Gå til innhold
  • Bli medlem

Kilimanjaro i starten av juni


Anbefalte innlegg

Jeg lurte på om det var noen som hadde noe erfaring, evt hørt om noen, med å bestige Kilimanjaro i starten av juni?

Det er fremdeles regnsessong, dog slutten av den. Vi er tre stykker som planlegger å reise ned, en nordmann (meg) og to polske klatrere. Alle tre har ganske greit høydeerfaring fra tidligere stunder. Vi planlegger å ikke reise via noe norske, eller utenlandske selskaper som arrangerer turer og tar massevis av unødvendige tusen for det. Syns det er like greit å arrangere alt selv. Men det var dette med denne regntiden vi lurte litt på da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg var der i slutten av desember / begynnelsen av januar, også det slutten på regnsesongen. Regn er jo bare vann, så det var jo ikke det verste, men utsikten både oppover mot fjellet og nedover mot lavlandet var ikke mye å skryte av. Masse skyer, tåke, osv mer eller mindre hver dag, så det var en strek i regninga. Har ikke vært der utenfor regnsesongen, så om dette er "standard" vet jeg ikke. Også utrolig gjørmete stier i begynnelsen av turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken rute var det du gikk?

Vi tenker å gå Machame "Whiskey" Route. Forskjellen fra vårparten og vinteren da du var er at i juni er det slutten på den lange regntiden, mens desember er det mer en "lettere" regntid med mer spredte regnbyger.

Er det noen som har noe lokale arrangører å ambefale og vet noe om hva prisen ligger på der? Hvordan bruker de å gjøre det med telt? Stiller de fleste arrangørene opp med telt til detakerne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken rute var det du gikk?

Vi tenker å gå Machame "Whiskey" Route. Forskjellen fra vårparten og vinteren da du var er at i juni er det slutten på den lange regntiden, mens desember er det mer en "lettere" regntid med mer spredte regnbyger.

Er det noen som har noe lokale arrangører å ambefale og vet noe om hva prisen ligger på der? Hvordan bruker de å gjøre det med telt? Stiller de fleste arrangørene opp med telt til detakerne?

Vi og gikk Lemosho-ruten som er en eller to dager lengre enn Machame, noen synes det er for lenge, men vi syntes 8 dager (man kan også gå den på 9) var helt greit. Vi overnattet da midt mellom Camp 2 og 3 (Shira 1 og Shira 2, på Simba Cave Camp), og 8 dager var akkurat passe til god akklimatisering (vi dro ikke til Mt. Meru først, som noen gjør. I så fall kan man godt velge en kortere rute opp Kili). Hvis dere går Machame (som per i dag er den mest gåtte ruta på fjellet), bør dere oi hvert fall velge 7 dager og ikke kutte ut Karanga Campen. Da blir de to siste dagene i stor høyde veldig slitsomme og lange! Store deler av Machame- og Lemosho (og for så vidt Shira og Londorossi-) rutene forløper jo likt sør rundt toppen (bare starten er forskjellig). Det er veldig flott å ha flere dager i den moderate høyden til akklimatisering og gå rundt fjellet, slik at den fremstår fra en ny blikkvinkel hver dag (det har ikke Marangu- og Rongai-rutene).

Vi booket i Tanzania og brukte Ahsante Tours. Vi betalte 2020$ for 8 dager, inkl. Lemosho-tillegg (det koster mer pga lang ankomst i terrengbil) og kraterovernatting (det koster også mer). Og vi var bare to (det er dyrere), og det var jeg sjeleglad for. Jeg ville ikke gått der med 10-12 andre, ukjente folk. Utrolig bra service både i forfelt og der nede og veldig god kvalitet på opplegget. Veldig gode guider, og de har egne bærere som (etter forholdene) er rimelig godt betalte, godt utstyrte og jobber eksklusive for det firmaet, noe som gir et godt sammenspill og god harmoni på fjellet. Det blir også veldig oversiktlig og litt intimt, så du vil ikke oppleve på siste dagen å skulle måtte punge ut med tips til bærere du aldri har sett før. Vi hadde eget spisetelt med bord, duk og stoler og en kjemitoilett i kratercampen (der det ikke er andre toiletter), egen servitør og en dyktig kokk. Men det er andre gode og seriøse operatører, Zara f.eks. er blant dem. Prisen for en 7-dagers Machame rute hos en seriøs og god operatør vil antakeligvis ligge fra 1500 til 1700$, 6 dager litt under. Men det finnes de som (ikke nødvendigvis er sååååå mye bedre, men som) tar dobbelt så mye, Kiliwarriors f.eks.).

Vi er nettopp tilbake, og vi hadde ikke en regndråpe under hele fjellturen. Da vi dro fra fjellet, etter en uke med upåklagelig vær, snudde det igjen, og fjellet lå innhyllet i tunge regnskyer. Dessuten var regntiden sent ute denne gangen og dro litt lengre ut i januar enn vanlig. Det kan man aldri vite. Det vil antakeligvis også være kaldere og mer snø lenger oppe i juni enn det var nå. Samtidig vil det være færre folk på tur, og det i seg selv er jo en stor fordel :?. Og det vil jo aldri regne hele dagen, bare noen få timer per dag... Resten er sikkert solrikt og klart. Hvis du sender en forespørsel til Ahsante, sender de deg sikkert en værstatistikk. Du kan også lete etter været der nede på yr.no.

Lykke til, det er en stor og veldig gledelig del av turen å organisere den selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.