Gå til innhold
  • Bli medlem

Padling i Hamar traktene?


Anbefalte innlegg

Annonse

Du har jo Mjøsa da. Funker fint så lenge det ikke er uvær. Du har Åkersvika som ligger rett ved Hamar. Svartelva og Flagstadelva munner ut her. De elvene kan padles et stykke avhengig av vannstanden i Mjøsa. Men Åkersvika er et elvedelta/våtmarksområde som er viktig for fugler. Spesielt trekkfugler. Vika er derfor et naturreservat og det finnes restriksjoner på fisking, ferdsel og bruk av båt.

Sitat: "Derfor er fredningsforskriftens bestemmelser om fiske og bruk av båt utformet slik at fugl har ”førsteretten” i april og mai. "

Du finner utfyllende regler her: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/lf/lf/lf-19840210-0273.html

Utover dette så er det vel ikke så mange muligheter tett ved Hamar. Ved ikke hvordan forholdene er på vannene oppe i fjellet. Har Mesna og Næra, men de ligger nesten oppe ved Lillehammer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åkersvika har båt- og padleforbud fram til 1.juni, så du skulle være utenfor "faresonen" da. Det stemmer at det er våtmarksområde og fuglereservat. det er noen restriksjoner på fiske, men dette er også om våren da vannstanden er særlig lav og fisken svømmer mot elvene.

Det står forøvrig store skilt med gjeldende opplysninger langs vika, f.eks. ved fugletårnet (som er et fint utgangspunkt for en padletur).

Jeg bor ikke så langt unna Åkersvika, men har aldri padlet der (noe som snart skal forandre seg). Men jeg har fisket der i snart 20 år. Dette er storgjedde og storåbbor område :) . Vika er veldig grunn og har jordbunn/myrbunn. Mye siv i innerste vika, som gjedda ligger og lurer i. Ytterste del av vika er mer som er innsjø, med et par små øyer. Svartelva er bra for åbbor. Det har blitt tatt ørret i Svartelva, men det hører til sjeldenhetene. Flakstadelva, derimot, har vært kultivert over mange år nå, og ble ifjor "nylansert" som ørretelv, dvs mjøsørreten vandrer opp elva.

Mjøsa er en stor sjø, og er vindutsatt, så ta dine forhåndregeler. Det er tidvis mye båttrafikk når været er bra, og det er alltid noen som er utpå og dregger. Gratis fiske.

Ellers er det Rokosjøen, som er midt mellom Hamar og Elverum. Lett tilgjengelig, og bra fiske for gjedde og åbbor. Stangealmenninga må også nevnes, og der er det brukbart ørretfiske. Ett tips er å høre med gutta på www.turut.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mjøsa er ganske enkelt ikke farbar i en liten åpen båt hvis det er uvær. Jeg har opplevd det og er veldig glad for at det forble en båttur, og ikke svømmetur etterhvert. Men heldigvis så er det stort sett alltid flott vær i området sammenlignet med andre steder i landet. Men hvis man er forsiktig hvis det begynner å bli skumtopper på bølgene og lar være å dra langt fra land når det er sterk vind så er det liten fare. En padletur på Mjøsa i godvær langs åkerlandskapene er jo en flott men temmelig annerledes opplevelse enn padling i eks. Femundsmarka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.