Gå til innhold
  • Bli medlem

Tripp Trapp Triathlon TTT 2008


4x4

Anbefalte innlegg

Kopi fra Stavanger Turistforening

http://www.stavanger-turistforening.no/activity.php?ac_id=15358&fo_id=250

Tripp Trapp Triathlon TTT

326

Turrute:

25 km kajakk, 4444 trappetrinn, 10 km terreng og 30 km sykkel

Turleder:

Per Henriksen

Frammøte:

Lysefjordsenteret Oanes (egen bil).

Turen starter kl:

Før 10.00 fra startstedet Lysefjordsenteret

Retur kl:

Senest 22.00 fra retursted Lysefjordsenteret

Priser:

Voksne (medlem): 300. Voksne (ikke medlem): 500

Turbeskrivelse:

Fjellsportgruppa inviterer til Rogalands største utfordring for spreke friluftsinteresserte.Tempo kan du velge selv, men for å bli karakterisert som sprek må turen gjennomføres på under 12 timer. Du får garantert brukt alle muskelgrupper og turen går gjennom en spennende natur. Det vil være mulig å delta i en kort utgave uten kajakk. Vi starter ved Lysefjordsenteret på Oanes og padler innover Lysefjorden via Prekestolen og Fantahola til Flørli. På Flørli går vi Europas lengste tretrapp med 4.444 trinn og en stigning på 740 meter. Turen til Vindalen går delvis på sti og litt på ”rallarvei” med enkel orientering. Våre private sykler står klar innerst i Vindalen for å transportere oss ned 450 høydemeter tilbake til utgangspunktet. Bilder fra turen i 2006.

Praktisk info:

Velkommen til en tur du aldri vil glemme. Først av alt, det er en svært krevende tur du har meldt deg på. Den er i grenseland mellom risikosport og friluftsliv. Deltakerne må klare å gjennomføre hele turen uten hjelp og på egent ansvar. Fjellsportgruppa ordner kun transport av kajakk og sykler. Samt tidtaking for dem som er interessert i dette, med mellomtider på alle etappene (egentid også på trappene).

Kajakk:

Alle må stille med egen kajakk og klar for å padle senest kl.10 v/flytebryggene på Lysefjordsenteret, Oanes.Ferjen fra Lauvvik til Oanes går 0745 0815 0845 (Det går ikke ferje 0915). Lauvvik ligger 24 km fra Sandnes, så legg inn god tid + ferje kø.

Sikkerheten rundt opplegget og gjennomføringa er diskutert med Stavanger Kajakklubb. Under all padling må en minimum være 2 stk sammen, dette anbefales også under resten av turen.

.

Alle må være godt vant med å padle på sjø. 25 km er en lang padletur og ikke for nybegynnere. Det er også få muligheter til å gå i land. Det er mulig å starte før kl.10 dersom en tror en trenger lengre tid. Anbefales.

Ta med niste og turklær, kart og kompass, samt hodelykt og evt. mobiltelefon. (lykt m/ ekstra batteri og mobil nederst i sekken). Kajakken skal legges på transportstativ på Flørli kai. Husk å ta med lastestropper for å feste din kajakk.

Ingen må padle uten sikkerhetsutstyr som årepute, vannpumpe og fløyte. Det forventes at deltakerne kan bruke dette og har øvd på kamerat redning. Anbefalt utstyr se www.utinaturen.no/ bruk gjerne refleksvesten som alle har i bilen den er perfekt og er godt synlig. Det er mulig å leie kajakker hos Ut i Naturen, tlf. 51 56 19 10, eller låne av Stavanger Kajakklubb dersom du er medlem og har bestått havpadlekurs. Alle kajakkene blir levert på Lauvvik ferjekai samme dag kl.17.45 med ferja.

Trappene og tur over fjellet:

Alle bør forberede seg og se på veivalg over fjellet på kartet: Frafjord-og Bjerkreimsheiane 1:50.000.

Alle må skrive seg inn i bok: v/heishuset (Ørneredet) ca ½ veis i trappene. Samt på hytta på Skåpet. Dette er en del av sikkerheten! Det er ganske flaut å bli etterlyst uten grunn!

Anbefalt veivvalg fra toppen av trappene er ned uttørket elveleie nedenfor demningen. Gå litt oppover på grusveien, kryss over til sti i samme høyde og følg den helt til høyden ovenfor Skåpet. Stien her er ny og ikke godt merket. PS: Kraftlinje som tidligere gikk her er tatt ned. Hold venstre side på vann før hytta. Etter hytta er det lett å gå på god sti ned til syklene.

Sykling:

Alle syklene må leveres lørdag 6. sep. til Møbelringen i Hillevågsveien 25 vis a via Sparkjøp og Meny. Bak v lageret. Lørdag 10-15 v Per Henriksen 982 17 262.

Sykkelen leveres på Møbelringen sitt lager mellom butikken og Meny. Låst og med utstyr dere tør å la stå på, syklene vil stå uten tilsyn øverst i Vindalen natt til søndag Du må ha: Ekstra sykkelslange, verktøy, hjelm og lys foran og bak. Dette vil bli kjørt opp i en varebil lørdags kveld. Evt. kan dem som vil kjøre opp syklene selv. Noe som du gjerne må gjøre, men husk at hvis du av en eller annen grunn ikke fullfører må du selv få sykkelen ned før bakkemannskapet kommer ned fra fjellet. Hvis ikke blir det en unødvendig leteaksjon. Husk å ta med sykkelnøkkelen !! Sjekk kart også for sykkeletappen og husk å sving av mot Oanes før Forsand sentrum.Tenk også logistikk selv, for å få med kajakk og sykkel hjem etter turen.

Det tas forbehold ang. vær. Må turen avlyses, blir den arrangert påfølgende søndag hvis det lar seg gjør.

Kort variant:

Uten padling, da må en ordne transport på egen hånd. Ferja går på lørdag (ikkje søndag) fra Stavanger kl 10, fra Lauvvik 11:25. pris kr. 165,- pr. pers. Hurtigbåt fra Lauvvik kun søndag ca kl. 14:20. (Turistferja Utstein 91373923, Hurtigbåt med bildekk (den som tar kajakkene i retur) 91652800, Lysefjorden sightseeing 51868788 evt Fiskepiren 51868780 eller Fjorlys 51895270.

Evt. må en reise inn dagen før og bo på ei av de 2 hyttene som Turistforeningen har i Flørli, alternativt lage det som en 2 dagers tur med overnatting på f.eks en natt på Flørli og en natt på Skåpet og sykle hjem på søndag.

Ide:

Det har vært få skikkelige utfordringer for de fleste med god turerfaring og noenlunde bra fysikk... Å ha et mål i løpet av året. Noen sykler kanskje til jobben hver dag, men uten at de trener til Trondheim- Oslo av den grunn. Her er turen der de kan få testet seg selv litt.

Vi har ikke birkebeiner-rittet, men vi har mange flotte daler og bratte nedkjøringer som vi kan boltre oss i visst vi tar turen til Ryfylke.

Veldig mange kjører rundt med kajakkstativ på bilen hele sommeren og padler litt nå og da etter som vær og vind tillater det. Det å kunne padle 25km inn blandt bratte steile fjellsider må være et mål for de fleste som padler kajakk i Rogaland.

Flørli er et sted mange har hørt om, men hvor veldig få har vært. Enda mindre prøvd seg på de bratte trappene som er Europas lengste. Plassen er helt unik, Turistforeningen er med å gjøre trappene bedre kjent, og prøver å bevare de for fremtiden. Det er mer fasinerende enn skummelt, og den som har høydeskrekk trenger ikke bekymre seg, det er ikke som i stigen når du maler huset. De er verre å gå ned enn opp.

Fotturen over til vinddalen går i området som ikke er merket med noen røde T-er og er vilt og vakkert. 1 time før Vinddalen har Stavanger Turistforening overtatt ei enkel hytte med 8 sengeplasser. Les mer om hytta her.

Turen ble gjennomført sammen med 3 jenter første gang høsten 2002. Dette for å bevise at dette ikke var noen super machotur eller villmannsløp! Ingen av mine aktive turkompiser hadde tro på at denne turen kunne gjennomføres på en dag, men det gjorde vi uten så mye som å løpe en meter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.