leifen009 Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Hei Har kjøpt meg en ABU Røykeovn i Rustfrit stål og jeg lure på noe.... Hvor lenge skal fisken for eks øret saltes før den røkes?? Og hvor lenge skal den røkes vis den er ca halv kilo??Er det noen tidsforskjell på når en røker en på halv kilo og en på kilo??Noen tids forskjel pr 100 gr for eks..? Ellers noen som har noen gode tips angående røking tilberedningav røke fisk så er jeg takknemlig for det På forhånd takk for hjelpen og ha en fin dag og Godt Nytt År til Alle Siter
runegutt123 Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Jeg har brukt Aburøken på flg. måte, og jeg har slitt ut flere av dem. Fyll spritskåla full med sprit med 20% vann i (mindre sot) Legg i fisken og rett mengde spon Maten er ferdig når spritskåla er tørr. Saltinga bruker jeg å begrave fisken i grovsalt natta over, for deretter å skylle og tørke fisken godt før røking. Filet tar røkinga bedre enn hel fisk. Lengre saltingstid= mere røksmak. Mere spon= mere røksmak Røsslyng smaker godt Husk, all mat blir varmrøkt i aburøken. Mao. den er perfekt til å røke fisk du vil spise til middag, med en gang maten er ferdigrøkt. Småsei, sild, Uer, Ribbe etc. er fint i dette fantastaiske redskapet. Siter
qwer993 Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Fisker makrell, sløyer, salter og legger i aburøken (emaljert type) i 20 min. Siter
Lompa Skrevet 10. januar 2011 Skrevet 10. januar 2011 Enig med Runegutt. Det smaker utrolig mye bedre om man salter minst 3-4 timer (gjerne over natta). Kjøttet blir fastere og "stint", og det kommer frem bedre smak. Jeg synes ikke det er så nøye om det er havsalt eller vanlig salt. Har inntrykk av at vanlig bordsalt trenger lettere inn i fiskekjøttet, og at man derfor trenger mindre salt. Praktisk på tur.. Har ikke tynnet spriten. Skal prøve det, for jeg har sett at min soter en del. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.