Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet
14 minutter siden, Gittiamo skrev:

Nei må ikke være havregrøt. Men når man har liten tid på morgenkvisten og skal ha en lang og veldig fysisk krevende dag, så må jeg få i meg noe som er kraftig, effektivt og som lett lar seg lage i campen uten for mye styr. Og som jeg får i meg :) sliter med å spise nok når jeg er veldig fysisk aktiv. 

Så da tenkte jeg havregrøt ferdig blandet i porsjonsposer på forhånd. Noe som maks krever et kort oppkok. Det hadde vært så enkelt med havregrøt med nogot attåt :) 

Jeg har ofte brukt frokostblanding som jeg blander med tørrmelk og sukker på tur. I år tenkte jeg å lage porsjonspakker noe alà @Jan Erik Hansen beskriver på bloggen sin :) Ellers har jeg brukt en del snarkokt risengrynsgrøt fra Toro, men den krever noe mer kokkelering :)

 

  • Liker 1
Annonse
Skrevet
11 hours ago, Gittiamo said:

Drar opp en hauggammal tråd her nå. Men havregrøt. Det smaker lim uansett hva jeg putter i den. Eple og kanel smaker ok i to biter og så blir det lim. Har prøvd syltetøy også men ender opp med syltetøy med litt havregrøt til.

Jeg er i samme gate som deg. Problemet er at jeg nesten ikke får det i meg, hvertfall ikke om morgenen (jeg er aldri skrubbsulten om morgenen). Har uansett en liten plan om å redusere til ett varmt måltid om dagen, så da er jeg på oppdrag om å finne meg noe annen frokost som funker.

Skrevet

En sikker vinner på havregrøten er kulturmelk og brunt sukker. Kulturmelk er jo ikke så veldig praktisk på tur, og heller ikke spesielt aktuelt for folk som ikke skal ha melkeprodukter, men brunt sukker løfter uansett opplevelsen synes jeg.

Skrevet

Jeg har eksperimentert litt med forskjellige smaks/kaloritilsetninger man kan lage ferdig og porsjonspakke hjemme som så røres inn i havregrøt på tur. Den mest vellykkede så langt har vært 1 del peanøttsmør, 0,5 del smør og 0,1 del kakao. Smeltes og røres sammen og helles i muffinsformer. Da jeg er søt nok fra før så tilsetter jeg ikke sukker i dette, men det er helt sikkert ikke noe i veien for å gjøre det. Evt kan man blande inn havregryn eller noe annet tørt og lage barer av det. 

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, Gittiamo skrev:

Nei må ikke være havregrøt. Men når man har liten tid på morgenkvisten og skal ha en lang og veldig fysisk krevende dag, så må jeg få i meg noe som er kraftig, effektivt og som lett lar seg lage i campen uten for mye styr. Og som jeg får i meg :) sliter med å spise nok når jeg er veldig fysisk aktiv. 

Så da tenkte jeg havregrøt ferdig blandet i porsjonsposer på forhånd. Noe som maks krever et kort oppkok. Det hadde vært så enkelt med havregrøt med nogot attåt :) 

Jeg er heller ikke glad i havregrøt, men Mountain House sin variant med bringebær syntes jeg smaker ganske bra. Kan være verdt å sjekke ut, kanskje :-) Bonus er at den er enkel å tilberede og ikke genererer oppvask. Bakdelen er litt høy pris om du skal ha mange.
 

Skrevet
1 time siden, Nimrad skrev:

Jeg er i samme gate som deg. Problemet er at jeg nesten ikke får det i meg, hvertfall ikke om morgenen (jeg er aldri skrubbsulten om morgenen). Har uansett en liten plan om å redusere til ett varmt måltid om dagen, så da er jeg på oppdrag om å finne meg noe annen frokost som funker.

Ja det er det. Sliter som f med å få i meg mat før klokka ti. Men når man må opp grytidlig og ikke rekker å spise noe før godt utpå dagen, så må man få i seg mat :) og havregryn er jo enkelt og effektivt. Alt hadde vært enkelt om man klarte å spise der :) Så skal prøve noen av forslagene her. Før trening og jobb i hverdagen, så kan jeg få i meg litt energibar men det blir for lite mat. 

Om ikke, så blir det lapskaus :) det går å spise til frokost faktisk 😅

Skrevet

Hei

Ferdigblandet evt. frysetørket havregrøt er etter min mening ganske overflødig og fordyrende element, da gryn jo er tørre i sig selv. Men melk må det til! Evt. melkeerstatning - babymelk - kaffehvitt, hva som fungerer og smaker for laktose allergikere. Velkokt Vann- havregrøt som har stått en stund på frokostbordet på DNT hytte, er som grovbetong.

På tur blander vi selv en stor kopp havregryn med viking tørrmelk. litt salt, sukker, kanel, rosiner - gjerne nøtter og helder kokende vann over og lar trekke et par minutter, + litt mer vann til passe konsistens. + smør og mer kanel. Det er en myte at havregrøt skal være velkokt - så blir det nemlig lim! Dessuten bli oppvasken så mye enklere og en sparer brennstoff.

Elgen

 

  • Liker 3
Skrevet
14 minutter siden, virrma skrev:

Jeg lager porsjonspakker med hjemmelaget musli og tørrmelk. Smaker mye bedre enn havregrøt synes nå jeg. Men datteren min foretrekker havregrøt, så det blir stort sett annenhver dag. :)

 

Blander du bare med vann da? Kald eller varm? Høres jo veldig mye enklere ut. 

Skrevet

@elgen har svaret :-). Dette med å koke havregraut gir som oftest lim, om man ikke har veldig mye vann i. Jeg koker vannet og heller det så over kornet, lar det kun svelle en kort stund, tilsetter så ønskede ingredienser (ofte litt syltetøy eller viking tørrmelk) og slenger på mer vann. Da blir det ganske tyntflytende og lett å få i seg. Alternativt bytter jeg ut havre med firkorn varianter. Dette har jo stort sett samme næringsinnhold. Opplever da aldri denne limfølelsen eller tjukk betong og det blir mye lettere å få iseg :-)

 

  • Liker 2
Skrevet
1 hour ago, Gittiamo said:

Og ser nå at tørrmelk inneholder mye laktose. Mer enn melk. Da er det lite smart å spise dette før man skal yte litt ekstra 1f605.png

Kan du utdype? Gjelder dette ytelse med høy intensitet eller lav intensitet? (eller uansett?)

  • Liker 1
Skrevet
19 timer siden, Gittiamo skrev:

Drar opp en hauggammal tråd her nå. Men havregrøt. Det smaker lim uansett hva jeg putter i den. Eple og kanel smaker ok i to biter og så blir det lim. Har prøvd syltetøy også men ender opp med syltetøy med litt havregrøt til. 

Jeg er ikke engang kresen. Jeg er glad i all mat (som jeg tåler). 

Men nå vil/må jeg lære meg havregrøt. Og da en turvennlig variant uten for mye mikk makk. Gjerne blandet ferdig på forhånd. 

Så er det noen her som har andre oppskrifter enn overstående? 

Grovare gryn, med godt med melkepulver og ein dert salt, Gojibær og eit lett strø av sukker og tyrkisk eplethe-pulver. 

Skrevet
45 minutter siden, Terka skrev:

Kan du utdype? Gjelder dette ytelse med høy intensitet eller lav intensitet? (eller uansett?)

Tipper det er relatert til laktoseintoleranse. Man yter ganske dårlig når man sitter på do. Laktose har ikke noe annen effekt på aktivitet enn andre disakkarider på dem som normalt kan fordøye laktose.

  • Liker 2
Skrevet
1 time siden, Terka skrev:

Kan du utdype? Gjelder dette ytelse med høy intensitet eller lav intensitet? (eller uansett?)

@Prebb sa det. Er laktoseintolerant og det kan by på problemer jeg ikke vil ha høyt opp i steinrøysa :) øker intensiteten kan problemet forsterkes også. 

Melkeprodukter kan også føre til slim i halsen ved høyintesitet. 

Så jeg går for lapskaus til frokost tror jeg :D skjønner at havregrøt på vann ikke er den store høydaren. Ikke rart jeg aldri har fiksa dette da. Men har jeg plass og mulighet så kan jeg bruke soyamelk. For havregryn i seg selv er god mat for en lang dag. 

  • Liker 1
Skrevet
12 minutter siden, Gittiamo skrev:

@Prebb sa det. Er laktoseintolerant og det kan by på problemer jeg ikke vil ha høyt opp i steinrøysa :) øker intensiteten kan problemet forsterkes også. 

Melkeprodukter kan også føre til slim i halsen ved høyintesitet. 

Så jeg går for lapskaus til frokost tror jeg :D skjønner at havregrøt på vann ikke er den store høydaren. Ikke rart jeg aldri har fiksa dette da. Men har jeg plass og mulighet så kan jeg bruke soyamelk. For havregryn i seg selv er god mat for en lang dag. 

Hummmm....kva med ymse mosar utan mjølk, ispedd ymse go`saker? Sjølv har me fått ei særskilt begistring for søtpotetmos eller rotmos med ymse potetgullsortar knust og "strødd" over. 

  • Liker 3
Skrevet
1 time siden, Tessatroll skrev:

Hummmm....kva med ymse mosar utan mjølk, ispedd ymse go`saker? Sjølv har me fått ei særskilt begistring for søtpotetmos eller rotmos med ymse potetgullsortar knust og "strødd" over. 

Det høres faktisk veldig godt ut :) 

  • Liker 2
Skrevet
5 timer siden, virrma skrev:

Jeg lager porsjonspakker med hjemmelaget musli og tørrmelk. Smaker mye bedre enn havregrøt synes nå jeg. Men datteren min foretrekker havregrøt, så det blir stort sett annenhver dag. :)

 

5 timer siden, Nimrad skrev:

Varmt eller? Jeg er litt nysgjerrig på om noen har prøvd typ kalde frokostblandinger med tørrmelk.

Noen ganger varmt vann og noen ganger kaldt vann. Fungerer utmerket. 

Noen ganger får jeg ikke tak i tørrmelk i farta, og da bruker jeg mormelkserstatning. Helt greit det også. Det finnes vel laktosefritt også, men jeg aner ikke hvordan det smaker eller om det er veldig dyrt. 

  • Liker 2
Gjest Mareng
Skrevet

Nå det gjelder morsmelkerstatning er det stor forskjell på smaken. NAN1 smaker mye bedre enn NAN2 og -3. 3'eren smaker rent metall...

Skrevet
37 minutter siden, Mareng skrev:

Nå det gjelder morsmelkerstatning er det stor forskjell på smaken. NAN1 smaker mye bedre enn NAN2 og -3. 3'eren smaker rent metall...

Morsmelkerstatning har aldri falt meg inn. Har fått det for meg at det er tørka morsmelk. Ergo holdt meg unna. Det er ikke det? Den er kanskje full av laktose den også? 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.