Gå til innhold
  • Bli medlem

Forhold på Knutsholstinden og Mjølkedalstinden


hargar

Anbefalte innlegg

Hei.

Vi er fire personer som legger ut på en ni dagers tur i Jotunheimen med telt om et par dager.

Vi har planlagt et par toppturer, og deriblant Knutholstinden. Vi tenker å gå standard rute opp vestflanken fra Svartdalen. Har fått inntrykk i at dette skal være en forholdsvis grei tur for folk i god form, men lurer litt på om noen vet noe om forholdene der nå. Hvordan er det med snø når vi nærmer oss toppen? Spesielt mye eller lite? Må mange fenner krysses? Har lest at stegjern og isøks medbringes av og til ved bestigning av denne toppen. Regner bare med at dette gjelder ved spesielt mye snø?

Andre ting vi bør være spesielt oppmerksom på i forhold til denne toppen? Hva med raset som nettopp gikk fra vestflanken og ned i Svartdalen? Har dette gjort noe med framkommeligheten?

Vi tenkte oss også opp på Mjølkedalstinden. Jeg har fått inntrykk av at dette er en ganske enkel tur uten de store utfordringene. Hadde likevel vært kjekt å høre noe dersom noen har vært der de siste ukene. Gode forhold? Snø?

Noen som har vært i området de siste ukene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei,

gikk på Knutsholstind 1.juli og da var det ennå ganske mye snø. Vi gikk opp snørenna på vestflanken (og ikke "normalruta") fra bunnen av svartdalen. Denne ble gradvis brattere og ved ca 2000moh skrådde vi inn mot høyre (sørover) før vi fortsatte "normalveien" til topps i steinura. Det var gode snøforhold og vi trengte ikke å bruke stegjern. Alternativet er å ta normalruta i steinura oppver, men noen mindre snøpartier må nok passeres nå også. Ned tok vi samme veien.

Stian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på Mjølkedalstinden onsdag i forrige uke. Fin liten tur (ca 4 t. t/r fra Olavsbu, opp nordvest-ryggen), bortsett fra tåka... Tåka gjorde at de evt. luftige passasjene gikk uten problemer, men vi fikk da noen gløtt i all himmelretninger (inkl. nedover) i ny og ne. Snø var ikke noe problem. Heller motsatt. Gøy å skli nedover noen snarveier på hjemveien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var en god uke i Jotunheimen unnagjort, med en blanding av godt og dårlig vær.

Vi gikk opp på Store Knutsholstind forrige søndag. Det lå en del tåke på toppen fra morgenen av, så vi ventet et par timer for å se om det ble lettere. Da det etter hvert så lovende ut la vi i vei fra teltplassen vår mellom de to største vannene i Svartdalen.

Vi slet litt med å finne ut hvor stien startet, men etter å ha skrådd litt oppover fjellsiden mens vi gikk nordover i dalen fant vi den, etter litt vardespeiding. Grunnen til at dette ble litt vanskelig er et vi hadde hørt litt forskjellige versjoner om fra hvilket vann stien startet. For oss så det etter hvert ut som om den startet ca midt mellom de to små vannene nord i dalen. Det nordligste grønt. Eventuelt muligens nærmere det grønne (det nordligste) enn det blå.

Turen til topps gikk fint, og vi klarte å holde stien stort sett hele veien. Det var imidlertid ikke alltid vi så neste varde, men ved å velge den mest logiske veien der det var "veiskiller", dukket det stort sett alltid opp en ny varde. Det var lite snø, og vi krysset knapt en eneste snøfonn.

Ned igjen slet vi litt mer med veien ca fra midten og ned. Også litt på grunn av en del varder som tydeligvis ikke markerte stien. Dette førte oss ut på noen partier med en del bratte sva, som vi enten måtte gå/ake ned, eller traversere over til partier med ur, som så lettere ut å gå i. Vi fikk også erfare at faren for å sette løs stein i bevegelse ned over fjellsiden er STOR fra denne toppen. Selv med den største forsiktighet, klarte vi flere ganger å få stein til å sprette flere hundre meter ned over fjellsiden.

Når det gjelder Mjølkedalstinden, la vi om planene våre litt og gikk heller retning leirvassbu. Her gikk vi på onsdag opp til Storebjørn med en avstikkert til Veslebjørn med fører. Været tetnet til før vi var på toppen, og det ble null utsikt, men likevel en fin tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den oransje ruta følger nok deler av "normalruta", men den starter lenger nord enn der vardingen til normalruta starter. Sikkert fordi førerne vet om en litt raskere vei ved å skrå oppover litt tidligere når de kommer fra Gjendebu. Uten at jeg vet det, vil jeg tippe at det er det beste å finne starten av vardingen dersom du ikke er godt kjent. Det er vanskelig nok å finne letteste vei selv når du følger denne. Men fullt overkommelig er det :D

Vardingen starter litt lenger sør. Ca øst, eller muligens litt sørøst for det nordligste, og minste vannet i Svartdalen (helt grønt).

Ha en flott tur, og gled dere til fantastisk utsikt dersom været blir bra :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.