Vestmar Skrevet 11. november 2004 Skrevet 11. november 2004 Dette er en oppskrift jeg har fått og fått mulighet til å smakte på. Har ikke hatt den med på tur selv. Smaken er bra. Er det andre som har gode oppskrifter på andre ekspedisjonsbrød/"ADHD-kaker". Har samboer med nøttealergi, så det kunne vært griet å høre om noen hadde erfaringer med oppskrifter uten nøtter. TØRT 1,25 kg grov sammalt hvete 0,5 kg fin sammalt hvete 0,5 kg semulegryn 0,25 kg rugmjøl 2 ts salt 250 g hakkede tørkede aprikoser eller rosiner el. lignende 250 g hakkede hasselnøttkjerner 250 g kokosmasse VÅTT 300 g smeltet smør 200 g sirup/honning 250 g sukker 1 liter helmelk Alt det tørre blandes for seg. Alt det våte blandes for seg. Det våte varmes opp (kun lunkent!). Bland tørt/vått. Deigen må eltes godt da den er meget seig. Del deigen i to og kjevl ned til 2 cm tykkelse. Stek i langpanne 1 ca 1 time på 180 C. Fordel å lage rutemønster på deigen før steking. Oppskriften gir totalt 15000 kcal. Brødet er holdbart i 2 måneder i romtemperatur. Siter
gi Skrevet 11. november 2004 Skrevet 11. november 2004 Det er vel Logan-brød du har fått oppskrift til her. Min erfaring er at oppskrifta kan varieres med individuelle tilpasninger. Inngår mandler også i nøtteallergi ? Hvis ikke er det en grei erstatning. Ved å fjerne nøtter vil en miste proteiner. Mange tåler også melk dårlig. Som erstatning kan brukes f.eks. soyamelk. Det siste har jeg ikke prøvd selv. Siter
ThomasB Skrevet 11. november 2004 Skrevet 11. november 2004 1,3 kg hvetemel 0,7 kg sammalt grov 1 kg helkorn hvete 1 neve solsikkefrø 1 neve linfrø 1 pose gjær 1 l skummet kultur. salt Varm opp melken og bland alt sammen i en forvarmet bolle (temperatur er stikkordet for å unngå "mursteiner"). Hel blandingen over i tre smurte former. La de heve på et varmt sted i ca 2 timer. Sett ovnen på 200, stek i ca 1t 20 min. Utrolig godt brød, holdbart i en ukes tid. Siter
Vestmar Skrevet 12. november 2004 Forfatter Skrevet 12. november 2004 Utrolig godt brød, holdbart i en ukes tid. Skal være ute mer enn en uke, så vanlig brød går ikke. Siter
Gjest Anonymous Skrevet 1. mars 2005 Skrevet 1. mars 2005 Anekaken/Turkaken: Hvis jeg husker rett: 1/2kg sukker 1/2kg sirup 1/2kg smør smeltes til en røre og avkjøles litt slik at det blir mulig å tilsette: 1kg hvetemel/havregryn 2ts kanel 2ts natron 2ss ingefær 2 egg i tillegg kan det være godt med litt seigmenner, sjokobiter ol oppi. Stekes i langpanne i 1/2 time til 150 grader, la den størkne når den tas ut av ovnen. Lykke til! Siter
Kristian Skrevet 4. mars 2005 Skrevet 4. mars 2005 loganbrødet er vondt. nei ta heller en titt på dette: http://oytun.no/ekstrasider/turmat.htm Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.