Kenneth Osen Skrevet 11. juli 2009 Skrevet 11. juli 2009 Har fått et vaffelkakejern for bruk på bål/primus/ovn. Et svart smijern sak. Hvordan skal røra være for dette jernet slik at man slipper at det svies? Tykk? tynn? mye eller lite smør? Siter
Håvard Skrevet 11. juli 2009 Skrevet 11. juli 2009 Hehe, morsomt spm dette Jeg drasset med meg et slikt smijern laaangt inn på H.vidda for mange år siden. 1,5 litr ferdiglaget røre var også i sekken + 1litr bringebær. Mener å huske røra var forholdsvis tykk og godt med smør i. Slitsomt , men godt sjekketriks å vekke turfølget med lukten av nystekte vafler på morran. Skal du rundt østvidda, stikk heller innom Tuva, verdens beste rømmevafler der. Test ut Toro's ferdiglagde røre, kun å tilsette vann. 5 kg smijern i sekken er tungt nok det Siter
Hubroen Skrevet 11. juli 2009 Skrevet 11. juli 2009 Har brukt vaffeljern både på bål og primus. Hvis det er nytt er det viktig å bruke det en del før du drar på tur. Mitt klabbet mye før det var innstekt. Røren er den samme som den jeg bruker hjemme men det smaker bedre på tur. Har alltid med en flaske med flytende margarin når vaffeljernet er i sekken/kanoen slik at jeg kan smøre litt ekstra før hver vaffel. Det er kanskje derfor de smaker bedre for jeg smører aldri hjemmejernet. Alternativet er å øke fettmengden i røra. Siter
REs Skrevet 17. juli 2009 Skrevet 17. juli 2009 Jeg har også laget mye vafler på primus når barna var mindre, og jeg fant ut at det hjelper med litt flytende margarin i røre pluss at det var litt vanskelig å få jernet jevnt og passe varmt. Bruk god tid på å varme jernet. Ellers blir det bare for varmt på midten. Snu det ofte og når det er varmt nok så lar du det ligge på den ene siden en liten stund, åpne og hell på røra og snu jernet med en gang det er lukket. La det ligge litt på denne siden og sjekk forsiktig om produktet har passe farge. Hvis vaffelen deler seg når du åpner så er den for lite stekt. Ikke bruk for mye stekefett, det blir bare et voldsomt søl. Siter
runegutt123 Skrevet 17. juli 2009 Skrevet 17. juli 2009 Støpejern må brennes inn med olje før bruk. Smør med matolje gjerne palmeolje, Varm opp til det ryker for j.... Det skal bli et belegg i støpejernet. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.