Gå til innhold
  • Bli medlem

På 2 hjul i Drammensmarka


tommygutt

Anbefalte innlegg

En litt annerledes turrapport, men jeg prøver :shock:

For oss som er glad i sykkel er de få dagene i året med skikkelig barfrost omtrent like deilig som de få dagene man opplever virkelig bra pudderføre på ski. Det var meldt en kald natt til lørdag pga klarvær, noe som lå ann til å gi drømmeforhold i marka. Når klokka ringte tidlig var det 8 kalde grader og himmelen avslørte allerede at dette kom til å bli en knalldag på 2 hjul!

Utgangspunktet for turen ble Solbergelva, hvor vi fikk en brutal kaldstart opp til Nerdammen. Så begynte morroa! Drammensmarka er jo kjent for mye myr, men i dag var alle myrområdene som asfalt, man kunne sykle over alt. Vi fulgte blåstien til Tverken og videre fra Steinkjerringa mot Skimtvannet. Leken blåsti, frosne myrer, artige crux, kort sagt GØY! Vi syklet den nordlige blåstien ut mot Storsteinsfjell, en sti som vanligvis er våt og sugen, men i dag var den en drøm! Ute på Storsteinsfjell fikk vi se at Lierdalen badet i tåke under oss og utsikten var så bra at pausen ble ekstra lang i det kalde og friske været.

Tilbake igjen mot Tverken tok vi den sørlige blåstien. Krevende, men artig sykling også her. Vanligvis blir det samme vei tilbake, men i dag var vær og føre rett og slett for bra til å dra hjem, så vi tok en bonusrunde inn i marka mot Tverråsen før vi avsluttet vestover mot Solbergelva og den ultimate avslutningen ned Gravningen, leken singletrack med små crux ned lia mot Solbergelva igjen.

Nesten 4 timer, 25 kilometer med stisykling og snaue 800 høydemeter ble unnagjort denne formiddagen. Rett og slett en av de beste stiturene noen gang for min del! Håper på flere dager med barfrost før snøen kommer for fullt.

post-8784-133474731423_thumb.jpg

post-8784-133474731429_thumb.jpg

post-8784-133474731434_thumb.jpg

post-8784-133474731441_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Nok en fantastisk tur på 2 hjul i Finnemarka i dag!

Våknet opp til skyfri himmel og en skarve minusgrad i dag tidlig, så det spøkte litt for nok en dag med barfrost, men vi tok heldigvis feil :D Vi valgte å kjøre opp til Øyvann i Nedre Eiker, syklet på sti rundt Øyvann og inn på blåmerket sti vestover mot Snaukollen. Oppe på Snaukollen tok vi turen over til Knivfjell og den fantastiske utsikten utover Finnemarka (se bilde)

Retur gikk på leken sti til Øvrevollen og derfra tilbake til bilen. Drøye 3 timer, ikke en sky på himmelen, barfrost, sol og vindstille, rett og slett en fantastisk ute i marka.

post-8784-133474732028_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.