Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Dette er en oppskrift jeg har fått og fått mulighet til å smakte på. Har ikke hatt den med på tur selv. Smaken er bra. Er det andre som har gode oppskrifter på andre ekspedisjonsbrød/"ADHD-kaker". Har samboer med nøttealergi, så det kunne vært griet å høre om noen hadde erfaringer med oppskrifter uten nøtter.

TØRT

1,25 kg grov sammalt hvete

0,5 kg fin sammalt hvete

0,5 kg semulegryn

0,25 kg rugmjøl

2 ts salt

250 g hakkede tørkede aprikoser eller rosiner el. lignende

250 g hakkede hasselnøttkjerner

250 g kokosmasse

VÅTT

300 g smeltet smør

200 g sirup/honning

250 g sukker

1 liter helmelk

Alt det tørre blandes for seg.

Alt det våte blandes for seg.

Det våte varmes opp (kun lunkent!).

Bland tørt/vått.

Deigen må eltes godt da den er meget seig. Del deigen i to og kjevl ned til 2 cm tykkelse. Stek i langpanne 1 ca 1 time på 180 C. Fordel å lage rutemønster på deigen før steking.

Oppskriften gir totalt 15000 kcal.

Brødet er holdbart i 2 måneder i romtemperatur.

Annonse
Skrevet

Det er vel Logan-brød du har fått oppskrift til her. Min erfaring er at oppskrifta kan varieres med individuelle tilpasninger. Inngår mandler også i nøtteallergi ? Hvis ikke er det en grei erstatning. Ved å fjerne nøtter vil en miste proteiner. Mange tåler også melk dårlig. Som erstatning kan brukes f.eks. soyamelk. Det siste har jeg ikke prøvd selv.

Skrevet

1,3 kg hvetemel

0,7 kg sammalt grov

1 kg helkorn hvete

1 neve solsikkefrø

1 neve linfrø

1 pose gjær

1 l skummet kultur.

salt

Varm opp melken og bland alt sammen i en forvarmet bolle (temperatur er stikkordet for å unngå "mursteiner"). Hel blandingen over i tre smurte former. La de heve på et varmt sted i ca 2 timer. Sett ovnen på 200, stek i ca 1t 20 min.

Utrolig godt brød, holdbart i en ukes tid.

  • 3 måneder senere...
Gjest Anonymous
Skrevet

Anekaken/Turkaken:

Hvis jeg husker rett:

1/2kg sukker

1/2kg sirup

1/2kg smør

smeltes til en røre og avkjøles litt slik at det blir mulig å tilsette:

1kg hvetemel/havregryn

2ts kanel

2ts natron

2ss ingefær

2 egg

i tillegg kan det være godt med litt seigmenner, sjokobiter ol oppi.

Stekes i langpanne i 1/2 time til 150 grader, la den størkne når den tas ut av ovnen.

Lykke til!

  • 2 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.