Gå til innhold
  • Bli medlem

Turfilm: villmarksopplevelse 21-24 januar


Robert Lien

Anbefalte innlegg

Etter at jeg og Benny har overveid flere turalternativer, så er vi enig om at årets første tur blir opp til Korphaug og Årliåsen sitt fantastiske landskap og natur. Med ville lier og mye snø så blir det en knallhard tur vi begir vårs ut på. Premien er å komme frem å tenne bål etter en god porsjon melkesyre og flere timer med truger på beina.

1234805355_resized.jpg-for-web-large.jpg

Trøtte og slitne

Avstanden vi skal gå med truger og pulk er ikke avskrekkende på sommerføre, men landskapet gjør sitt til at dette uansett blir en utfordring. Det er omtrent 300 meter høydeforskjell på 4 km og landskapet er skogskledd uten stier å gå etter og er veldig kuppert. Med mye snø så blir det krevende nok for to turkamerater som har inntatt nok av julemat i høytiden.

tur4%20006.jpg-for-web-large.jpg

Heddersvatn

Vi har satt oss som mål i 2011 og være lengre på tur enn det som har vært tilfelle til nå. Det ser derfor ut til at vi koster på oss en ekstra dag, å blir fire dager på tur fra 21 til 24 januar. Det er stor sansynlighet for at vi kommer til å gå helt til Heddersvatn og til gapahuken som vi lagde på våren i fjor og kommer ikke til å ta med oss noe annen bolig på denne turen. Det er nesten ikke nødvendig å nevne det for det er vel ganske opplagt at vi kommer til å ta med oss pilkeutstyr på denne turen.

Følg oss gjerne på - http://www.villmarkslivet.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Da er vi gutta i villmarkslivet pakket og klare for fire dager på Heddersvatn som ligger i Korphaugområdet mellom Årlifoss og Heddal, sånn enkelt forklart. Turen starter fredag 21 januar og avsluttes mandag 24 januar. Følg oss gjerne på mobilbloggen.

Artikkelen med kart, værmelding og link til mobilbloggen kan lese her:

http://www.villmarkslivet.com/side243.html

Mvh

Gutta i Villmarkslivet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor bruker dere truger? ville ikke ski være bedre?

Det er ikke et enkelt terreng å gå i med ski på beina, tro meg, vi har forsøkt det tidligere. Truger var tingen det, men kuldegradene og skara'n kom ikke før dag tre, da vi skulle nedover igjen. Vi ble litt overrasket over dyp snø og fem pluss grader når vi kom opp i høyden, noe som gjorde ferden opp tung.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin film ja. Godt å se folk koser seg på tur! Ikke rart dere sliter med å gå opp dit da, med en stor støpejernspanne i sekken :-)

Hehe :D Kokekar og liggeunderlag har vi hatt liggende i barhytta til folk som kommer rekanes forbi, så pulkene var heller ikke så tunge denne gangen. Men det var lange strekk med bratte og vanskelig fremkommelige lier samt noen små urydda hogstfelt. Men det er det som gjør dette vannet så utrolig fint. Det er så utilgjengelig at vi vet at flere har gitt opp underveis (på den lista er også vi). Det er heller ikke mulig å komme frem med scooter på en forsvarlig måte, det er for mye tett vierkratt til å ta seg frem.

Dette er absolutt ett vann og en tur vi kan anbefale til alle som vil ha det stille og rolig i en fantastisk natur og nydelige omgivelser. :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.