Gå til innhold
  • Bli medlem

Vesle Knutholstind fra sør. Hvor langt tau?


Busken

Anbefalte innlegg

Enig med Ods, men veldig greit å bruke tau om man føler for det. Den venstre (vest?) banen er minst luftig, mens den høyre, omtrent like krevende, føles en bit utsatt der den går relativt langt ut mot østveggen.

15 meter holder lenge, forutsatt at dere finner rappellfeste. Har aldri tenkt over noe rappellfeste eller slynger der, så jeg vet ikke. Kan dikkan ikke gå andre veien da? Hvis det er variasjoner i lagets høydestyrke, kan jo den mest komfortable sikre andre ned, og så klyve ned usikret, ev. med hjelp av informasjon fra noen under.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for gode svar. Tok turen i går. Telt i Leirungsdalen. Ski til Svartdalsbandet. Trasking og klyving opp til Vestre Leirungstind og ned til Søre Knutsholstind. Videre til Vesle Knutsholstind valgte vi pga BC-skisko og laber dagsform med tilsvarende skrall høydepsyke å sikre vi fra noen meter overfor skaret mot Søre Knutsholstind til svaet (59,8 m tau brukt.) :lol: Valgte høyre rute og det følte riktig med sikring etter ca 10m der man kunne føle suget fra Knutsholet på høyre side. Bortsett fra dette kunne vi nok gått usikret og venstreruta hadde nok føltes mindre eksponert selv om et fall også her kunne blitt stygt.

Fikk også bruk for tauet på vei ned fra Vestre Leirungstind. En snøflanke vi traverserte på vei opp fra den siste bratta hadde bli meget løs og råtten og øksa tok ikke tak, så vi rapellerte ca 6 meter ned til en snøskavl på eggen. Mulig vi søker Guinness rekordbok om å bli notert for "verdens korteste rapell". :P Vet ikke om vi valgte enkleste rute opp men vi så enkelte varder, så vi tror det måtte vært "normalveien".

post-2487-133474619338_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.