veger Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Heisann alle sammen. Dette blir mitt første innlegg på sida so no er eg spent No i slutten av januar skal eg på ein 9-dagers skitur i kystfjella i British Colombia i Kanada. Går på skule her borte, og dette er eit kurs på skulen. Vi blir flydd med helikopter til basecamp der vi slår opp teltleir og har dagsturar frå den campen. Det eg lurer på er om det er nokon som har forslag til ein ferdiglaga lunsj eg kan lage før og ha med meg. Målet er å kvar morgon berre nappe ein ny pose med lunsj opp av baggen og starte dagens tur. Er ikkje kresen. Tusen takk Siter
ni liv Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Hei og velkommen til fjellforum Grovt brød(gjerne rugbrød) med det pålegget du foretrekker, gjerne noe som inneholder litt fett. Lurt å ta med litt nøtter og sjokolade også, hjelper når man begynner å gå tom for krefter. Lykke til Siter
hilmersen Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Brød fungerer dårlig for meg når jeg er i høyaktivitet . Brakk meg da jeg spiste brød på 4000 meterstopper. Jeg liker franske landpølser, sjokolade/frukt/nøtteblandinger og varm sterk solbærsaft...hvis det er en stående lunsj. Foretrekker å småspise på hele turen. Siter
coni Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Når jeg tenker på pålegget du hadde på skiva på allalinhorn så skjønner jeg at du brekker deg. Siter
veger Skrevet 30. desember 2010 Forfatter Skrevet 30. desember 2010 Lunsjen blir sjølvsagt "ståande i farta" og har vurdert brød sjølv, men det smakar vel ikkje like ferskt etter 9 dagar? Likar ideen med å berre småspise gjennom dagen. Siter
inaktiv Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Heisann alle sammen. Det eg lurer på er om det er nokon som har forslag til ein ferdiglaga lunsj eg kan lage før og ha med meg. Målet er å kvar morgon berre nappe ein ny pose med lunsj opp av baggen og starte dagens tur. Tusen takk Lag noe godsaker selv eller kjøp ferdig. Lag f.eks. en langpanne med havregryn, sirup/honning, nøtter, smør, melkepulver, sjokoladedragert og pakk den inn i plastposer. Holder seg bra og er som du kanskje ser stappfull av energi! Siter
qwer993 Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Kalde pannekaker er en lettspist og god lunsj med masse raske karbohydrater. Sukker/sitron eller noe annet kan brukes som "pålegg". Posevarianten stekes raskt opp kvelden før eller om morgenen. Pannekaker kan også kjøpes ferdigstekte i velassorterte dagligvarer. Enkelt å innta gående i dårlig vær. Anbefales! Siter
springsteen Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 Tenker du på å ta med maten fra Norge? Les dette først (kan bli dyrt): http://canadaonline.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=canadaonline&cdn=newsissues&tm=31&gps=91_1300_1419_731&f=00&tt=14&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.beaware.gc.ca/english/toce.shtml Siter
geilomg Skrevet 30. desember 2010 Skrevet 30. desember 2010 når jeg er på dagstur så har jeg "riktig mat". alt fra brød skiver til ost, spekemat eller en påse med real turmat. på expedition som feks denali så har jeg tørket frukt, nøtter, sjokolade, energidrikk, vann. (masse vann hvis du drikker energidrykk) enkelt å kaste i seg da man spiser i full bekledning fortsatt inne i taulaget på vei mot dagens camp. tenk energi, rask og langsom karbohydrater. tenk på frokosten som det viktigeste måltidet. her legger du grunnen for suksess under dagen. middagen fyller på lagerne etter dagens tur. god tur overthere robert Siter
veger Skrevet 31. desember 2010 Forfatter Skrevet 31. desember 2010 Pannekakene hørtes veldig godt ut, men nok ein gong usikker på kor gode dei blir etter ei veke. Har som kjent ikkje tenkt å lage pannekake kvar morgon. Den langpanna med havregryn og ymse anna godt skal eg prøve å lage idag. trur det kan funke heilt konge. Tusen takk for alle svar folkens. Trur nok eg skal få til noko skikkeleg bra no. Siter
Bergtidd Skrevet 31. desember 2010 Skrevet 31. desember 2010 Bake noen sånn massive sjokolade/brownies/turbokake lignende greier.. flotte saker. De raske karbohydratene det da Siter
jason Skrevet 31. desember 2010 Skrevet 31. desember 2010 tørrket kjøtt, spekepølser av elg eller noe slik, men ikke av de som er mest salta, men også nøtter og rosiner. bruker selv veldig mye tørket kjøtt, noen ganger har jeg også med flattbrød. Denne kosten fungerer veldig bra for meg, men viktigste er at du får nok drikke ennten det er vann eller sportsdrikk. Drikker mest vann selv, men om jeg skal på turer jeg trenger litt ekstra bruker jeg en blannding av cola og vann Siter
hilmersen Skrevet 1. januar 2011 Skrevet 1. januar 2011 Du må vel kjøpe noe der borte - ganske strenge restriksjoner på hva du kan ha med av mat. Siter
hilmersen Skrevet 1. januar 2011 Skrevet 1. januar 2011 Når jeg tenker på pålegget du hadde på skiva på allalinhorn så skjønner jeg at du brekker deg. Det var vel Rimpfischhorn jeg tenkte på....men hva i all verden hadde jeg på brødskiva? Tror neppe det var Graukäse. Siter
veger Skrevet 1. januar 2011 Forfatter Skrevet 1. januar 2011 Du må vel kjøpe noe der borte - ganske strenge restriksjoner på hva du kan ha med av mat. Jada. All mat vert kjøpt der borte. Studerer i Canada så eg reiser bort ei god stund før turen. Men kva i alle dagar er Graukase?? Siter
veger Skrevet 1. januar 2011 Forfatter Skrevet 1. januar 2011 Lag noe godsaker selv eller kjøp ferdig. Lag f.eks. en langpanne med havregryn, sirup/honning, nøtter, smør, melkepulver, sjokoladedragert og pakk den inn i plastposer. Holder seg bra og er som du kanskje ser stappfull av energi! -RM Korleis blandar du eigentleg dette ihop? Siter
Vandrefanten Skrevet 1. januar 2011 Skrevet 1. januar 2011 Jeg la inn en oppskrift på havrebomber for en stund siden. Kan legge den inn en gang til.Disse havrebombene har jeg vanligvis pakket inn i sølvfolie og de kan selvsagt fryses også. Lettvindt å ta med på tur og veldig enkelt å lage. Fine å ha i sekken på søndagstur så vel som på ekstreme toppturer .Sukkermengden kan reduseres noe . 500 gr havregryn 500 gr smør(kan og bruke godt smør noe som gir enda bedre smak) 500 gr sukker 2 never tørket aprikos 2 never rosiner 1/2 plate kokesjokolade 2 never mandler Fremgangsmåte: Hakk aprikos , kokesjokolade og mandler , og bland dette med rosiner sukker og havregryn . Smelt smøret , tilsett alt det tørre og bland godt .Hell blandingen over i en langpanne .Deigen skal være 2 - 3 cm . Stek det hele ved 170 grader i 15 - 20 minutter Avkjøl og skjær i terninger. Siter
hilmersen Skrevet 1. januar 2011 Skrevet 1. januar 2011 Jada. All mat vert kjøpt der borte. Studerer i Canada så eg reiser bort ei god stund før turen. Men kva i alle dagar er Graukase?? he he det er vel Tirols svar på gammalost eller lutefisk - en halvsmeltet grå ost med eddik...ganske godt hvis man liker den slags "spesiell" mat....noe jeg gjør. Siter
Jan Erik Hansen Skrevet 1. januar 2011 Skrevet 1. januar 2011 I BC burde du enkelt finne et stort utvalg av energi- og proteinsjokolader i en outdoor butikk. Helt grei mat på toppturer, gjerne med en snikkers eller to. Kan være greit å holde de innenfor jakken så tennene ikke ryker når du skal ha lunsj. Siter
Eureka Skrevet 2. januar 2011 Skrevet 2. januar 2011 Som brødmat på tur foretrekker jeg mørkt rugbrød, kalles vel fortsatt swartsbrot. Dette er oppskåret i passe tynne skiver med tanke på hvor kraftig kost det er og vakumpakket i fine murstener. kjøpes i mange dagligvarebutikker. Jeg kjøper mitt på Meny. Salt kjøttpålegg er fint da det tåler å stå seg og det er bra for saltbalansen i kroppen. Tingen er vel uansett å ha med seg mat som ikke er ferdigsmurt og dermed får begrenset holdbarhet samt at det er lett å tilberede og oppbevare. Siter
hilmersen Skrevet 2. januar 2011 Skrevet 2. januar 2011 Hvis du satser på brød, vil jeg tro at peanut butter jelly sandwich med evigvarende supermarkedbrød er en bra kombinasjon. Fra mitt opphold i "topptur distriktet" i sødre Florida, hvor jeg var i ett år, husker jeg godt egenskapene på dette brødet. Det holdt seg ferskt i en uke, et brød kunne presses sammen til noe på størrelsen men en ert...for så å ekspandere til full størrelse....perfekt på topptur. Ellers seg jeg at GU er svært pop - men det har jeg ikke prøvd. Siter
veger Skrevet 6. januar 2011 Forfatter Skrevet 6. januar 2011 Jeg la inn en oppskrift på havrebomber for en stund siden. Kan legge den inn en gang til.Disse havrebombene har jeg vanligvis pakket inn i sølvfolie og de kan selvsagt fryses også. Lettvindt å ta med på tur og veldig enkelt å lage. Fine å ha i sekken på søndagstur så vel som på ekstreme toppturer .Sukkermengden kan reduseres noe . 500 gr havregryn 500 gr smør(kan og bruke godt smør noe som gir enda bedre smak) 500 gr sukker 2 never tørket aprikos 2 never rosiner 1/2 plate kokesjokolade 2 never mandler Fremgangsmåte: Hakk aprikos , kokesjokolade og mandler , og bland dette med rosiner sukker og havregryn . Smelt smøret , tilsett alt det tørre og bland godt .Hell blandingen over i en langpanne .Deigen skal være 2 - 3 cm . Stek det hele ved 170 grader i 15 - 20 minutter Avkjøl og skjær i terninger. Prøvde å lage denne blandinga. smakte heilt fortreffeleg so det blir nok det samman med ymse andre ting som tørka kjøtt, tørka frukt og nøtter. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.