Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet
Ser Extremtekstil selger EtaProof økologisk bomull! Det er jo samme som Klättermusen bruker. Tenkte kanskje jeg etterhvert skulle kjøpe litt derfra for å sy anorakk, bukse og skallvotter av. Har kontakter som kan skaffe meg geiteskinn til forsterkninger så dette kan bli bra om jeg bare er stødig på maskinen!

Jeg er i starten av et prosjekt nå, og skal prøve meg på å sy en vinterjakke i EtaProof økologisk bomull, tenkte å bestille alt fra extremtextil. Jeg har store ambisjoner om at den skal bli enda bedre enn den jakken jeg bruker nå fra Bergans, og har planer om flere endringer av detaljer og form for å tilpasse den til mitt bruk, så får vi se etter hvert om jeg har tatt meg vann over hodet. På Sybloggen på Friluftsnett kan du følge med på utviklingen av prosjektet.

Annonse
Skrevet
Jeg fryser mye på beina når jeg bruker skisko om vinteren. Derfor har jeg laget meg tåladder, eller trekk til å ha utenpå skiskoene og samtidig kunne bruke dei under skigåing. De er laget av forsvarets 10 mm liggeunderlag som er kledd med bevernylon. De er custom-fit mine skisko så dei sitter bra på uten å sige. Kostnad: ca.100 kroner.

Hei,

Sågveldig bra ut, har same problemet når eg ikkje bevegar med.

Korleis har du sydd dette, dvs sydde du gjennom celleplasten eller laga du til stykkene og putta inn i stoffet og så sydde att??

mvh

J

Skrevet

Må bare få inn et par-tre setninger for å opplyse om at det fortsatt er liv i symaskinen selv om det har vært litt stille her i det siste. Har laget en tarp, rimelig lik den Erin har på hjemmesiden sin. Er vel ikke så mye å si om et firkantig stykke stoff, men mulig jeg legger inn en egen post for den etterhvert som jeg får noen skikkelige bilder.

Jeg har også lagt ned mange timer på det som er mitt mest prestisjetunge prosjekt så langt, nemlig en dunquilt. For de som ikke er kjent med hva det er så finnes det en bra beskrivelse på¨andersj.se. Kort sagt er det en teknisk dundyne som kan snøres sammen rundt kroppen, og erstatter soveposen i varmere klima. Min er tiltenkt jobben som forsterkning til tresesongsposen nå på vinteren, samt som et luftig og godt alternativ på sommeren

Tenkte jeg skulle lage en utfyllende post når quilten er ferdigstilt, men legger ut et par teaser-bilder foreløpig :lol:

post-4077-133474674265_thumb.jpg

post-4077-133474674269_thumb.jpg

  • Liker 1
Skrevet

Jeg er i starten av et prosjekt nå, og skal prøve meg på å sy en vinterjakke i EtaProof økologisk bomull, tenkte å bestille alt fra extremtextil. Jeg har store ambisjoner om at den skal bli enda bedre enn den jakken jeg bruker nå fra Bergans, og har planer om flere endringer av detaljer og form for å tilpasse den til mitt bruk, så får vi se etter hvert om jeg har tatt meg vann over hodet. På Sybloggen på Friluftsnett kan du følge med på utviklingen av prosjektet.

Må si jeg er meget imponert over dette prosjektet, Erin. Meget spenstig! Det gjenstår nok rimelig mange arbeidstimer, men det må jo bli helt rått når den perfekte jakken er klar for bruk. Selv om det kanskje ikke blir før neste vinter...?! :lol:

Selv har jeg spekulert i å bruke DETTE mønsteret fra Shelby, og gjøre justeringer der jeg synes det trengs. Tror nok det er en lettere innfallsvinkel for "hvermansen" som har lyst å prøve seg på å lage en jakke.

Skrevet
Må si jeg er meget imponert over dette prosjektet, Erin. Meget spenstig! Det gjenstår nok rimelig mange arbeidstimer, men det må jo bli helt rått når den perfekte jakken er klar for bruk. Selv om det kanskje ikke blir før neste vinter...?! :P

Selv har jeg spekulert i å bruke DETTE mønsteret fra Shelby, og gjøre justeringer der jeg synes det trengs. Tror nok det er en lettere innfallsvinkel for "hvermansen" som har lyst å prøve seg på å lage en jakke.

Takk for det :lol: Jeg er ganske spent på hvordan dette skal gå, særlig siden jeg ikke har så mye syerfaring. Men jeg tror så lenge man har innstillingen at det er mulig om man bare har tid og motivasjon kan man få til mye. Det har tatt meg noen år å se at det å sy eget friluftsutstyr ikke er så magisk som det virker, og er mulig med en vanlig symaskin, om man bare ikke har veldig store krav på at det skal se like fint ut som i butikken.

Planen er å bli ferdig til neste vinter, ja. Det er godt å ha såpass lang tid på meg så jeg ikke føler jeg har hastverk (i hvert fall ikke ennå :? ). Og så er det greit å skrive en blogg om det så jeg får ekstra press på meg til å holde på med det. Det hadde sikkert vært lurt å begynne med et ferdig mønster og heller endre det. Det er ikke så lett å tegne av fra jakken med alle stykker som ikke ligger rett når man legger dem på bordet. Så lenge man finner et mønster som er omtrent som man vil ha det er vel det et bedre utgangspunkt egentlig. Jeg har ikke lett så mye og gikk bare ut ifra at jeg måtte tegne av selv, men mønsteret til shelby virker ganske bra.

Skrevet

Hei Erin.

Absolutt en spennende syprosjekt du har foran deg.

Skal følge med på siden din etterhvert som det skrider framover.

Selv har jeg to plagg i ETAproof, fantastisk materiale!

  • 1 måned senere...
Skrevet

Da var symaskin i hus her også, og etter inspirasjon blant annet herfra og fra andersj.se var det duket for storstilt produksjon av turutstyr. Da dette omtrent var første gang jeg tok i en symaskin ble resultatet langt fra estetisk perfekt, men virker både funksjonelt og solid. Jeg kjøpte en del billig stoff først, og "kladdet" før jeg ga meg i kast med de dyrebare stoffene jeg kjøpte fra Tyskland.

Primaloft var jeg noe skeptisk til, men det var overraskende enkelt å jobbe med. Det henger sammen som en slags fin fleece, og jeg har ikke hatt noen problemer med lekkasjer sålangt.

Først ut; bivvy boots!

Disse selges overalt, men til en avsindig pris. Etter innkjøp av 133g/m2 Primaloft og liner, og tegnet mønster etter profilen på foten min var det bare å sy. Igjen; ikke vakkert, men de varmer som bare juling!

Også; votter!

Her lagde jeg to par, et par tykke ullvotter fra en kassert Xxl-ullgenser, samt et par vindtette overtrekksvotter i cordura. Cordura er vannavstøtende, og puster bedre enn Goretex. Ullvottene har jeg av hensyn til komfort ikke vrengt, så sømmen sitter utenpå. Begge votteparene er basert på det enkleste av mønsterene til andersj.se, og er laget ut av 3 deler stoff. Ullvottene er i to lag ull, og ganske heavy.

Edit; ser at bildene kom motsatt vei av hva jeg hadde tenkt. Jaja, dere forstår vel konseptet uansett:)

post-4481-133474678769_thumb.jpg

post-4481-133474678774_thumb.jpg

post-4481-133474679094_thumb.jpg

post-4481-133474679098_thumb.jpg

post-4481-133474679102_thumb.jpg

Skrevet

Skiftet min første glidelås igår. et særdeles vellykket prosjekt. nå skal synålen få kjørt seg :)

Neste prosjekt blir nok nye vindvotter, hva tråd er mest slitesterk?

Skrevet

Jeg kjøpte tråd fra extremtextil.de, samme sted som jeg kjøpte stoff. Jeg valgte denne; http://www.extremtextil.de/catalog/product_info.php?cPath=38_40&products_id=279 som er egnet til middels tykke stoff. Brukte vanlig nål til å sy i cordura, det gikk helt greit.

Tror ikke det man kan lage selv automatisk blir mindre slitesterkt enn det man kjøper. Jeg sydde trippel søm de fleste steder for å være sikker. Forøvrig var total kostnad for bivvybootsene og vindvottene ca 300 kr, og jeg hadde hatt nok stoff til å lage et par til av hver. Altså ingen stor utgift om det ikke skulle holde mål.

Skrevet

Lite tips til de syglade: Er du på utkikk etter diverse stoffer til fjellklær/utstyr slik som gore-tex, bomullstoffer og diverse andre, kan jeg anbefale en telefon til Berit på Kjolesenteret på Lillo i Østre Toten.

Telefon 61 16 08 60 Hun har flere kilometer med diverse stoffer i assorterte farger :)

Skrevet

De røde vottene dine så bra ut, men jeg tror jeg ville ha syd inn litt skinn for å forsterke fra tommel og det som blir rundt handflata. Men uansett, så har eg sanns for dem som lager tur-tingene sin selv. Blir tingene bra, så synes jeg det er meir stas å dra på tur :P

  • 3 år senere...
Skrevet

Veldig bra! Er på utkikk etter en brukt god symaskin selv. Mest for å reparere revnede sømmer, skifte glidelåser etc.

Jeg kjøpte 4 brukte symaskiner før jeg lærte, og kjøpte en ny.  Den siste brukte jeg kjøpte sydde nydelig, det var bare en hake, tilbakefunksjonen virket ikke pga slitasje.  Husk også at prisen for en sjekk av maskinen koster ganske mye. 

  • 4 uker senere...
Skrevet

Fant mønster til vottene hos www.andersj.se. Forøvrig en knall hjemmeside for små hjemmeprosjekter.

Dette er det absolutt vanskeligste jeg har sydd til nå, spesialt tomlene var noe vriene å få til.

 

Jeg forøkte meg på de vottene og de ble veldig små, så da kommer noob spørsmålet:

 

Er malene tegnet med eller uten sømmånn? aka: skal jeg klippe langs malen eller 10mm utenfor?

Det er første gang jeg syr noe ettar ferdiglagde mønstre.

  • 1 år senere...
Skrevet

Fin tråd, med masse inspirerende prosjekter, mye flinke folk der ute!

Jeg tenkte det kunne være fint med et Turkjele-termo-trekk, så jeg klipte opp en vindtett bukse og en ullgenser fra en bruktbutikk (ca 10kr) og sydde i hop denne:

 

Tanken var vel at den skulle holde litt på varmen i kjelen, har ikke prøvd den enda, så vi får se...

 

post-1466-0-13945400-1423598687_thumb.jp

post-1466-0-00263600-1423598795_thumb.jp

post-1466-0-20814700-1423598808_thumb.jp

  • Liker 4
  • 2 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.