Gå til innhold
  • Bli medlem

Jotunheimen mars/april


Marmot

Anbefalte innlegg

Jeg og en kamerat tenkte oss til Jotunheimen noen dager i mars/april, ingen av oss har særlig med erfaring fra området fra før av men begge har vært mye ute på tur vinterstid og kunne derfor tenke oss å oppleve dette området :P. Har skrevet et forslag til turplan, det hadde vært flott hvis noen hadde hatt muligheten til å sett igjennom det og kommet med noen tilbakemeldinger. Hvis noen mener vi har tatt oss vann over hodet eller har tips til andre steder i samme område, osv så hadde det vært flott. Begge to er i normalt god form og vi går med fjellski og sekk.

Dag 1: Gjendesheim – Glitterheim (JV04 23km): Vi planlegger å bruke hele dag 1 på denne ruten for å ha litt god tid og for å bli litt kjent i området. Glitterheim er en DNT hytte med en egen selvbetjenings del man kan benytte med DNT nøkkel utfor sesongen. Planen er i utgangspunktet å ligge i telt i nærheten av hytta men vi har i alle fall en mulighet til å trekke inn hvis situasjonen tilsier det. Kvistet rute rundt påske.

Dag 2: Glittertind: Hvis været tillater ønsker vi å bruke denne dagen på å gå opp på Glittertind. Hvis været ikke er bra nok vil vi gå ruten tiltenkt dag 3 isteden.

Dag 3: Glitterheim – Hindtjønnin: Vi tenker å følge JV04 mot Gjendesheim et stykke før vi tar av østover og inn mot Russfjell området så litt nordover mot Hindtjønnin hvor vi vil sette opp en ny ”basecamp” et eller annet passende sted.

Dag 4: Denne dagen bruker vi til å gå i området rundt Hindtjønnin, målet er å komme seg opp på de fleste 2000 meters toppene i området. Hele området ligger ganske høyt så det skal være ganske gjennomførbart.

Dag 5: Hindtjønnin – Gjendesheim: Denne dagen bruker vi på å komme oss tilbake til Gjendesheim, vi vil gå inn på rute JV04 og følge denne tilbake til Gjendesheim.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nautgardstind er helt klart verdt en topptur. For øvrig er området østover rundt Nautgardstind mindre "jotunheimsk" og mange vil si mindre "interessant" enn områdene lenger vest i området. Det sies at botnene kan være utsatt for snøskred, og derfor går heller ikke vinterløypa langs sommerstien gjennom Tjørnholet.

I godvær ville jeg nok foretrukket å gått mot vest og lagt leiren ved Styggehøe eller Blåtjønnin. I godvær rekker man kanskje det samme dag som en tur på Glittertind. Da kan man få 1 eller 2 dager til å gå på Veotindene, Memurutindane, Styggehøbreatindene eller kanskje langs ryggen til Surtningsui. Man kan da følge løypa over Stygghøbreaskardet som er kvistet fra påsketider (jot22v).

Se bildet under fra Austre Memurubre med Memurutindan bak.

Hilsen Tore

post-5526-133474603937_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.