J.S Skrevet 27. november 2010 Skrevet 27. november 2010 Hei lurte på om dere har noen gode råd til tur mat som ikke veier så mye. F,eks grøt. Siter
Koppen Skrevet 27. november 2010 Skrevet 27. november 2010 Real Turmat, Adventure Food osv er jo noen... Til frokost blander jeg selv havregryn, sesamfrø, solsikkefrø, linfrø og melkepulver. Selvsagt endel tørket frukt som rosiner, nøtter og annet også. Om du skulle ønske har jeg hele oppskriften. Etterhvert melder behovet seg for alternativer, og min erfaring er at muligheten for alternativer er viktig for trivselen. Derfor har vi med råvarer for kjeks, brød og annet. Hemmeligheten er å ikke blande for brødbaks e.l på forhånd. Siter
Bjørn-Ivar Skrevet 28. november 2010 Skrevet 28. november 2010 Havregrøt med blanding av nøtter, sjokolade og olje gir mye energi pr gram. Her er en oppskrift som gir god "valuta" for vekta du bærer, http://blogg.uteligger.com/#post25 Siter
J.S Skrevet 28. november 2010 Forfatter Skrevet 28. november 2010 ok bare lurte på hvor dere kjøper tørmelk? Siter
afe Skrevet 28. november 2010 Skrevet 28. november 2010 ok bare lurte på hvor dere kjøper tørmelk? Dagligvarebutikk. Siter
J.S Skrevet 28. november 2010 Forfatter Skrevet 28. november 2010 Dagligvarebutikk. Er det dyrt. Smker det godt Siter
jason Skrevet 28. november 2010 Skrevet 28. november 2010 ikke veldig dyrt og smaker helt greit. Jeg pleier nesten altid ha risgrøt eller semulegrøt til frokost på tur. Men pleier også alltid å ha med tørket kjøtt, veldig godt. http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=8356 Er også godt med spekepølse og slikt? Det er også mulig å lage ditt eget brød på tur. pelsjeger brød: - 5 dl hvetemel - 5 dl sammalt hvete - 1,5 dl havregryn - 1 dl melkepulver - 3 ts bakepulver - 2 ts sukker - 0,5 ts salt Denne oppskriften gir ca. 10-12 brød. Vann tilsettes melblandingen mens den enda er i plastikkpose, kna deigen gjennom plastikk og avlslutt bearbeidingen i en kasserolle (ha gjerne med litt ekstra hvetemel hvis deigen blir for klisset). Del derette deigen i passe stykker og lag brødet tynt, slik at det raskere blir gjennomstekt. Stek med masse smør eller olje. Siter
J.S Skrevet 28. november 2010 Forfatter Skrevet 28. november 2010 ok. før man kjøpt frysetørket kjøtt i butikken? Siter
helgell Skrevet 28. november 2010 Skrevet 28. november 2010 Dagligvarebutikk. Innvandrerbutikker har som regel tørrmelk i større kvanta enn det du får på Rema, Rimi etc. (2500gr trur eg største kjem i) Dersom du brukar eindel (og eg syns det er gull på tur) kan det lønne seg å handle der. Anna lett turmat er potetmos på pose, ris kan og vere greit. Siter
J.S Skrevet 28. november 2010 Forfatter Skrevet 28. november 2010 hvor mye koster 2500gr tørrmelk Siter
helgell Skrevet 28. november 2010 Skrevet 28. november 2010 Huskar ikkje heilt, men kan finne ut av det. Edit: Frå 239 til 279 for 2500gr. Sjølv brukar eg å lage klar blandingar med havregryn i zip-lock posar, og ha med tørrmelk til å blande inn i potetmos, risgraut. Siter
J.S Skrevet 30. november 2010 Forfatter Skrevet 30. november 2010 ok har de det i alle rema butikkene Siter
J.S Skrevet 30. november 2010 Forfatter Skrevet 30. november 2010 Hvor mye tørrmelk må mann ha vis man skal bruke 1dl vann?? Siter
Koppen Skrevet 30. november 2010 Skrevet 30. november 2010 Hvor mye tørrmelk må mann ha vis man skal bruke 1dl vann?? Husker ikke i farten, men det er ikke nøye. Blander du mindre blir det som skummet melk, mer blir det som kraftig Helmelk. Det lureste er at du smaker deg frem. Jeg bruker 2 toppede spiseskjeer til forkostblandingen min, og det antar jeg tilsvarer 2-3 dl. Blandingsforholdet står forklart på esken. Sist jeg kjøpte tørrmelkpulver kostet det 44 kroner. Det tilsvarer så vidt jeg husker 4 ltr Helmelk, så det billig sånn sett. Etter at pakken er åpnet har pulveret ganske kort holbrarhet, men i tett pose i kjøleskap holder det i månedsvis til vafler, baking og slikt. Du kjenner det godt på lukten når det ikke er noe særlig å bruke det i frokostblandingen eller til drikke. Du finner pulveret i nærheten av bakervarer, rosiner, nøtter og slikt. Det lages av Nestlè og heter Viking Tørrmelk og Molico. Molico er lettmelkvarianten, men jeg tror de har sluttet å lage/importere det. Tilføyd etterpå: Vikingmelken veier 500g og gir 4 ltr Dvs 12,5 gram pr dl som tilsvarer ca 1 toppet spiseskje Det står forøvrig mange tips og oppskrifter på esken (gul eske om du leter i butikken) Siter
halvorep Skrevet 30. november 2010 Skrevet 30. november 2010 Her er noen varianter http://www.friluftsliv.no/turmat/den-evinnelige-havregroten.html Ellers inneholder reinsdyrpølse ganske bra med energi, smaker også godt med litt salt etter et par dager på Real turmat:) Masse energi i sjokolade:) Fett og oljeprodukter har masse energi. En pose potetmos, pakke bacon og rørte tyttebær i sukker får liv i en kald kropp og veier ikke så mye for en herlig middag:) Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.