Peacemaker Skrevet 20. mai 2010 Skrevet 20. mai 2010 Fisk skal ikke kokes, men trekkes - akkurat som pølser. Siter
Lykkeliten Skrevet 20. mai 2010 Skrevet 20. mai 2010 Fisk skal vanligvis ikke kokes, men bare trekke. Størrelsen på stykkene avgjør hvor lenge de må trekke, men i løpet av 3-8 minutter er iallefall de meste gjort. Siter
runegutt123 Skrevet 20. mai 2010 Skrevet 20. mai 2010 Fisk skal ALDRI kokes. Bruksanvisning for "koking# av all fersk hvit fisk: Kok opp vann, tilsett 1dl salt/liter Ta kasserollen av plata/primusen Legg fiskestykkene i vannet. La stå ca 15 minutter. "Koking " av salt eller røkt fisk: Kok opp vann, salt med fisken i - Ta kasserollen av plata/primusen Skum av vannet. La stå 15-20 minutter. Siter
Danish Skrevet 20. mai 2010 Forfatter Skrevet 20. mai 2010 Takk for svarene! Nå er jeg klokere. Siter
runegutt123 Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 Lite tips til: Har du litt syre i vannet (f.eks noen dråber citron) får du fisken hvitere. Ser mere delikat ut. Siter
Danish Skrevet 21. mai 2010 Forfatter Skrevet 21. mai 2010 Lite tips til: Har du litt syre i vannet (f.eks noen dråber citron) får du fisken hvitere. Ser mere delikat ut. Takk for mange gode tips! Hva foretrekkes, å filetere fisken først, eller koke den med skinn? Siter
runegutt123 Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 Fisk til kokning, skjæres i koteletter med skinn. Fisk til steking fileteres. Siter
knutis Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 En enkel framgangsmåte: Gang fiskemengda med 3 eller 4 for å få passe mengde vann. 500g fisk blir altså 1,5 eller 2 l vann. 4x er god kokt, 3x hvis du foretrekker den fastere. Kok opp vannet med litt salt, legg fiskestykkene i og la det stå til det er passe spisevarmt. Utendørs i kald vær og med vind funker det nok dårlig. Da må du i så fall beskytte kjelen godt. Siter
morten183 Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 Fisken skal trekke til den løsner fra ryggbeinet, ikke lenger Morten Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.