Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Annonse
Skrevet

Kommer an på bruksområdet.

Jeg bruker samekniven som øks, spade og til grovhugging av trevirke. Brødskivene blir grove. Bamse er bedre til spikking, brødskiver og matlaging. På de fleste turer tar jeg med multitool og øks.

Skrevet

Eventuelt kjøpe deg en dobbel samekniv.. 8" + 3" kniv.

1_313_0.jpg

Altså to kniver i ei slire, da kan du bruke den lille som bamsen, og den store som en vanlig samekniv.

Dyrt, men strømeng har god kvalitet...

Ellers bruker jeg forskjellige kniver etter tur og årstid.

Sommern bruker jeg en Mora 2000, grei kniv for å ha med på fisketurene...

Høsten bruker jeg Weidemann, med bukåpner... til jakta.

Hender jeg tar med meg finnkniven, brusletto lappland, vis jeg skal i område med trær.. og jeg skal ha bål.

Skrevet

Jeg har samekniven hengende i beltet året rundt..Bruker den til alt fra ved,raier, snøblokker, brød til pølsepinner.

Har satt opp min med kvassere egg innerst (spikking) og litt grovere egg lenger ut der jeg hugger.

Kjøpte min for 15 år siden, den gjør nytten sin enda.

På vinterstid har jeg i tillegg med øks og sag til de store bål.

På sommerstidtid har jeg en egen sløyekniv i fiskeveska.

Har alltid med Leatherman...................

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.