Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Dette kan jo ikke være seriøst ment av trådstarter, men det er jo gøy å diskutere så....

Hypotese 1: Kvinner flest er kollektivister (flokkdyr). Toppturer er noe for typiske individualister. Kvinner trives kun i flokk, og det er vanskelig å få med seg nok folk fordi det alltids er noen såpeserier som går på tv, eller kanskje kaffe latten på glass er satt ned fra 70 til 65 kroner? Menn, derimot, forakter urbane sosialiseringsbuler og søker heller til villmarken.

Denne hypotesen følges av et resonnement som ikke holder vann. Ja det hevdes at kvinner er mer sosiale enn menn. Jeg tror også det er riktig. Det betyr ikke at de dermed ikke kan eller er interessert i å gå på topper. Ønsket om å være sammen med andre er overhodet ikke til hinder for å gå på topp. Jeg innrømmer villig at jeg aldri har vært på en topp alene. Men det har blitt en hel del topper sammen med 1-3 andre personer.

Hypotese 2: Kvinner trives best i en lun og trygg atmosfære. Siden tidenes morgen har kvinners oppgaver vært knyttet til hus, hjem og barnepass. Dette vedvarer heldigvis i stor grad i dag. Kvinner er, når det kommer til stykket, lite interesserte i å begi seg ut i den store verden og takle harde utfordringer slik menn gjør. Jeg kan nevne i fleng Nansen, Heyerdahl, Amundsen, Monsen, Trå (eh nei, ikke han…) osv. Ikke mange med Libresse Invisible der, nei.

De fleste du nevner her drev ekspedisjoner på en tid hvor det var uhørt at damer drev friluftsliv. I dag har vi flere store kvinnelige forbilder, slik som Cecilie Skog. Riktignok er det flere menn enn kvinner som legger ut på de aller tøffeste og langvarige turene, og det skyldes nok ikke manglende interesse men fysiske forskjeller og det faktum at kvinner må ofre mer av "et normalt liv" dersom de skal begi seg til sydpolen .Men en Sydpolekspedisjon kan ikke sammenliknes med en topptur i Norge, (som er noe mange norske kvinner både klarer og driver med) og duger derfor ikke til eksempel.

Hypotese 3: Kvinner er mer avhengige av komfort enn menn. I fjellet er det ingen speil, intet sminkeskrin, ingen neglefil, samt dårlig med vannklosett og lignende. Dessuten blåser det så masse der, og av og til kan det til og med regne eller sne. Dette passer dårlig med kvinners sitte-under-pleddet-med-kakao-foran-peisen-filosofi. Menn synes tvert imot at det er digg å ikke vaske seg så ofte, og litt ruskevær preller lett av deres furete og værbitte hud.

Her er det også en hypotese som har fint lite med TOPPtursaken å gjøre, og som også følges av et noe underlig resonnement. Det er like mange kvinner i norske fjell som menn, om ikke flere. Om statistikk skulle vise at kvinner bestiger færre kjempehøye topper enn menn så er det fint lite speil og pledd og såpevask på Hardangervidda og i Rondane og jeg kan skrive under på at der kan det også både regne og piske snø og være krevende vindforhold (og det er flere jenter, meg selv inkludert, som syns det er moro med litt "regn og sne" som du kaller det).

Hypotese 4: Kvinner er fysisk underlegne menn. Hver gang jeg av generøsitet fører en kvinne opp i høyden, okker og bærer hun seg allerede før bilen er ute av syne. Har du noen gang sett en kvinne komme først, med mannen halsende bak? Nei, selvfølgelig ikke. Kvinner er født svake, og deres livsstil gjør dem enda svakere. Fjelltopper krever muskler, og dermed er kvinner automatisk diskvalifisert.

Det er for meg en gåte at noen kvinner vil være med deg i fjellheimen, men ja, jeg har sett flere kvinner komme først med mannen halsende bak. Kvinner er selvfølgelig fysisk underlegne og ihvertfall fysisk svakere enn en topptrent mann. Men mange kvinner er mer enn sterke nok til å bestige topper, og en hel del kvinner har i tillegg bedre kondis enn mannen sin!

Hypotese 5: Kvinner blir lettere redde enn menn. Mens manndom står for mot og stauthet, står kvinnelighet for bekymringer, nervøsitet og panikk. Kvinner har tradisjonelt vært beskyttet av menn, og den dag i dag viser forskning at kvinner velger menn som kan passe på dem i en verden full av farer - som krig og fred og fjell og sånn. Ser du en kvinne på toppen er det banna bein at det er en ledsagende mann i nærheten. Når møtte du sist en ensom kvinne på en topp? Hehe, tenkte meg det…

Dette er jo det reneste sprøyt og det mistenker jeg at trådstarter vet... Hvor mange menn har jeg ikke møtt på min vei som kjører som en 60åring med hatt (til tross for at de er 28..), er høyderedde og ikke tør å gå på et tak engang, er redde for ederkopper og gruer seg i årevis før de tør å gå til tannlegen.... Kvinner er IKKE reddere enn menn. Riktignok er de sosiale, så de har med seg en annen kvinne eller mann på toppen, men det skyldes da ikke redsel! Kvinner syns det er hyggelig å dele store opplevelser med noen. Det er da heller et tegn på styrke enn svakhet.

Hypotese 6: Kvinner vil heller pushe romantikk. Er det noe kvinner virkelig elsker, så er det romantikk. Hva er vel bedre enn å kombinere det med favoritthobbyene matlaging og klesvask? Selv frigjorte kvinner liker innerst inne å stelle for mannen sin. Det er mye bedre for dem å være hjemme og gjøre i stand enn det er å være med på tur. Når den heltemodige mannen, som har stevnet inn i det ukjente uten frykt, returnerer etter grenseløs suksess, står bordet klart med de lekreste retter, og sengetøyet er rent og i skjønneste orden.

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha. (PS! det er mye romantisk som kan skje i fjellet :) )

Hypotese 7: Sats gir mer kred enn fjell blant kvinner. Det beste kvinner vet etter romantikk, shopping, latte og matlaging, er å være med på organiserte ”events”, helst i byen. Da er det sogar kort til kino og kafé etterpå. Sats har helt bevisst markedsført seg mot dette lettlurte segmentet, som tross alt er kjøpekraftige på grunn av mannens kredittkort. Kvinner digger å stå som kveg på ti rader i en dunkel gymsal og bevege seg i takt mens en spretten og fager ungmø står foran og roper og skriker. Få ting gjør kvinner mer tilfredse enn en avansert aerobicstime. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forså at fjell gir null kred i slike miljøer…

Du ANER ikke hvor mye cred damer får for å gå i fjellet! Norge renner over av både damer og menn som har dårlig samvittighet over hvor lite de får vært ute, og elsker å snakke med folk som er mye ute, og vil tilog med være venn for å få lov til å bli med på tur!

Hypotese 8: Kvinner har lavere utdanning enn menn. Særlig på masternivå er menn overlegne. Hva har så dette å si? Jo, se her: http://forbruker.no/hyttemagasinet/article2114188.ece Det viser seg at det ligger i høy utdannings kultur å foretrekke fjellet. Kvinner og andre med lav utdanning foretrekker kysten eller en søplete white-trash-sydenstrand.

Det er helt riktig at utdanningsnivå og friluftsinteresse går hånd i hånd, særlig blant dem som bor i by. Men som det er grundig dokumentert i denne tråden tidligere så er det altså flere kvinner som tar høyere utdanning enn menn. Den linken du viser til viser jo dessuten at menn flest (med høyere utdanning) dessverre ønsker seg dyre hytter i grusomme fjellandsbyer (Hafjell, Skeikampen, Beito - skrekk o gru) med disco og Peppes Pizza og preparerte løyper og slalomanlegg, og sier fint lite om den intellektuelle mannen som sitter og filosoferer i sin ensomme enkle hytte med vedfyring og utedo mens selvskutt rein putrer i en gryte på ovnen, når han ikke er ute og går utfordrende turer på toppene omkring hytta.

Forøvrig: En liten artikkel om hvilke fjell vi velger, som viser at jentene burde kommer seg over i Jotunheimen, og bestige flere topper. (Men ingen støtte til trådstarter om HVORFOR kvinner flest går i flatere terreng!)

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=563938

Undertegnede har forøvrig minst 10 ganger så mange turer i Jotunheimen som i Rondane, og møter både menn og kvinner i Jotunheimen...

Annonse
  • Svar 141
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Skrevet
...og dyrker sitt feminine særpreg uten å forsøke å leve opp til eller tilpasse seg tradisjonelle mannlige idealer.

Kvinner har jo tatt plass i de tidligere mannsdominerte yrkene (bra), og er nå både representert, og overrepresentert (dårlig) i flere yrker. Men har de funnet sin egen "stil", sitt uttrykk, med fingeravtrykk; Jeg er kvinne? Eller har kvinnene vi ser representert i politikken, næringsliv og utdanning et mer "mannlig" uttrykk?

Har menn tatt imot kvinnene på en god måte, dvs, har kvinnene fått muligheten til å finne og utvikle sitt uttrykk? Bruke sitt uttrykk?

Når det er sagt er jeg på generelt grunnlag bekymret for mannens posisjon i fremtidens Norge. Utdannelsesnivået blant kvinner øker, og unge menn dropper ut av den videregående skolen i et skremmende stort antall. Konkurranseinstinkt og ambisjonsnivå hos unge menn er sterkt svekket. Unge kvinner flytter ut fra distriktene for å utdanne seg, og kommer ikke tilbake.

Kvinner har sine problemer, og det samme har menn. Felles innsats bør være er å innrømme forskjellene, gjøre hverandre bedre, hjelpe og stimulere til utvikling av begge kjønn.

Når jeg ser dagens ungdom, jenter og gutter, ser jeg for det meste en flott fremadstormende gjeng som kan ta vare på seg selv, er tøffe og vil prege fremtiden på sin måte. De skal, som oss andre få lære av sine feil, eller utprøvinger om man vil, de vil ikke gjøre det noe dårligere, uansett arena, enn det vi har gjort. De skal ikke undervurderes, hverken gutter eller jenter!

Hvilken topp man bestiger eller befinner seg på i livet, er opptil enhver, første skritt på vei er akseptere andres valg om hva de toppene innebærer. Det er ikke bestandig "høyden" som avgjør hvor tøft det er å bestige sine topper.

"Man ser store ting i dalen, bare små ting fra fjelltoppen." G.K. Chesterton.

Skrevet

De 8 "hypotesene" er ikke noe nytt verken i innhold eller vinkling. Med et litt mer gjennomtenkt ordvalg så kunne de nok få stå, men det jeg har et problem med er de begrepene som framstiller manneaktiviteter som kvalitativt bedre enn kvinneaktiviteter.

For en gitt enkeltperson vil vedkommendes egne ønsker framstå som bedre enn hva en annen enkeltperson velger og visa versa, men for en nøytral tredjepart vil de være like mye/lite verdt.

Så det jeg lurer på er nok en gang: hvor i huleste kommer dette behovet for å hevde seg selv på den måten fra?! Misforstå meg rett: jeg savner ikke flere kvinner i fjellet. Ikke fordi jeg mener det skal være en mannebastion, men jeg regner med at det de driver på med, hva det nå enn måtte være, er noe de setter like stor pris på som jeg setter pris på å ferdes i fjellet! Akkurat det samme gjelder også selvfølgelig for de kvinnene som måtte være i fjellet. Jeg har ikke fnugg av behov for å hevde at det jeg driver på med er for en "bedre" på noe som helst vis annet enn absolutt bare for meg selv (og altså personliig, subjektivt og ikke normativt for alle).

Forsåvidt... Det betyr ikke at jeg ikke kan finne på å i lystige lag klaske sleivete påstander i bordet for å provosere litt for underholdningens del. Men så får det også helst være noe som blir oppfattet som en jovial spøk, og ikke noe som jeg håper folk tar meg for å mene bokstavelig i min ufeilbarlige visdom... ("Æ trudde' næstn at æ måtte bære dæ.." etc.)

Skrevet
Kan ikke de rødgrønne bare kvotere noen kvinner opp på toppene?

Eller de kan kvotere noen kvinner hjem til meg, jeg er lei av å være singel

Skrevet

Problemet er vel at de som kvoteres gjerne ikke er de beste.. :)

Det er en vanlig missopptattning at når en kvinne eller minoritetsperson blir kvotert inn, så fortrenger hun en hvit middelaldrende mann som er bedre kvalifisert og faglig kompetent.

Skrevet

Lite meningsfullt i denne tråden egentlig. Den er vel helst en ventil for litt tyn som noen hadde til overs.

Casing point: "Kvinner er biologisk disponert for å være svakere enn menn, derfor er de DÅRLIGERE!!" - Nei, det er jo ikke et ordrett sitat akkurat, men det er ikke å nekte for at noe i den duren ikke har blitt forsøkt sneket inn.

Jaja! Får vel hive meg på da! Lat som om jeg sier noe morsomt, men litt stygt her om hvor teite FrPere er her som motbalanse til spøken over om de rødgrønne...

  • 6 måneder senere...
Skrevet

Den ene siden fornekter vår frie vilje og den andre fornekter vårt arvemateriale. Tror vi trenger noen på midten som kan forene disse to ytterpunktene.

Skrevet
Den ene siden fornekter vår frie vilje og den andre fornekter vårt arvemateriale. Tror vi trenger noen på midten som kan forene disse to ytterpunktene.

nå ble vel ikke vår frie vilje fornektet av de utenlandske forskerne. de var vel, slik jeg oppfattet det, også åpen for at miljø også kunne ha sin påvirkning.

Skrevet
Tror vi trenger noen på midten som kan forene disse to ytterpunktene.

Det er vel nettopp slik det er. Synes det er naivt av norske samfunnsforskere å se bort fra arvens rolle når det gjelder kjønnsforskjeller. Spesielt pinlig er det å se når de desperat forsøker å forsvare seg når de får innblikk i hva utenlandske forskere har kommet frem til. Gutter og jenter er rett og slett laget for å være forskjellige, og sammet med miljøet (forventninger, kultur) gjør dette til at det stort sett er menn som frekventerer fjelltoppene. Dette er blitt redegjort for i Erling12 sine hypoteser, som faktisk er seriøst ment (tro det eller ei :) ) selv om det selvsagt er satt litt på spissen.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.