Gå til innhold
  • Bli medlem

2 dagerstur i Nordmarka - løypetips?


Henrikp

Anbefalte innlegg

Skal ta en tur i Nordmarka om halvannen uke, lør-søn.

Tenkte å ta toget opp mot Stryken og gå ned til Songsvann/ Frognerseteren/ Maridalen slik at det blir enkelt å komme "ned" igjen.

Vet at det er skrevet en del om dette, men spør likevel etter rutetips!

2 dager, 1 overnatting (ser for meg telt & bål), IKKE på Autobahn med x antall andre... Altså en rute som omgår de verste køene.

Hva anbefaler dere?

Takker for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tenkte et par mil + hver dag, ikke mer enn 3, men gjerne mindre. Målsetningen denne gangen er litt "kosetur". Startpunkt MÅ ikke være Stryken, hvis det er andre forslag. Det eneste som gjelder er at det er lett å komme til start uten bil.

Går gjerne i scooterspor, der er det vel litt mer skjermet? Men det er ikke et må-krav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra Stryken kan du f.eks ta løypa over Mago til Trehjørningen, den er scooterkjørt.

Så tar du inn på løypa videre mot Delebekken og følger den til Gørja. Så kan du f.eks ta overnattingen på Gørja. Er den fin plass på andre siden av vannet fra hyttene.

Derfra kan du følge hlvedløypa til Fortjern og så ta av løypa opp til Rottungenså over til Gåslungen og Øyungen(maskin), eller du kan ta løypa Fra Gørja via Kalvsjøen til Øyungen(scooter). Løypa kommer ned til Øyungen over åsen ca ved den øya som man kan nå via en flytemyr om sommeren. Så ned til Skar i Maridalen. Denne blir ikke kjempelang. Vil tippe ca 15 km til Gørja. Så 8-9km ned til Skar. Er en del oppover i starten.

Fra Grua må du til Mylla eller Svartbekken. Begge de stedene er det som regel en del folk i helgene.

Det blir ganske langt vi Mylla så jeg ville nok tatt Svartbekken. Derfra til Gjerdingen, så langt er det maskinløyper. Fra Gjerdingsdammen tar du scooterløypa via Stålmyra. Videre går den til Manntjern og Lille Daltjuven. Overnattingsplasser begge steder. Derfra vil du etterhvert treffe på løypa mot Delebekken og kan gå videre siste del som beskrevet over.

Du kan og fra Manntjern eller Lille Daltjuven gå litt lenger øst for å komme ned i Nittedal å ta deg hjem derfra, evt gå videre til Movann å ta toget derfra. Den turen er beskrevet på Skiforeningen

Fra Mylla har og skiforeningen noen forslag på turer. Dene er bl. via Trantjern, Ølja og Tverrsjløen. Der er første del av den mest brukte padlerute gjennom marka. Derfor går løypa opp til Spålen. Returpunkt er i Sørkedalen.

Denne er og et altrenativ.

Skiforening lørdag og søndag morgen fra Sognsvann.

De har og buss til ringkollen. Er ikke så kjent der men mange går den og kommer inn til Spålen den veien.

Siste alternativ er å starte på Grua å gå opp i marka. Så ta en rund der å komme ned igjen på Stryken f.eks. Tenkte siden du har vært litte i norddelen av marka, kan du få med deg litt mer på den måten.

Se litt hva som virker spennende men sjekk på Skiforeningen hvilken løyper som er kjørt opp når. Vil tro av det kan være rimelig harde løyper mange steder. Da Synes hvertrfall ikke jeg deg er stas å kjøre bratt nedover i scooterløyper hvor "plog-vidden" er begrenset.

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett litt på kartet, og har kommet frem til et forslag til en rolig tur, har med en som ikke er allverdens friluftsvant så det er greit å ikke overdrive:

Stryken-Stålmyra-Veslesjøen-Anderstjernet-Trehjørningen-Camp i området nordvest på Fuglemyrshøgda

deretter dag 2:

Gørja-Kalvsjøen-Øyungen-Skar

Slik det virker på kartet unngår jeg "hovedveiene" i størst mulig grad, og blir sikkert alene i teltområdet...

Tar gjerne kommentarer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vel stor sannsynlighet for at du blir alene på campen uansett så lenge du ikke legger deg til ved et vann. Hvis man ikke skal pilke er det jo like greit å legge campen et annet sted, like ved en bekk som har noen åpner steder så en får tak i vann holder jo fint. Skal du avgårde nå i helgen får du jo mye fin nysnø å smelte og.

Ellers er vel løypevalget slik at du bare sporadisk treffer folk før du kommer ned mot Øyungen. Evt noen ved passering rundt Gørja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.