Gå til innhold
  • Bli medlem

Norsk våpeneksport øker.


Nikke

Anbefalte innlegg

Norsk våpeneksport tredoblet. Kongsberggruppen, den Norske stat og Nammo (Ammo..) gnir seg i hendene for klingende mynt i statskassa. Det skal liksom lyde så godt, den halvstatlige våpenprodusenten Nammo, men det passer sikkert Nammo best at staten ikke kan bestemme alt de driver med.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3777450.ece#xtor=RSS-3

Tanker folkens?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krig og konflikt ligger såpass godt forankret i mennesket og har vært en del av våres verden siden starten og kommer antageligvis til å være det til den dagen vi forsvinner alle mann (med mindre historien har begynnt å lyve i det siste). Dette er desverre noe vi må godta og gjøre det beste utav (feks lære soldatene våres gode holdninger, gi dem godt nok utstyr, etc) slik at vi kan begrense skaden. Mye av teknologien og ammunisjonen Norge produserer går med på å drepe og uskadeliggjøre krefter som ikke vil resten av verden noe god, f.eks ekstreme grupper i Afghanistan som gasser barneskoler fordi det går jenter der eller fordi det jobber kvinnelige lærere der. Uansett hvor mye enkelte mennesker i Norge prøver å lukke øynene og drømme om en perfekt verden så bryr ikke disse folka seg nevneverdig om dette, de har sitt eget mål og de bruker gjerne ekstreme midler for å oppnå disse.

Jeg mener iallefall at livet til en eller annen dofus med en utløsermekanisme til f.eks IED eller en gassbeholder er mindre verdt enn livet til uskyldige småunger som prøver å oppnå den menneskeretten det er å gå på skole. Når opprørere selv setter seg den den situasjonen at de er villige til å drepe uskyldige sivile så får de liten medfølse fra meg når de blir droppa bomber på eller skutt av vestlige eller afghanske soldater.

Det jeg ikke vil er at de vestlige eller afghanske soldatene skal ha såpass dårlig utstyr at den bomba som var ment for mister bombemaker bommer på målet og treffer bygningen med sivile 200m unna, eller at bomben ikke fungerer slik at en unge mister livet 3 dager etterpå fordi den trodde det var en leke. Derfor mener jeg også at det er bra at Norske selskaper produserer såpass bra våpen teknologi og ammunisjon som de faktisk gjør slik at vi kan være så sikre som mulig på at det faktisk er riktig person(er) som blir drept av dem.

Evt kan vi velge å ikke bry oss om hva som skjer der nede, det hadde jo vært mye enklere og ikke minst billigere for oss. Men da må man gå inn i seg selv å bestemme seg for om det er greit å bare sitte å se på, evt å prøve å glemme at disse handlingene mot uskyldige finner sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.