kis Skrevet 9. januar 2010 Skrevet 9. januar 2010 Hvilken olje passer best til steking på bål? Er jo lett å svi fast maten da det ofte blir svært varmt. Siter
Lompa Skrevet 9. januar 2010 Skrevet 9. januar 2010 Vanlige matoljer. Soya er bra. (ikke oliven, den tåler ikke høy varme så godt). Et annet problem er kulde og olje som blir stiv.. Flytende margarin kan være et greit alternativ. Selv bruker jeg stort sett Bremykt, da jeg ikke gidder å ha med meg så mange typer. Det er mulig å regulere varmen med bålet også, slik at du ikke får så høy varme. Hvis du har veldig stor varme ville jeg ikke brukt teflonpanne. Belegget kan løsne, og teflonen kan utvikle gasser som ikke er sunne... Siter
runegutt123 Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Oljer som ikke kommer fra jomfruer er stort vsett greie å steke i. Foretrekker ellers smør. (smør er smør, og margarin det er noe helt annet) Btw. Mandelolje, kommer fra mandler Soyaolje, fra Soya Olivenolje fra oliven solsikkeolje, fra solsikke helårsolje, fra statoil Hvordan lager man babyolje? Siter
Gullars Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Olivenolje som varmer over 200 grader blir vel sån farlig fett om jeg ikke husker feil! Jeg vil anbefale kokosnøtt olje! Dette tåler enormt! Jeg vokker alle grønnsakene mine i det. Jeg anbefaler IKKE å steke kjøtt eller fisk i det der smaken for min del blir litt for " snål ". Da er skikkelig smør bedre! Siter
Bugge Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Altfor mange oljer fryser i selv et kjøleskap til at de har noe for seg på tur. Noe anna er at det er helsikes vanskelig å finne ei flaske som er tett nok! Du kan banne på at der vann ville blitt på plass så greier oljen nesten ALLTID å finne en vei ut og til alt det andre du har i sekken. Hvis brusflasker hadde kommet i 2.5dl så ville de kanskje vært perfekt. Det er sant at noen oljer tåler lavere temperaturer enn andre før de herdes, men forskjellene er ikke så store at man har spesielt kontroll over det når man lager mat på brenner eller bål. Smør er greiene ser du... Smaker godt, holder seg på plassen sin og kan alltid skjæres! Og som Rune sier: smør er smør, margarin noe helt annet! Siter
daggiss Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 På fjellet/vidda: Smør! Kun Smør! (The one and only!) Siter
jankj Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Altfor mange oljer fryser i selv et kjøleskap til at de har noe for seg på tur. Noe anna er at det er helsikes vanskelig å finne ei flaske som er tett nok! Du kan banne på at der vann ville blitt på plass så greier oljen nesten ALLTID å finne en vei ut og til alt det andre du har i sekken. Hvis brusflasker hadde kommet i 2.5dl så ville de kanskje vært perfekt. Skal ikke gå god for at de er perfekte, men brusflasker rundt 2 dl finnes: http://www.4sevens.com/index.php?cPath=82&osCsid=4ae1dadc6b276118eb8883cea3a77e7b Dette er emner til vanlige brusflasker. Enellerannen smarting har laget sin egen kork med bøyle for så å selge til en vanvittig avkastning. Ikke heng deg opp i den snåle korken, vanlig brusflaskekork eller imsdal helletutkork passer glimrende. Siter
yalla Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Hvis brusflasker hadde kommet i 2.5dl så ville de kanskje vært perfekt. Her: http://www.bama.no/eway/no/bendit/smoothies/index.aspx <- fine flasker til steikefett/olje whatever i små mengder med skrukork.. Siter
Bugge Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Snasent! Skal sjekke de ut! Selv om smør er knall så tenker jeg kanskje at det om sommeren kunne vært litt ryddig og godt å unne sett olje såfremt beholderen er tett nok! Siter
torsteinvg Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Oljer som ikke kommer fra jomfruer er stort vsett greie å steke i. Foretrekker ellers smør. (smør er smør, og margarin det er noe helt annet) Btw. Mandelolje, kommer fra mandler Soyaolje, fra Soya Olivenolje fra oliven solsikkeolje, fra solsikke helårsolje, fra statoil Hvordan lager man babyolje? Jeg har jobbet i barnehage. Og da lagde vi det av de minste. Kjøp ei kjøtt kvern pass på størrelsen. Siter
knutis Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Flytende melange funker bra til steking. Men ikke stol for mye på flaska... Siter
Øystein_S Skrevet 12. januar 2010 Skrevet 12. januar 2010 Rapsolje til steiking, oppbevart på flaske for flytende honning: http://www.honningcentralen.no/default.asp?V_ITEM_ID=487 Siter
jason Skrevet 13. januar 2010 Skrevet 13. januar 2010 raps er det beste syntes jeg, har aldri hatt problemer med at ting svir seg. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.