Gå til innhold
  • Bli medlem

Jul i Blåfjell


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

En av de mange fine tingene med jul er julebarne-tv'n. I år vises det reprise på "Jul i Blåfjell" på NRK. Flotte greier :? Men det jeg lurte på var om noen vet hvor det fjellet de har bilde av er? Noen som vet? Barna mine har lyst til topps! :oops:

blaafjell_cover_stor.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Anonymous

Takk for svar Kim. Etter å ha sett noen bilder på nettet av Innerdalstårnet stemmer nok dine antagelser ja. Går det en barnevennlig gå-rute opp til toppen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkleste rute til topps på Innerdalstårnet er både luftig og har klyving/klatring grad 2. Dvs. en rute som kan gås greit uten tau ved gode forhold. Jeg har enda toppen til gode, men jeg vil nok påstå at den ikke er noe særlig barnevennlig. Det er andre på forumet her som helt sikkert kan gi et mer utdypende svar på vanskelighetsgraden ad enkelste vei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fleire stadar på nettet står Innerdalstårnet nevnt som "Blåfjell", så det stemmer nok. Forøvrig er vel ein del av "Jul i Blåfjell" spela inn i Rørøs.

Frå parkeringa i Innerdalen og inn til Innerdalshytta/Rendalssetera er det ca 4km på grusveg (ca 1 times gange). Derfrå er det omtrent 1000 høgdemeter opp til toppen av Innerdalstårnet. Følg merka sti frå Innerdalshytta og opp til Giklingsdalen. Gå eit lite stykke langs vatnet og ta så markert av mot skaret mellom Innerdalstårnet og Tårnfjell. Ruta er ikkje merka, men opp til Tårnskar er tråkket ganske synleg. Her er det god stigning og litt laust i enkelte parti. Frå Tårnskar er ikkje ruta så veldig godt synleg og det er fleire alternativ oppover. Det enklaste er å halde litt til venstre i nedre deler, deretter litt mot høgre innmed ryggen, så litt ute til venstre igjen lenger oppe. Det er ein del sva og klyving oppover, men så veldig vanskeleg er det ikkje. Eit av svapartia kan vera litt ekkelt, men ved å ta seg litt tid trur eg dei fleste fjellvante kjem opp.

Ein bør vel ha gått litt i fjellet før, viss ein som 10-12 åring skal bli med på Innerdalstårnet. Det er ein tur som krev litt og det er ein god del høgdemeter som skal forserast. Under ugunstige forhold kan det bli ganske krevande på toppen.

Ring til Innerdalshytta for informasjon om føreforhold.

I føreren, som er utgitt av NTK (Norsk Tindeklub), er normalveien opp til Store Innerdalstårnet gradert til 2:

"Fra Giklingdalsvatnet nordøstre hjørne går det tydelig sti opp dalsida. De Første hamrene man kommer til ligger mellom to gjel, og toppen av disse gamrene kalles Hoppet. Videre oppover ser man to renner med en rygg i mellom. Stien går opp den søndre av det to rennene til toppen av Skjæret, et framspring like nedenfor det punktet der rennene møtes igjen. Fra Skjæret er det kort vei opp til Tårnskar hvor moroa begynner. Herfra følger man et naturlig drag oppover mot toppen. Enkelte små varder viser veien. Fra Tårnskar og opp til toppen er det litt utsatt noen steder. Et lite svaparti kan være ubehagelig uten sikring, særlig hvis det er vått. Ca 3 timer fra Innerdalshytta til Toppen"

(rute 33 Normalveien, Klatrefører for Innerdalen, utgitt av NTK 2001)

For å få tak i føraren, gå til ntk sin nettbutikk på www.ntk.no.

Klikkbart kart over Innerdalstårnet på breogfjellsport.no (trykk på pilene for bilder):

www.breogfjellsport.no/dir/maps/map_browser.php?mapID=6

Sjå også desse artiklane:

http://breogfjellsport.no/articles.php?articleID=269

http://breogfjellsport.no/articles.php?articleID=327

post-5-133474388533_thumb.jpg

post-5-133474388544_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter de forrannevnte innleggene, en fin tur uten tekniske vanskeligheter

Vil bare legge til at svaene blir svært glatte ved regnvær. Tar du med et tau tror jeg spesielt du selv vil føle deg tryggere dersom dere får regnvær.

Vær også obs på at det er mye løs stein i renna opp til skaret. Anbefaler en liten briefing før dere starter på opp og nedturen der. (holde god avstand både i fallretningen og sideveis).

GOD TUR ! :D

knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vær også obs på at det kan være snøfelt som frister til glissade på nedtur. Bør gi ungene beskjed om ikke å gjøre dette - det er bratt nok til å miste kontrollen, i alle fall uten øks å bremse med. Ungene bør være fjellvante, i stand til å konsentrere seg og ha prøvd seg på kliving før. Å ha med et tau som foreslått vil ikke være så dumt.

Og ja, det er Innerdalstårnet og Tårnfjellet som figurerer som Blåfjell.

Om turen høres tøff ut, så kan dere jo ta turen og se på det. Både fra Renndølsetra / Innerdalshytta og oppe i Giklingdalen kjenner man "Blåfjell" meget godt igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javisst er det Innerdalstårnet,og hvis barna dine er glad i Blåfjell,vil jeg bare gjøre deg oppmerksom på at forfatterinnen har skrevet ett stykke over samme lest

som spilles på frilufts scenen på Gålå.

Veldig spesielt, og veldig artig,spesiell setting i vakker fjellnatur.

Godt nytt år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.