Gå til innhold
  • Bli medlem

et lite forsøk på Store Venjetind


inaktiv

Anbefalte innlegg

Et par helger siden var jeg på Kirketaket med en god turkamerat fra Belgia. Max oppdaget Store Venjetind derfra, og etter litt blaing i Toppturer i Romsdalen var vi ganske bestemte på at denne skulle taes til våren. Så ble det dårlig skiføre etterfulgt av fine værprognoser, og vi fant ut at vi like gjerne kunne støte på nå. Liten skredfare var det i hvert fall..

Vi kjørte opp på fredag kveld, campet i tvilsomt sterk vind for steiner på stormmatter, spiste god frokost og var klare med skiene på sekken 0810. Under frokosten så vi Nils & co sine hodelykter, de må ha startet kl 7. Jeg håper Nils & co er brukere av forumet, for vi er veldig spente på hvordan turen deres gikk! Vi gikk i hvert fall til fots et veldig lite stykke før vi satte på stegjernene, det var veldig isete underlag. Da vi kom inn i rennen byttet vi ut en stav med øks. Slitsomt å gå, spesielt siden det varierte veldig om skaren holdt eller ikke. Da vi kom på Nordryggen lunsjet vi og la igjen sekkene. Toppstøtet startet 1330, men vi ville gjerne snu 1400 (uansett om vi hadde med lykter), så vi la like godt igjen sikringsutstyret. Det "angret" vi på da vi kom under den øverste snørampen, tok til fornuften og snudde. Pleier folk å sikre seg opp her?

Klokka 1430 var det på med skia for unngåelsen av Den Raske Veien ned. Etter et par svinger var vi i siget - skikjøringen var fin helt til vi kom til det nederste partiet der det var ganske isete. Her kommer nok lagdelingen til å holde seg en stund. Vi var godt fornøyde med turen, ettersom planen var å utforske dette fjellet og å få mer erfaring. Det viste seg at vi begge var mest redd for at den andre skulle gli ut mens vi stolte på egne ferdigheter... "Positive Bias Thinking"

Etter at utstyret var stappet i bilen dro vi til Hornaksla for camping og klatring. Fikk en klump i halsen da vi passerte bilen til Nils - det sto på bom-lappen - , så vi stoppet og så litt opp. Hodelyktene deres så vi bevege seg i nordøst-flanken, så det ble nok en sein retur. Da vi kom forbi Åndalsnes var Max så glad at han benyttet seg av anledningen da ølsalget fremdeles var åpent. Bål hele kvelden og fantastisk camping!

Søndag var vi late og sto ikke opp før halv ti. Vi tenkte at det hvite skinnet fra veggen var is eller rim, men ved nærmere inspeksjon viste det seg å være helt tørt. Vi klatret Diederet på Boschveggen før vi ble så kalde at vi heller ville sitte i bilen. Og akkurat dét fikk vi jo gjort ganske lenge før vi kom tilbake til Trondheim :shock:

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.