Gjest 79gr Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 Lurer på om noen kan komme med gode forslag til mat på tur. Alt fra en dagers sommerturer til lengre vinter turer. Er det noen som har noen "slagere" på tur eller gode tips med tanke på tilbredning, oppbevaring, altså hva som helst. Siter
bekiil Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 lett, bålstekte pannekaker med rørsukker, nyrørt blåbærsyltetøy (om det er tiden for det). uslåelig. Mange kaker i slike ferdigposer, bare å tilsette vann til ønsket mengde kaker og røre om. Siter
aleks Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 Dette er sikkert helt vanlig, men jeg pleier å kjøpe grillpølser (eller små pølsebiter som allerede er oppskjært), skjære det opp i små biter og putte det i en boks. Samtidig har jeg kjøpt med meg potetmos som fra før av har tilsatt melk. Så er det bare å lage potetmosen og hive pølsene oppi. Vips, så har jeg en liten favoritt. Potetmos og pølser er nydelig turmat. Siter
Kim S Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 Noen som har testet fryste ribbebiter? Hørt noen som har med det på tur og vakumpakker de for bedre holdning. Det inneholder vel også veldig masse proteiner(?). Ellers er jeg veldig glad i ris og rett i koppen. Lang holbarhet, passer bra til fisk og vilt og får i mange smaker når man blander inn rett i koppen. Gjerne ha i et par dl ekstra vann. Siter
justanothernut Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 Sitat Noen som har testet fryste ribbebiter? Hørt noen som har med det på tur og vakumpakker de for bedre holdning. Det inneholder vel også veldig masse proteiner(?). Ellers er jeg veldig glad i ris og rett i koppen. Lang holbarhet, passer bra til fisk og vilt og får i mange smaker når man blander inn rett i koppen. Gjerne ha i et par dl ekstra vann. Frossen ribbe er sikkert fint på vinterturer, men om sommeren tror jeg det blir harkst ganske fort Siter
brage Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 Hei ! Utgangspunktet er at du skal ta med deg den maten du helst spiser også når du er hjemme og så må du ta hensyn til vekt og holdbarhet. For mitt vedkommende betyr det at jeg på kortere turer smører matpakker hjemme som jeg fryser ned i matpapir og plastposer og legger dypfryste i sekken når jeg starter. Så får de tine i sekken mens jeg går. I bilen har jeg en kjøleboks. I lommene har jeg rosiner/kjeks og annet smågodt som jeg spiser mens jeg går. Svisker holder magen i orden. På litt lengre turer går jeg på havregryn og pasta (makkaroni) som er lett og krever lite brennstoff. Litt sukker og smør hører med. Kjøttboller i boks er ok til pastaen med litt sukker og smør i. Det er alt. Salt pølse kan også være godt å ha med sammen med knekkebrød. Ris krever for mye brennstoff og lang tilberedningstid. God tur ! Siter
borgern Skrevet 22. mars 2009 Skrevet 22. mars 2009 Bruker litt forsjkellig avhengig av lendge på tur. bare en natts fiske tar jeg ofte med matpakke. Ellers bruker jeg en del slike pastaposer, Casa italia eler noe heter de. Synes de er bedre enn Real turmat. Så går det litt potetmos, havregryn,brød de første dagene. En pakke pølser er greit noen ganger. På korte turer har det vært kjørt Entrecote etc på grillrista og med bakt potet Pålegg er evt tingsom holder seg bra. Eks kaviar, salt og speket,syltetøy. Har stadig vekk med en pose med pannekakemiks og. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.