kjartanhaaland Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 hei! noen som har noen bra oppskrifter på tørking av f.eks kjøtt,frukt,grønsaker o.l? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Erin Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Vi har en artikkel om tørking av mat til tur på Friluftsnett: Tørke mat. Siden vi er vegetarianere har vi dessverre ingen tips å gi om å tørke kjøtt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
famjsv Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Se om du finner det meste her: http://www.sanabona.no/kjokkenutstyr Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
arcticboots Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Sjekk denne linken på wikihow: http://www.wikihow.com/Make-Beef-Jerky J Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
seventh Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Denne er også grei: http://www.utemagasinet.se/utetips/article291721.ece Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babelfish Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Vegetarianer er et gammelt indianerord som betyr "dårlig jeger". Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maveric Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
glote Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Andy Howell har en egen seksjon om tørking av mat på sin blog http://www.andyhowell.info/Dehydration/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegar Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Ingen stor kunst å tørke kjøtt. Bruk gjerne magert kjøtt, viltkjøtt eller "oppdrettskjøtt" med lite fett. Dette er lettere å ørke og harsker ikke like lett som kjøtt med mye fett. Bruk steikeovnen dersom du ikke har en egen mattørker. Steik opp kjøttdeig eller grytekjøtt, bruk endel salt og pepper. La panna stå på lav varme en times tid etter steikinga - da fjerner du også endel av fuktigheten i kjøttet. Spre så kjøttet jevnt utover på ei rist/steikeplate/langpanne, og sett kjøttet i ovnen over natta. Ovnen settes på 60-70 grader med døra på gløtt. Jeg pleier å vakumpakke kjøttet etter tørking for å unngå at kjøttet trekker til seg fuktighet igjen, men det hjelper å få det i en tett boks eller i plastpose også. Lagre kjøttet i fryseren dersom du ikke skal ut på tur med en gang. Når kjøttet skal brukes, bør det få ligge i bløt noen timer før tilberedning. Med noen poser tørket paprika, purre, gulrøtter, løk, osv kan du trylle fram de lekreste retter (i grytrettfamilien vel og merke ) Lykke til! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babelfish Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Eller dersom du bor i Finnmark: Heng kjøttet ut om vinteren. Det har vi gjort i årevis, og det blir knallsuksess hver gang. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
glote Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Jøss, ja det var noe med klimaet og tørking i nord http://no.wikipedia.org/wiki/Tørrfisk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babelfish Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Selvsagt Og det funker fint med kjøtt også. Prøv å heng ut en bog til tørking i Oslo, da råtner den relativt fort Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
springsteen Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Det merklige er at det fungerer utmerket på Færøyene. Jeg har selv fått servert lufttørket sau der. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
glote Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Været er vel vesentlig kjøligere med litt mer vind, ihvertfall i følge denne linken http://www.climatetemp.info/faroe-islands/hoyvik-torshavn.html Oslo havner på 17-18 grader i snitttempratur på sommeren, mens Torshavn kommer opp i snitttempratur på 12-13 grader på det varmeste... http://www.climatetemp.info/norway/oslo.html Pluss på litt mer vind jevnt over og du har vesentlig bedre tørk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.