fjellsnekker Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Hei! Jeg skal på telttur i fjellet i julen og lurer i den anledning på om det er noen lure triks der ute, på hvordan mekke et godt julemåltid på primus (trenger ikke være julemat). Jeg kommer til å kjøre hard på dry tech (som jeg synets er helt konge), men kunne vært stas med litt avveksling på julaften. Eneste kriteriene er at det skal være lett å lage og bære. Erik Siter
vide vidde Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 bare å lage vanlig julemat, pinnekjøtt feks, varme det i kjelen eller over bålet, funke som nobody's buisniss Siter
tusjmann Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Om man har kokt pinnekjøttet ferdig, så er det jo knallgodt å grille opp igjen senere! Mos får man jo kjøpt på pose . Så kan du jo ta med risifrutti, og en skvett akkevit... Siter
jason Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 rakfisk fungerer også bra når man er på tur, om du liker slikt. Personlig ville jeg også valgt pinnekjøtt. Siter
borgern Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Jepp. Pinnekjøtt gjør susen. Man får og kjøpt rotmos på pose, har dog aldri smakt den. Kok et par poteter før du drar så varmer du opp de. Ta med litt folie så varme du det meste kjapt på bil. Surkål/rødkål kan og varmes på samme måten. Selv er jeg og glad i kald ribbe så jeg hadde tatt med et par biter å tygge ved siden av en brødskive el. til frokost/lunsj. Gjerne en dæsj sennep. Fint med litt fett når det er kaldt. KOmmer jo litt an på hvor mye du gidder dra på. Siter
fiskekongen Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Eller ha med en bakt potet å hive i bålet. En liten putt fløte og endel sopp. Lag en sopp / fløtesaus med løk, krydret med salt og pepper. Til dette kan du ha alt mulig. Kalkubbryst, kyllingbryst, biff eller fisk. Veldig godt og enkelt å lage. Siter
gremlin Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Kalkun i stormkjøkken........ neida er enig med de som sier att du bare skal lage ferdig maten hjemme, så er det bare å varme den opp på turen! alltid godt med litt annet enn Real i ny og ne!! Siter
REs Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Mos får man jo kjøpt på pose . Håper du mener potetmos og ikke kålrot- eller kålrabistappe som det heter her hos oss. En helt nødvendig ingrediens til pinnekjøtt. men den må være ekte. Posetypen holder ikke, den er bort i mot uspiselig etter min mening. Jeg liker også best hjemmelaget potetstappe i stedet for pose, men det blir jo både mye vekt og mye arbeid på tur. Dessuten anbefaler jeg "pinnekjøtt" av bog. Mye mer kjøtt og mindre bein. Ellers er et stykke fenalår suverent på tur. Kan enten spises rå eller dampes i gryta som pinnekjøtt. Kutt ut et fint stykke uten bein så bærer du ikke mer enn du spiser. Siter
fiskekongen Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Kalkun i stormkjøkken........ neida er enig med de som sier att du bare skal lage ferdig maten hjemme, så er det bare å varme den opp på turen! alltid godt med litt annet enn Real i ny og ne!! Går an å legge den i sølvfolie på litt glør. Men ikke hel kalkun da selvfølgelig. Men deler av bryst går fin. Får man kjøpt i butikken vet du Siter
Frikk Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Kald ribbe dagen etter er nesten bedre enn den varme på julaften synes jeg og er veldig enkelt å ta med på tur. Kaldt ribbefett smørt på brødskiva (gjerne ferskt grovt brød) er også helt rått synes jeg! -Frikk Siter
Lompa Skrevet 13. desember 2010 Skrevet 13. desember 2010 Greit å bære med seg litt medisterkake og pølse. Posestappe og posesaus, noen svisker og litt tyttebærsyltetøy. Og en liten akevitt.. Da blir det jul i fjellet. Siter
fjellsnekker Skrevet 13. desember 2010 Forfatter Skrevet 13. desember 2010 Takk for mange bra svar Har akkurat kjøpt en bærepose med real, kommer til å klinke til med kald ribbe og varme medisterkaker på julaften. Tror jeg har en skvett akkevit stående også. Erik Siter
REs Skrevet 15. desember 2010 Skrevet 15. desember 2010 Medister har jeg alldrig helt fått sansen for. For mye jevning og for lite smak. Men en god og grov Vossakorv synes jeg er godt. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.