Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Prøvde å lagre en Gammel Dansk på hytta forleden. Den ble "blakk" etter noen uker i minusgrader.

Så spørsmålet er hva slags brennevin holder seg lenge i minusgrader uten å ta skade?

Annonse
Skrevet

Takk for svar. Hadde håpet på noen kunne si at brunt også kan holde seg fint i kulda.

Regner med at maltwiskey bør gå bra, den er forholdsvis lys.

Skrevet
Takk for svar. Hadde håpet på noen kunne si at brunt også kan holde seg fint i kulda.

Regner med at maltwiskey bør gå bra, den er forholdsvis lys.

Single Malt, skal serveres temperert. I kulde er det Vodka som gjelder.

Skrevet

At brennevin blir "blakt" påvirker så vidt jeg vet ikke kvaliteten på noen som helst måte - varm opp brennevinet så er alt normalt.

For whisky er det tvert i mot et kvalitetstegn hvis den blir "blakk" i kulda - da har man ikke filtrerer bort de elementene som blir "blakke". Dette kaldes "kaldfiltrering" etter en uheldig episode med en ladning whisky på et veldig kaldt sted, de lokale ville vistnok ikke røre "blakke" spritflasker.

Skrevet

Jeg er ingen stor spritdrikker, men har en whisky stående på hytta som jeg tar et glass av i ny og ne. Ingen problem om den har stått i kulda gjennom vinteren. Varmer like godt.. :)

Skrevet

Brennevin i kulda er farlig! kjenner en som som drakk noe sprit av noe slag som hadde hvert i 20 minusgrader et par uker, og som kjent er frysepunktet til sprit endel lavere en vann, enden av historien er at han fikk indre forfrysninger :)

pass på :)

Skrevet
Regner med at maltwiskey bør gå bra, den er forholdsvis lys.

Det kommer helt an på hvilken maltwhisky du velger.

Hvis jeg ikke husker feil er det ca. 130 forskjellige whiskybrennerier i Scotland og disse kan grovt deles inn i følgende områder:

The Lowlands, The Highlands, The Western Highlands, Spyside, Islay, Campbeltown og The Islands.

Gode eksempler på klassikere fra disse områdene kan være:

Glenkinchie, Cragganmore, Dalwhinnie, Oban, Talisker og Lagavulin.

Hig- og Lowland kan være lyse og milde i smak (The Balvenie), mens sorter fra øyene kan være mørke med kraftig røyksmak som røkt makrell eller turklær etter en tur med mye bål og fuktig ved (Lagavulin).

Hvordan whisky oppfører seg i sterk kulde vet jeg ikke, men det er jo et kjent fenomen at mye av smaken forsvinner ved nedkjøling. Dette er jo en av de tingene som skiller Norsk og Dansk akevitt. Danskene drikker sin kald eller frosset og dette kan ikke ha noen annen årsak enn at de vil fjerne mye av smaken. Norsk akevitt skal drikkes "lommevarm". Dette fremhever og forsterker mange av de gode smakene.

Cognac er ofte tilsatt fargestoff som sukkerkolør eller lignende for å gi den en fin farge og det kan jo godt tenkes at den forandrer seg ved sterk nedkjøling, jeg vet ikke. (Min cognac står i et utskåret barskap av kamfertre og er alltid perfekt temperert.)

Jeg har ofte litt cocnac med på tur, men har aldri merket at den har forandret seg på grunn av kulde.

Skal du løse opp et eller annet i sprit så vet vi jo at opptaket i spriten blir større hvis den er varm enn hvis den er kald. Gammel Dansk er vel så full av sukker og diverse urteuttrekk at frost fører til at noen av stoffene faller ut (havner på bunnen) og drikken forandrer kanskje karakter på grunn av dette.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.