J.S Skrevet 1. januar 2011 Del Skrevet 1. januar 2011 er det noen som bruker Kalvegodt som man får kjøpt på felleskjøpet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Henrik.S Skrevet 1. januar 2011 Del Skrevet 1. januar 2011 Husker vi hadde en svæær diskusjon om dette på Treningsforum, endte vel opp med den åpenbare konklusjonen at kalvegodt er for kyr, noe som også ligger i navnet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dsk Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Det er neppe farlig, men kan vel ha en litt spesiell lukt. (=smak) Med litt tran og egg i tillegg (blandet i ?) så kan du nok leve lenge før mangelsykdommene dukker opp. Det er jo egentlig dyrefor. dsk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
REs Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Kalvegodt er i grunnen bare tørrmelk med mye protein, fett og karbo. En del kropsbyggere spiser / drikker dette for å øke inntaket av proteiner. En sekk med "kalvegodt" inneholder nok næring til å kunne erstatte 200 liter råmelk. Råmelk er den første melka som kua produserer når den har fått kalv. Dette gjelder også de fleste andre pattedyra på jorda, også mennesket. Melka er tykk og gul, ekstra næringsrik og full av viktige antistoffer. Hvis du liker smaken så kan du sikkert bruke kalvegodt i stedet for tørrmelk på tur. Problemet er bare at den sansynligvis kun selges i sekk. Skal du ha små mengder er det nok enklest å snakke med en bonde som driver med storfe. (Hvis du ikke driver med dette selv selvfølgelig.) Ellers er vanlig morsmelkerstatning et greit alternativ. Denne får du i vanlig butikk. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jason Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 mente jeg hørt det var tørket råmelk, men er ikke sikker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Phaser Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Kalvegodt er jo Syrna råmelk som man lager en slags pudding av. Serveres med rød saus. Ganske godt egentlig Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Steffen1 Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 jeg er ganske sikker på at rustik er syrnet melkeerstatning. men kalvegodt er ikke-syrnet. men ikke 100% sikker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
afe Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Kalvegodt er ikkje syrna, men det er vanleg å syrne det før det vert servert til dyra (kalv, lam ol) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
REs Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Kalvegodt er jo Syrna råmelk som man lager en slags pudding av. Serveres med rød saus. Ganske godt egentlig Du tenker sikkert på "Kalvedans" eller "råmelkspudding". Noen lager den med karamellsaus og da kalles den "karamellpudding". Kan også lages av vanlig melk men da blir den ikke helt ekte. Da jeg var liten var råmelk ettertraktet vare og den ble da brukt til å lage slik pudding av. Du må nok fremdeles til bonden for å få tak i den. Kalvegodt er vel Tine sitt produktnavn for tørrmelk som er beregnet på kalv. Produktet selges også under navnet "Elite kalv", men dette er visst produsert i Holland. Jeg mener også å huske fra min pure ungdom, da jeg hadde sommerjobb som gardsgutt, at det den gang hette "Kip kalvegodt" eller noe slikt. De aller minste kalvene fikk dette siden de ble tatt fra kua like etter fødselen, før de rakk å suge av spenene. Jeg har ofte hatt jobben med å lære nyfødte kalver å drikke fra bøtte. Dette må læres siden naturen rett og slett ikke har regnet med at en nyfødt kalv som blir fjernet fra moren skulle ha behov for å drikke fra en bøtte. Det ble ofte mye søl. Tidligere ble også slike kalver, altså kalver som ikke hadde rukket å få melk i magen, sendt til slakt. Magesaften fra disse ble brukt til å lage osteløpe av. Osteløpe er helt nødvendig for å lage ost. I dag lages visst osteløpe kjemisk. Litt større kalver ble fóret på surmelk, et overskuddsprodukt som kom fra meieriet og ble varmet opp før fóring. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.