snilen Skrevet 1. september 2009 Skrevet 1. september 2009 Jeg stakk til skogs i indre Vestfold sist helg. Hadde tenkt å gå noen litt lengre turer men kom ikke særlig langt. Etter 2 dager i skauen hadde jeg samlet meg 50 liter tyttebær og 15 liter blåbær, som alt sammen ble renset på turen, mens samlet turlengde for de 2 dagene bare var noen få kilometer. 3-4 timer bærplukking hver dag + tilsvarende tid for å rense det hele. Den begrensende faktoren var størrelsen på ryggsekken og mangel på spann. Noen kantareller fant jeg også til lørdagsbiffen. En herlig tur mukks alene i skauen., det passet meg bra nå. Jeg kunne sikkert stilt meg på torvet etterpå, hadde det ikke vært for offentlige reguleringer.... Dessverre ingen bilder. Oppfordrer folk til å komme seg til skogs med bærpelleren i den nærmeste tiden, det er usedvanlig bra forekomster om man finner de rette plassene, i alle fall i Vestfold! Siter
oyvindbr Skrevet 1. september 2009 Skrevet 1. september 2009 Prøver å plukke litt bær jeg også, men blir ikke store mengdene av et gammelt standard gult spann og mangel på blåbærpeller. Men tre fulle spann med blåbær har det blitt i sommer. Håper på enda mer tyttebær snart, for de rørte tyttebæra i fjor var virkelig snadder! Siter
Fimax Skrevet 1. september 2009 Skrevet 1. september 2009 8l blåbær og 4l bringebær forrige helg. Måtte gå innom Løvlia for å få et spann til. Der var de som vanlig meget hjelpsomme. 15 kg blåbær sist helg. Bringebærne var blitt vassene. Mulighetene fremdeles i Nordmarka for de som ønsker blåbær. Tyttebæra begynner å bli fine. Siter
500fjell Skrevet 1. september 2009 Skrevet 1. september 2009 Jeg tok med bærplukkeren og høstet rundt 5 dl blåbær i Stryn i sommer. Med litt sukker på er dette perfekt pålegg på ferskt brød! Siter
Dag G - Evje Skrevet 1. september 2009 Skrevet 1. september 2009 10 liter tyttebær på 3 timer på søndagskvelden. Brukte like lang tid på å rense de små røde. Men så blir det delikatesse til hver kjøttmiddag gjennom vinteren......... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.