Gå til innhold
  • Bli medlem

Vatnane - hvor bratt opp er det med tunge sekker? Eller ned i typisk vær?


squidman

Anbefalte innlegg

Hei,

Har lillebroren igjen fra australia for den årlig fisketur/fjelltur, vi vurdere Vatnane like ovenfor Arnafjorden i Sogn, men skulle gjerne hørt fra erfaren folk hvor 'sketchy' eller ei de to stiene er ned/opp fra Arnafjorden. Vi skal på full fisketur/foto/videograferings- 'ekspedisjon', og har med vel oppimot 30kg på sekkene. Vi telter underveis enten til/eller fra Mo/Stølsvatnet, og lurer på om forholdene - sti, osv. Ditto forbindelse med sivilisasjon fra enten Arnafjorden eller Stølsvatnet...vi reiser med offentlig transport. Har tidligere lest om en her eller i en annen forum som vandret opp fra bl.a. Haukedalen og Ortnevik, skulle gjerne hørt noe fra han. Det ser bl.a. skrekkelig bratt ut (og ikke minst over tusen meter opp) fra fjord til topp der. Lillebror er veldig keen på å gå opp fra fjorden, mens jeg synes det mest praktisk å gå rolig opp fra Stølsvatnet mot Vatnane, minske sekkene for vekt, nyte utsynet..men det var da nedover da..og i sann. stølsheimen pøsvær! Vi tar sikte på å dra midt i neste uke, og har circa 10 dager til disposisjon.

Vi ville sette pris på råd her...har vært en gang før i strøket i typisk vær, men kom ikke så langt som nedover til sognefjorden. Vi vurderer andre muligheter fortløpende også (Mørkrisdalen, Rondane/Dovrefjell/Sunndal).

Keeping it surreal,

Arne :)

Edit: Jeg ser at ut.no har beskrevet turen både opp og ned som 'lett' og 'passer for barn' osv..??!! 1000m bratt opp en 'scree'? Er det enda et forsøk på å gjøre utenlendinger 'untermenscher' her a la DNT turbeskrivelser? Her er lenken; http://ut.no/tur/kort-og-lett-rundtur-fra-arnafjord. damned if I know....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.