Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor lenge skal fisk kokes?


Anbefalte innlegg

Annonse
Skrevet

Fisk skal ALDRI kokes.

Bruksanvisning for "koking# av all fersk hvit fisk:

Kok opp vann, tilsett 1dl salt/liter

Ta kasserollen av plata/primusen

Legg fiskestykkene i vannet.

La stå ca 15 minutter.

"Koking " av salt eller røkt fisk:

Kok opp vann, salt med fisken i -

Ta kasserollen av plata/primusen

Skum av vannet.

La stå 15-20 minutter.

Skrevet
Lite tips til:

Har du litt syre i vannet (f.eks noen dråber citron) får du fisken hvitere. Ser mere delikat ut.

Takk for mange gode tips! Hva foretrekkes, å filetere fisken først, eller koke den med skinn?

Skrevet

En enkel framgangsmåte: Gang fiskemengda med 3 eller 4 for å få passe mengde vann. 500g fisk blir altså 1,5 eller 2 l vann. 4x er god kokt, 3x hvis du foretrekker den fastere. Kok opp vannet med litt salt, legg fiskestykkene i og la det stå til det er passe spisevarmt.

Utendørs i kald vær og med vind funker det nok dårlig. Da må du i så fall beskytte kjelen godt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.