Sandhaug.

post-3635-133474745306_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og takk for gode tips og råd. Har tenkt å bruke en ukes tid på turen, slik at vi kan ta oss god tid, slappe litt av og slippe å stresse for å nå endepunktet :wink: Skal vurdere å gå opp på toppen du nenvte. Vi gleder oss allerede til turen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Rettelse til Fimax. Selvbetjente hytter har mat. Ubetjente hytter har IKKE proviant. Ellers ville jeg også gått sørover, pga sol, men også de endeløse opp og nedstigningene mellom Hellevassbu og Haukeliseter. Bruk heller kreftene på Hårteigen..... :)

God tur og Nyt naturen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.