Gå til innhold
  • Bli medlem

Vurderer nye skøyte-ski


FranzJosef

Anbefalte innlegg

Har nå veldig lyst å forsøke meg på skøyteski. Har såvidt forsøkt noen et par minutter for noen år siden og det var som en drøm å kunne fly avgårde slik.

De fleste vanlige sportsbutikker har kun et par skøyteski, ser ut som det er noen standard Fischer-ski de fleste har til ca 3500 kr i en pakke med ski, bindinger og sko. Er det noe som duger? Sport1 har litt bedre utvalg i noen butikker, der de også har Madshus. Der har de en "rimelig" pakke til 2500 og en "dyr" til 4000. Er det noe å tenke på?

Skal kun brukes til trim, ikke konkurranse. Ikke særlig godt trent. Er ganske høy, 189 cm og tung. Sikkert nærmere 100 kg. Hva med spenn og slikt på skøyteski? Noe spesielt jeg må være oppmerksom på? Sikkert lite råd å få i sportsbutikker hvis de kun har et par skøyteski, så vil de sikkert gjerne selge de uansett.

Hva med smøring? Proffene snakker jo veldig om smøring... Har en fetter som har skøyteski, tror ikke han har på noe i det hele tatt. Er det noe amatører ikke trenger tenke noe på? Bare proffer som skal en siste snært i skyvene? Det er jo i så fall også noe som er et stort pro dersom man slipper det h.... det er med vanlig festesmøring på klassisk ski som garantert slår ut feil for amatører.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mitt tips er å gå i en buttikk med godt utvalg og som har erfarne selgere innen ski. Da vil de forstå mer hva det dreier seg om, og du får en ski som passer deg bedre. Sport 1 skal nok være gasnke bra. Siden du ikke har skøyta for mye fra før bør du kanskje ikke bruke for mye penger på utstyret, for det blir fort noen tusen med ski, staver, bindinger og støvler.

Til lengde og spenn bør skia være mellom 1,95 og 2,00 meter. Vil anbefale heller en for myk ski enn en for stiv, tror ikke det blir et stort problem men. Sånn for å få mer ut av skyvet.

Til smøring av skøyteski, er det kun gli som gjelder. Hvis du vil ha god blid må du legge på og ta av glider. Bør gjøre det mye i starten, for at sålen ikke skal bli så fort slitt og glien holder seg bedre over tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.