Gå til innhold
  • Bli medlem

Høyt opp og langt ned. Tørjebuvatn, Telemark 750 m.o.h


Robert Lien

Anbefalte innlegg

Fredag 3 september klokka 16.30 så sto vi der streken på turen opp til foten av Rupefjell startet. Vi hadde i overkant av 30 kg oppakning hver og var spent på hva denne turen kunne tilby av både villmarksopplevelser og fiske.
Å gå 12 km og 350 høydemeter for å dra på fisketur, er nok i overkant av hva folk flest ønsker å gjennomføre. Etter denne turen så er vi helt enig.

Tur%209%20001.jpg-for-web-large.jpg

Vi hadde satt oss som mål å komme opp før det blei mørkt, men den planen gikk i vasken. Turen opp var knallhard med mye vassing i blautmyr og med søkkblaute fottøy. Synet av flere storfugl og ei elgku holdt motet oppe, selv om de siste kilometerene ble en tålmodighetsprøve.
Vi ga dermed aldri opp og kom fram til Tørjebuvatn klokka 21.00, og satte umiddelbart i gang med å finne ved for kvelden og natta. Teltet lot vi være å sette opp, men vi satt opp tarpen som en gapahuk med bålplass i front.

Tur%209%20011.jpg-for-web-large.jpg

Vi sovnet ikke helt overraskende tidlig ved siden av det knitrende bålet, etter en hard etappe opp til foten av Rupefjell. Selv om gradestokken nok var tett ned mot null i løpet av natta, så var det en varm og behagelig natt.

Tidlig på lørdags morgen våknet Benny av kraftige vingeslag. Det var noe så uvanlig som tre Storskarver som dykket kun få meter fra leirplassen. Storskarven er en majestetisk fugl som søker næring ved å dykke etter fisk. hunnen blir 2,5 kg og hannen kan bli opp mot 3,5 kg. Skarven spiser fra 300-700 gr fisk pr dag, men det er registrert individer som spiser langt mer om tilgjengeligheten på fisk er stor. Spesielt én Skarv holdt oss med selskap hele helga, noe som kanskje var grunnen til det dårlige fiske.

Tur%209%20033.jpg-for-web-large.jpg

Vi hadde fiskestenger ute hele helga på mark, men kun to små ørreter ble det, så det var turens dessiderte nedtur. I ettertid så angret vi på at vi ikke flyttet oss opp på den tjønna hvor jeg tok to fine ørreter på 800 og 1500 gram i juli, men det er lett å være etterpåklok.

Vi hadde et fantastisk vær hele helga og fjellet har allerede forvandlet seg til et fargespekter som bare må oppleves. Vi hadde med oss mye god mat som kompenserte for det dårlige fiske denne helga, så turen var absolutt ikke forgjeves, selv om det kunne oppleves sånn da vi pakket sammen på søndag.

Tur%209%20107.jpg-for-web-large.jpg

Turen nedover var en prøvelse uten sammenligning. Vi regnet med at turen nedover skulle bli hakket lettere enn turen opp, men der tok vi feil. Rimelig støle og stive etter fredagens marsj og med verkende fotblad og gnagsår pga dårlig fottøy, så virket turen nedover som en evighet. Vi var nokså samstemte på at dette var den hardeste turen vi hadde gjennomført, og at 24 km på tre dager blir i overkant for en fisketur, men at sånne turer også må gjennomføres, for da husker vi turene bedre.
Uansett sitter vi igjen med en fantastisk villmarksopplevelse, og en tur som virkelig har satt sine spor. Alle turer har sin sjarm, det kan vi skrive under på.


Video fra turen kan ses på - http://www.youtube.com/watch?v=cdQZa8v7mvM

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dere har helt rett i deres antagelser...!

Vi hadde med oss alt for mye god mat i sekken. Vi hadde gourmet-mat til hvert måltid som kostet mer enn det smakte, men sånn bør det være på tur. En liten fjellknært bør også følge med, men ikke i overkant. Jeg tror vi skal klare å redusere vekten vesentlig til neste tur, men da forventer vi at fiske også bør være vesentlig bedre. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har planer om en lignende tur neste år Dag G, men håper å unngå å livnære oss på bær :D

Men jeg tror jeg har hørt noe sånt som at et voksent menneske trenger å spise 8 liter med bær i døgnet, for at det i det hele tatt skal monne i kroppen.

Det som er viktig for en sånn "helvetesuke" er vel å gå i et området som man ikke trenger å bruke mer krefter enn man får av det naturen kan gi oss av næring. Da tenker jeg spesielt på å ferdes i et området med gode fiskevann, for proteiner er det som det skorter på, ved å gå langt uten å ha med seg 30 kg+.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.