Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Under et annet tema ble følgende skrevet:

Vesen spør kvar framsidebiletet på DNT-årboka er frå. Rett svar, i fylgje fotografen, er "frå eit skar i egga på ruta opp frå Baklidalen til Sunnavindsnipa", altså ikkje så langt frå Sykkylven på Sunnmøre.

Der jeg hevdet at der ikke går noen rute opp fra Baklidalen til Synnavindsnipa uten klatring.

______

Har studert kartet og ser at det kan være mulig likevel. Kjenner noen til om det faktisk går ei rute opp fra Baklidalen til ryggen nord for Synnavindsnipa :D Har gått opp Tverrfjellet til nordryggen 3 ganger tidligere, og kan bare erindre (for) bratte sider mot Baklidalen. I de flatere/nedre delene av Tverrfjellet er det greit å ta seg opp på Tverrfjellet og videre til nordryggen. Men da går man ikke opp fra Baklidalen, men fra Megardsdalen (hvor også Megardsstøylen ligger)

Ser på kartet at det kan være mulig å gå helt inn mot den taggete egga i Baklidalen, og muligens komme seg opp på ryggen den veien. Mener å huske at det skulle være veldig bratt i siste biten i tilfelle. Mulig der kan være farbare renner eller traverser??? Spennende rute i tilfelle.

I og med at fotografen har brukt ordet "ruta", går jeg ut i fra at det bare er en unøyaktighet i teksten. Eller går det ei rute opp fra Baklidalen??? Av kartet kan man kanskje misforstå og tro at Baklidalen strekker seg lenger ned, men dette er en kort hengedal. Bruk av ordet "skar" er interessant også, da der bare er et skar (hakket på egga). Med mindre man går opp Baklidalen. Da er der også skar på egga innerst i Baklidalen. Noen som kanskje har en link til bildet (ville avklart..).

Annonse
Skrevet

Bildet i årboka skulle ikke kunne være selve skaret mellom fortoppen og hovedtoppen på Synnavindsnipa? Jeg kan ikke huske at det var så trangt, men en passerer jo skaret litt nedenfor (vestafor) skarbunnen.

Skrevet

Hva du husker er sikkert at du/dere gikk litt ned i vestsida for å kunne passere, men skråhylla man følger går nesten direkte ned i skaret. Legger ved utsnitt av et bilde/skaret. Skaret er trangt, så kan det være dette? Hva viser bildet i årboka....?

Skrevet

Når jeg ser bildet ditt, Svein, tror jeg bildet er tatt nettopp i skaret. Bildet viser en mann som står i et trangt skar med nesten loddrette sider og med en bratt fjellside rett mot som bakgrunn. Det kan godt være fjellsiden på vestsiden av Hjørundfjorden. Vi har også fulgt skråhyllen ned i skaret de to gangene jeg har vært der.

Skrevet

Har også sett på et bilde jeg har tatt fra Jønshornet. Der er ikke et slikt skar på egga i enden av Baklidalen, der hvor det ville være naturlig å evt komme opp. Så bildet er sannsynligvis fra skaret på nordryggen.

Gjest Anonymous
Skrevet

Har fått tilbakemelding om at svaret mitt på e-post om kvar bildet var teke har ført til ein viss debatt på sida her. Det var nok litt kort og knapt, og kunne nok tolkast på ulike måtar.

Eg kan opplyse at bildet er teke i skaret ved Stabben, etter å ha gått ned skråhylla til ca cote 1220. Ein liten avstikkar mot vest gir utsikt gjennom skaret på bildet mot fjella på Ørstahalvøya og Hjørundfjorden, men det er ikkje det same skaret som er synleg frå aust.

Når det gjeld utsegna om ruta frå Baklidalen, kan det sikkert diskuterast om den offisielle ruta eigentleg går opp frå Baklidalen. Skaret ligg klart på den normale ruta til Sunnavindsnipa, men vi gjorde eit ruteval eit godt stykke inn Baklidalen, for så å svinge opp eit slakkare "skå hylle" opp på tverrfjellet, og vidare langs den vanlege ruta. På nedturen gjorde vi eit ruteval ned ei renne til sørvestenden av Baklidalen, så her er det altså muleg å gå både opp og ned.

Med turvenleg helsing

Gunnar Wangen

Skrevet

Hei Gunnar.

Er Stabben en topp? Er det en av småtoppene mellom Hundatinden og Synnavindsnipa? Har du kartreferanse, høyde og eventuelt primærfaktor?

Gjest Anonymous
Skrevet

Namnet Stabben har eg fanga opp frå ei muntleg kjelde, og har ikkje "kvalitetssikra" det. Slik eg har oppfatta det er det namnet på toppen til høgre for skaret på bildet ovanfor, i innlegget frå Svein. Eg vert referert til som fotograf, og det er for så vidt rett, men også Arild Eidset er kreditert i boka. Vi var i lag på turen, han gjekk ned i skaret og poserte, og eg tok bilde både med mitt eige og hans kamera.

Gunnar

Skrevet

Har vært i kontakt med Øyvind Fet, om han kjente til navnet Stabben i dette området. Svaret var negativt. Hvis det er et lokalt benyttet navn, er det vel dei med støl i Riksheimdalen eller Megardsdalen som er dei rette til å svare.

Skrevet

Takk til Gunnar og Svein. Dette var nyttig informasjon.

Gunnar: På fjellista bakerst i boka Tindelandet, som du har vært med på, står Slettehornet (1095). Hvor ligger dette fjellet? Har ikke klart å lokalisere hverken høyde eller navn på kartene.

Vet du noe om dette?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.