Gå til innhold
  • Bli medlem

Elbrus - Forskjellige ruter


vatn

Anbefalte innlegg

Hei!

Driver og leter etter info om vest-ruta på Elbrus. Ruta starter med samme utgangspunkt som den "vanlige" ruta, men går via Kukurtliu og Kupol. har desverre ikke funnet så mye info. Ruta går over to breer som krever normalt breutstyr, og er generelt noe mer eksponert enn normalruta, men skal være mye mindre traffikert.

Legger her ved en link til et kart i maps.google.com. Har også tegnet inn det jeg antar er rutene for den østlige ruta og den nordlige ruta, stemmer disse? Gjør gjerne endringer dersom dere har innspill!

Er det noen som har kjennskap til den vestlige ruta, og evnt kan bekrefte om inntegnet rute er riktig? Er også takknemlig for andre erfaringer!

Med vennlig hilsen

Erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har ikke gått vestruta, men har tatt normalruta pluss en liten aklimatiseringstur helt i starten av vestruta. gikk opp til der den første breen begynte omtrent, litt forbi noen små vann oppi der. det er for øvrig en veldig tydelig sti til å begynne fra Krugozow-hytta og oppover. Men det har nok også med det å gjøre at det er en del personer som telter oppe ved de nevnte vannene ifm aklimatisering.

jeg syns inntegningen din av vestruta virker fornuftig. det er svinbratt rett på vestsiden av toppen, så man må enten ringe seg rundt slik du har tegnet det inn, eller gå rett opp fra sør. der var det imidlertid noen svære sprekker, da jeg var der, så det virket ikke så fristende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for info!

Fant en mer eller mindre troverdig kilde på nett som mente det skulle være 40-45 graders helning på det verste opp mot Kupol. Og det burde jo la seg gjøre så sant snøforholdene ikke er helt håpløse..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.