Anders Meyer Skrevet 20. januar 2009 Skrevet 20. januar 2009 Hentet ned et par reinsdyrgevir fra fjellet sist sommer. Gevira hadde da ligget ute i tre år og var derfor i tillegg til rester av bast også tidvis dekket av grønske. Noen som har erfaring med reingjøringsmiddel til slike formål? Resultatet jeg ønsker og oppnå er å få de hvite og luktfrie. Fikk ei flaske hydrogenperoksid av en bekjent som mente dette var tingen men fremgangsmåten er jeg grønn på. Noen med erfaring rundt dette? Beste hilsen Anders Siter
Vandrefalk Skrevet 20. januar 2009 Skrevet 20. januar 2009 Det er ikke geviret man koker, men skallen... Men det er for å få vekk kjøtt. Ditt gevir som har ligget ute så lenge er sikkert fritt for kjøtt.. Du får prøve å pakke inn skallen i bomull og dynke denne bomullen med vannstoffhyperoksyden... Siter
springsteen Skrevet 20. januar 2009 Skrevet 20. januar 2009 Geviret vil du nok ikke ha hvitt? Hydrogenperoksid bruker du på skallen, for DEN skal bli hvit. Om det er kjøttrester på skallen koker du denne først. Pass på att geviret ikke kommer i kontakt med det kokende vannet. Forsøk og dekke skallen med en klut, ett håndkle eller lignende. Kluten fukter du med hydrogenperoksid og lar det etse frem det hvite. Om du har fått tak i konsentrert hydrogenperoksid må du være svært forsiktig. Får du det i øynene har du seriøse problem, og brann skal du også tenke på. http://logichem.netpower.no/datasheet.aspx?iId=26756&iDepId=4542 Siter
kryk Skrevet 20. januar 2009 Skrevet 20. januar 2009 Ikke bruk hydrogenperoksyd på geviret. Tror du bare kan forsøke å vaske av det med grønsåpe eller salo e.l. Trolig er det ikke så enkelt å fjerne den grønsken. Om du lar det ligge ute i vær og vind så vil det sannsynligvis blekes etterhvert av seg selv. Men unngå at mus gnager på det... Siter
springsteen Skrevet 20. januar 2009 Skrevet 20. januar 2009 Jeg syns du skal vaske av det værste og bruke ordet "patina" om det som er igjen. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.