sinje Skrevet 6. februar 2011 Skrevet 6. februar 2011 hei. Skal på en tur i vinterferien og lurte på hva jeg skal spise til lunsj, turen er en tre dagers tur og jeg skal bruke pulk. hva pleier folk egentlig og spise til lunsj når det er under -10 og turen varer i flere dager? Siter
springsteen Skrevet 6. februar 2011 Skrevet 6. februar 2011 Jeg spiser brødskiver, med sjokolade som dessert. Siter
Gardener Skrevet 6. februar 2011 Skrevet 6. februar 2011 1000 kcal i en pakke med smurte lefser, (Lefse Snack tror jeg den heter) den er lett å spise selv i minus 30 og smaker (for min del) alltid godt, minimalt med emalasje (plast, brenner evt opp på bålet) og sitter lenge i skrotten Èn pakke koster rundt 14kr, inneholder 250 gram og fås kjøpt på de fleste dagligvarebutikker. Nam nam. Sjokolade funker, men bør oppbevares på innelomma en stund før inntak. Jeg har sett folk prøve seg på frossen Snickers i kulda, - stakkars tenner. Siter
Stein-O Skrevet 6. februar 2011 Skrevet 6. februar 2011 Sjokolade funker, men bør oppbevares på innelomma en stund før inntak. Jeg har sett folk prøve seg på frossen Snickers i kulda, - stakkars tenner. Haha! Frossen Snickers er bra slankemat på vinteren Gjør det enkelt på en 3 dagers tur og tipset om (grovt) brød støttes, med masse sjoko/digg itillegg. Oppskifter på havremakroner/energibomber/loganbrød kan du finne på hjemmesiden til Øytun FHS ol. Men dette krever litt forarbeid. Det andre er at store mengder med kompakt energi rik mat kan gjøre turen meget interessant med tanke på hvordan magen/tarmene reagerer.... Siter
GodTur Skrevet 7. februar 2011 Skrevet 7. februar 2011 Jeg fant mange gode tips her: http://www.adrenaline.no/vandre/oytun/mat/matoppskrifter.htm Steintavlebrød skal jeg prøve meg på snart. Siter
Mathern Skrevet 7. februar 2011 Skrevet 7. februar 2011 Snurring på ei god brødskive med lefsesnack til dessert! Nam! God metthetsfølelse, greit med energi fra lefsa og brødet og snurrigen smaker fantastisk! Siter
mausteen Skrevet 7. februar 2011 Skrevet 7. februar 2011 Steintavlebrød anbefales! Veldig god kcal til vekt ratio, samt at det smaker fortreffelig! Siter
borgern Skrevet 7. februar 2011 Skrevet 7. februar 2011 Kommer jo litt an på hvor god tid du har til lunsj og hvor mye fuel du drar på men er det jevnt kaldere enn minus 10 hadde jeg nok valgt noe varmt til lunsj og. Da f.eks havregryn, Rett i koppen. Så evt noe brød i tillegg. Bruker ovt Polarbrød Extreme på turer selv. Siter
Håvard Skrevet 7. februar 2011 Skrevet 7. februar 2011 Under 10 kalde, kan fort bli ei utfordring det. Småfrossne brødskiver, knallhard sjokolade etc.... huff. Halvliters god termos fikser fint å varme "Rett i koppen" etter 4-5 timer gange. Supert å få noe varm suppe etc til lunsj. Dog, å sitte å fryse kanskje 20min på oppfyring/koking, tja da går mye energi ut av kroppen kun på å vente og fryse. Spis en blanding av nøtter/sjokolade/rosiner (oppbevart i lomma og oppvarmet av kroppen) hvert 45 min + masse drikke underveis, så rask lunsj med suppe etc og varmt vann fra termos. Foretrekker jeg da. Siter
Fimax Skrevet 7. februar 2011 Skrevet 7. februar 2011 Jeg spiser stort sett en blanding av: Flapjack: en hvetekjeks med sjokladetrekk som er ganske fet. Kjøpt på XXL. Bixit fullkornsbar blåbær Bixit turbar Sjokolade Nøtte og tørket fruktblanding: lager stort sett selv, men kjøper også ferdigblandet Alt har høyt energiinnhold og er lett å spise selvom det er frossent. Flapjack døyver sultfølelsen veldig godt og du kan gå lengre på den. Siter
lifeventure Skrevet 8. februar 2011 Skrevet 8. februar 2011 Jeg prioriterer fettrik mat fordi det har mest energi pr gram ift proteiner og karbo. Litt spekepølse og noen ostbiter er godis som lunsj, og det kan man gå lenge på. Fettrik mat gir dessuten lang metthetsfølelse. Siter
sinje Skrevet 9. februar 2011 Forfatter Skrevet 9. februar 2011 tak for alle svar! Jeg fant mange gode tips her: http://www.adrenaline.no/vandre/oytun/mat/matoppskrifter.htm Steintavlebrød skal jeg prøve meg på snart. likte spesielt denne siden. Siter
GodTur Skrevet 9. februar 2011 Skrevet 9. februar 2011 Jeg skal mekke steintavlebrød ganske snart og komme med en anmeldelse. Skal ha med på en kortere overnattingstur denne måneden. Siter
treg_å_gå Skrevet 9. februar 2011 Skrevet 9. februar 2011 Snurring er jo en sikker vinner all over Snurring sammens med et par brødskiver så har du ca 1000 gode kalorier som holder deg mett ganske lenge Siter
mausteen Skrevet 9. februar 2011 Skrevet 9. februar 2011 Vi brukte steintavlebrød på en tur nå nylig som lunsj. Vi gikk rundt to og ei halv mil dagen i rundt 5 dager med 40-50kg pulk. Det ga mer enn nok energi! Fritt fra hukommelsen gir steintavlebrødet godt over 5kcal pr gram, noe som er ganske bra Siter
martin.m Skrevet 9. februar 2011 Skrevet 9. februar 2011 Jeg spiser stort sett en blanding av: Flapjack: en hvetekjeks med sjokladetrekk som er ganske fet. Kjøpt på XXL. Bixit fullkornsbar blåbær Bixit turbar Sjokolade Nøtte og tørket fruktblanding: lager stort sett selv, men kjøper også ferdigblandet Alt har høyt energiinnhold og er lett å spise selvom det er frossent. Flapjack døyver sultfølelsen veldig godt og du kan gå lengre på den. Under 10 kalde, kan fort bli ei utfordring det. Småfrossne brødskiver, knallhard sjokolade etc.... huff. Halvliters god termos fikser fint å varme "Rett i koppen" etter 4-5 timer gange. Supert å få noe varm suppe etc til lunsj. Dog, å sitte å fryse kanskje 20min på oppfyring/koking, tja da går mye energi ut av kroppen kun på å vente og fryse. Spis en blanding av nøtter/sjokolade/rosiner (oppbevart i lomma og oppvarmet av kroppen) hvert 45 min + masse drikke underveis, så rask lunsj med suppe etc og varmt vann fra termos. Foretrekker jeg da. Støtter disse. Kok opp vann som morgenrutine (det gjør man jo på tur uansett) og ha i termos. Øker langt mer valgmulighetene for lunsj. Har brukt varianter av kjøttsupper, tas fort opp og gir god næring til resten av dagen. Siter
Manepe Skrevet 10. februar 2011 Skrevet 10. februar 2011 Veldig enkelt: En plate kokesjokolade (100 gram) + litt bixit (på korte turer beregner jeg en halv pakke dagen, på lengre en del mindre) + termos med vann. Skal jeg virkelig kose meg, blir det også noen biter spekepølse. Stopper som regel aldri opp for én seriøs lunsj. Bare mumser litt når det passer sånn. Siter
Gofoten Skrevet 11. februar 2011 Skrevet 11. februar 2011 Real turmat(altså vanlig middag utgave) til frokost og lunsj. Melkerull anbefales da den er mye lettere å dele og tygge i kulda. Frosne brødskiver er kjipt.. Siter
GodTur Skrevet 30. mars 2011 Skrevet 30. mars 2011 I dag har jeg bakt steintavlebrød uten egg. Den ene sønnen min tåler altså ikke det. Kaka ble suksess og helt knallgod. 5,0 dl havregryn 5,0 dl kokosmasse (250g) 2,5 dl sukker 2,5 dl oboy eller tilsvarende 4,0 dl sammalt hvete 1 spiseskje med bakepulver 550 g kviteseidsmør 1 dl kremfløte Jeg rørte sammen alt det tørre, smeltet smør og rørte i dette + fløte. Jeg la bakepapir i langpanne og knadde deigen utover. Ovnen satt jeg på 180 grader varmluft. OBS!!!!!!!!! Røra blir flytende, og det er fort gjort at det koker over i langpanna. Følg med. 10 minutter bør nesten holde. Jeg åpnet ovnsdøra etter 13 minutter og dyttet tilbake røra der den nesten rant over. Når deigen ikke lenger var flytende så tok jeg langpanna ut av ovnen og satt hele greia til kjøling, etterhvert i kjøleskap. Da fikk den en fast og fin konsistens som lot seg kappe i 100-grams stykker som jeg pakket i aluminiumsfolie, la i pose og puttet i frysern. Glimrende turmat/nødproviant som har ca 430 kalorier pr 100 gram. Siter
hilmersen Skrevet 30. mars 2011 Skrevet 30. mars 2011 Real hvis det er mulighet. Sjokolade/nøtteblanding hvis det ikke er noe særlig sette seg ned. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.