Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Annonse
Skrevet

Ingen stor kunst å tørke kjøtt. Bruk gjerne magert kjøtt, viltkjøtt eller "oppdrettskjøtt" med lite fett. Dette er lettere å ørke og harsker ikke like lett som kjøtt med mye fett.

Bruk steikeovnen dersom du ikke har en egen mattørker. Steik opp kjøttdeig eller grytekjøtt, bruk endel salt og pepper. La panna stå på lav varme en times tid etter steikinga - da fjerner du også endel av fuktigheten i kjøttet.

Spre så kjøttet jevnt utover på ei rist/steikeplate/langpanne, og sett kjøttet i ovnen over natta. Ovnen settes på 60-70 grader med døra på gløtt.

Jeg pleier å vakumpakke kjøttet etter tørking for å unngå at kjøttet trekker til seg fuktighet igjen, men det hjelper å få det i en tett boks eller i plastpose også. Lagre kjøttet i fryseren dersom du ikke skal ut på tur med en gang.

Når kjøttet skal brukes, bør det få ligge i bløt noen timer før tilberedning. Med noen poser tørket paprika, purre, gulrøtter, løk, osv kan du trylle fram de lekreste retter (i grytrettfamilien vel og merke :?)

Lykke til!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.