Gå til innhold
  • Bli medlem

Rwenzorifjellene i Uganda: Ansvarlig turisme hos norsk vertskap på Mitandi


Mitandi

Anbefalte innlegg

TURRAPPORT:

Mitandi i Rwenzorifjellene er et lite sted som ligger på 1800 meters høyde i fjellsiden. Snekker Tore og Vigdis bor permanent på stedet og tilbyr kost, losji og "litt ekstra" til folk som vil oppleve Uganda utenfor turistløypene.

Naturen er utrolig vakker på Mitandi. Man MÅ sette på vekkerklokka for å få med seg soloppgangen og ta morgenbad i elva! Midt i alt det grønne ligger fine, rene hytter med god standard hvor man sover søtt mens den blikk stille afrikanske natten passerer utenfor. Stjernehimmelen er helt vanvittig, så er det månelyst må man stå opp og se! Maten er nydelig og stillheten og utsikten ved bålet helt utrolig. Skal man oppleve Afrika på ordentlig er Mitandi stedet. Stemingen er til ta og føle på og man får påfyll både til hjerte og minnebrikker.

På Mitandi kan man gå tur i fjellene helt opp til 5109 meter. Her er snø, isbreer og alpine topper - og Afrikas 3. høyeste fjell, Mt.Margherita. Du kan også kikke på fugler, ta dagstur til sjimpanser, gorillaer, pygmeer og varme kilder i regnskogen, samt løver på savannen rett nedenfor fjellet. Hva med å fiske store Nil-abbor i elva mens flodhestene kikker på deg? Dyrelivet er utrolig rikt og landskapet er dramatisk.

Man blir kjent med hvordan folk lever - man kan tusle rundt på små stier og slentre innom en gårdsplass og høre hvordan livet arter seg for de som bor i husene. Folk er gjestfrie og hyggelige og de fleste snakker greit engelsk. Turen til Uganda kan avsluttes med rafting på Nilen for de som liker litt action!

Mitandi er et turmål for ansvarlige turister; vertskapet tar bare imot et begrenset antall besøkende. Turismen skal ha en positiv innvirkning både på kultur, miljø og utvikling i lokalsamfunnet. Gjestene selv får også mer igjen for oppholdet fordi de får mye mer enn bare kost og losji.

På Mitandi kan man være frivillig og gjøre en innsats i lokalsamfunnet. 5% av det man betaler går til prosjekter i området - prosjekter som er initiert og drevet på dugnad sammen med de innfødte. Miljøvennlige løsninger som solenergi, bruk av lokal arbeidskraft og lokalproduserte råvarer er også viktig. Tore og Vigdis verdsetter kommunikasjon med gjestene slik at man får bedre kjennskap til kulturen i området og lærer mer om hvordan man selv kan bidra positivt. Det er bare behagelig å kle seg i tråd med kulturen, og det føles naturlig å respektere de innfødtes ønske om et alkoholfritt lokalsamfunn. I stedet for å dele ut penger i øst og vest og skape tiggere, støtter man her prosjekter som kommer alle til gode og som gir de innfødte troen på at de kan forbedre sitt lokalsamfunn selv. Sist, men ikke minst er det bra at alle tar hensyn når de går tur og ikke legger fra seg søppel.

Winston Churchill kalte Uganda for Afrikas Perle. Jeg kan bekrefte at landet fremdeles lever opp til den beskrivelsen! Bestill flybillett - vertskapet på Mitandi henter deg på Entebbe flyplass.

Les mer på mitandi.com

Se film her:

post-1765-133474590517_thumb.jpg

post-1765-133474590521_thumb.jpg

post-1765-133474590524_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

TV2 og "Eventyrlige nordmenn" har vært på besøk på Mitandi. Programmet kommer 5. januar kl 20. Jeg gleder meg til et gjensyn med Mitandi. Jeg er spent på om de har fått frem den hyggelige atmosfæren som jeg forbinder med besøk hos Tore og Vigdis, alle fadderbarna og dyra. Omtale av programmet: http://www.tv2underholdning.no/eventyrligenordmenn/article2468944.ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.