Gå til innhold
  • Bli medlem

Søre Sætretind


Qme

Anbefalte innlegg

No når vinteren endeleg har ankomt Sunnmøre så det er på tide å byrje å planleggje nye turar og ekspedisjonar for vinteren. Etter å sopa med meg ein hau med toppar i sommar, tenkte eg å prøve meg på dei toppane som er meir krevjande på sommaren enn på vinteren. Fekk tips frå ei ikkje så ukjend dame, som har store merritter innanfor klatring og skieventyr, om at skulle ein gå Søre Sætretind er denne krevjande toppen best på vinterstid.

Om sommaren er det smeltesprekker og våte torver som hindrar å nå toppen( http://fjellinordvest.net/content/view/30/743/ ) og eg veit at denne toppen også er krevjande på vinterstid då "4-meters hammaren" må bestigast med isklatringsutstyr(den må også bestigast om sommaren).

Eg er også dagleg innpå Hjørundfjordportalen og fleire har sedd seg nødt til å avbryte topp-forsøket til denne toppen http://www.hjorundfjord.no/?komponent=artikkel&handling=les&artikkel=1663. Likevel syns ikkje eg bileta verkar avskrekkande for at det skal vere mogleg å nå toppen under gode forhold. Vel, kva er så gode forhold? Korleis står sola her? Beste føre? Kan eg greie meg med vanleg skiutstyr, dvs. isøks/stegjern og stavar(sett frå meg skina sjølvsagt) på eit godt føre og eit anna vegval?

Håpar på svar, og om det er lov å sei det så tidleg, ha ein fin vinter og ei god jul til alle:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kjenner to forskjellige 2-mannslag som har besteget denne toppen vinterstid uten tekniske problemer. Ett av de gikk opp noe hyllesystem ovenfor "4-meters hammeren", og slapp dermed unna denne. Dette var visst helt greit uten tau, men jeg tror de hadde isøks og stegjern.

Den andre gikk nesten direkte fra topprenna mot Kvanndalen, og traverserte bort til toppen. Du ser området godt på bildene som ligger her: (http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/langenestinden1.html). Det kan godt være at de gikk lenger ned mot hammeren enn jeg fikk inntrykk av på forklaringen.

Jeg har gått det aller meste av østryggen på Søre Sætretind på to forskjellige turer. Denne er artig, og jeg tror man vil komme langt med et rapelltau her på sommeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Viser to ferske bilder av Søre Sætretind. Jeg fikk dessverre ikke lasta opp i full størrelse. Det var jo denne hylla Svein prøvde seg på, men som stoppet han seint på våren. Jeg tror kanskje det beste føret er ved kalde og stabile forhold tidlig på vinteren. Stegjerna satt godt i snøen på mandag.

post-387-133474598267_thumb.jpg

post-387-133474598272_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et tilsvarende ufullendt forsøk som de to som er referert over ligger her:

http://www.fjellfant.com/index.php?option=com_content&task=view&id=197&Itemid=40

For min del har jeg hatt nok med å studere denne ruta på vei til Nordre via Fladalen. I Gjelstenlis Heen-biografi er det for øvrig vist et bilde fra første vinterbestigning i 1956 (Heen, Hovden, Høye). Samme flotte sort-hvitt bilde er også gjengitt i Aask's jubileumsbok sammen med et annet foto som slik jeg tolker det viser at denne første bestigningen skjedde fra Kvanndalen. Første sommerbestigning var gjennomført i 1903 av engelske alpinister (Raeburn, Priestman, Ling).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for svar. Det kan verke som om denne oppstigninga er vanskelegare enn enkelte hadde rekna med før dei la i veg? Det er i såfall ingen tvil om at det er både bratt og sprekker i område som ein må ha dugande utstyr til, gjerne meir enn nokre bjørkastaurar? :D

iaa: Har vore på Nordre sommarstida då opp via Insterenna, men med same oppstigninga til sjøle toppen som frå Fladalen. Om det vanskelegaste punktet på turen( Fladalen-Nordre) er opp frå Fladalen er eg ikkje sikker på, men det er vel ikkje så mykje krevjande terreng her anna enn ei bratt side som må traverserast? Sjølve oppstigninga til toppen finn ein i denne artikkelen her: http://www.hjorundfjord.no/?komponent=artikkel&handling=les&artikkel=790

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.