Gå til innhold
  • Bli medlem

LTP

Aktiv medlem
  • Innlegg

    232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av LTP

  1. Kunne du postet et par bilder når du har fått det på plass? Gjerne oppmontert også. Ut fra bildepostene dine vil jeg tro du takler utfordringen med dårlige lysforhold inni teltet!
  2. Nei. Turen mellom de to er svært krevende, og fordrer tauverk. Hvis du skal korteste vei. Eneste alternativ uten sikring er å gå ned en av rennene sørover på ryggen mellom de toppene, ned i Tjuvdalen, og så opp til Dronninga fra SV. Det er bratt, langt, og antatt minst 2500 meter motbakke totalt. Turen er absolutt mulig, men da bør du ha solid grunnlag i beina.
  3. Skal du på Vinnufjellmassivet og få utsikt mot fjorden, er Kongen og Dronninga gode alternativer. Førstnevnte har best utsikt selv om den ligger bakerst - og den er enklest / mest praktisk av de to hvis du er i Innerdalen. Ruta går opp Grasdalen (på sti), videre til høyeste punkt / vannskillet, og fortsetter herfra vestover til toppen av Kongen. På sommeren unngår du bre på det meste av turen, breen er mer nedsmeltet enn det fremgår av kartet. Den fine 1611-toppen SV for Trolla nås greit via samme rute, men har ikke utsikt til fjorden. Store Trolla bør du ha mye rutine for å gå usikret. Legger ved et par bilder fra tur til Kongen, det gir et inntrykk av utsikten og omgivelser.
  4. http://www.fjellforum.no/topic/37252-senhøst-på-svånåtinder/
  5. Jeg var der for rundt tre uker siden. Da lå det en del snø fra rundt 1700, men løs og ganske myk. Turen opp NØ-Ryggen gikk greit, men det var forholdsvis krevende et par passasjer. Men opplevelsen av vanskelighetsgrad er jo svært personavhengig. Tror jeg la ut en rapport her på forumet, der er det bilder fra turen. Sitter på et labert nettverk i Asia nå, så jeg sliter med å få linket.
  6. Nidstang kan jo rime godt! Men hva den står der inne for, er et interessant spørsmål. Enda mer interessant er egentlig "Hvem i huleste har funnet på å drasse det der inn i Svånådalen?"...
  7. Kom over denne interessante saken på Dovre i august. Var plassert på en stake 150m sør for stien mellom Store Langvasstind og Larstind, opp mot førstnevnte. Meg bekjent har det ikke vært filminnspillinger på Dovre siden Trolljegeren. Noen som har anelse som hva som er greia her? For ordens skyld sikter jeg til figuren til venstre i bildet.
  8. Har du sjekket buss? Oslo-Trondheim / Lavprisekspressen går forbi Hjerkinn. Ellers er jo sjansen stor for at du er på skyttelbussen fra Snøheim sammen med noen som skal til Trondheim. Hvis du tar sjansen.... Går du for Hjerkinn/Snøheim, er Svånådalen knappe halvannen times gåing unna Snøheim. Fint utgangspunkt for turer både flatt og bratt. Og ikke bare Snøhetta.. Ellers kan du hoppe av på Kongsvoll og gå inn Stroplsjødalen retning Reinheim og Snøhetta. Startpunkt er rett sør for stasjonen. Mindre folk enn på Snøheimruta, og enda finere. I tillegg har du fine og nær urørte 18 og 1900-metringer på nordsiden av dalen, siden du nevner topptur. Ellers er drømmelandet Sunndalsøra innen rekkevidde med tog/buss, men det meste er bratt og drepende med alt annet enn dagstursekk. Med mindre du er blodtrent.
  9. Etter flere helger med værligge ble et vindu utnyttet til runden over Storstygge Svånåtind til Store Langvasstind. Latmannstransport til Snøheim sammen med kamokledde reinjegere, De eneste dyrene vi så var en moskusfamilie som hadde parkert på stien ved Innaste Svånåkollen. Campet bortenfor familien, og startet alpint med Storstygge Svånåtind som første mål. Det fine været snudde på sedvanlig Dovrevis før halvtimen var gått, men vi kom oss rimelig greit til topps over en snødekt østrygg. Fant en stivfrossen Bavac-lue midt i ura. Videre på kjempeunderlag og lav sikt langs eggen, og var på Vestre Langvasstind halvannen time senere. Rapellerte greit ned hammeren og ut på Store Langvasstind i null sikt og slapsete snø. Retur i såpeglatt ur ned ryggen til 1528-vannet. Èn stk Sigg-flaske kassert etter å ha dempet fallet fra eier som gikk på ryggen. Med slike forhold utgikk planen om Bruri, så vi gikk rett til camp. Totalt litt over 7 timer T/R.
  10. Jotunheimen er nok nærmeste område for deg, 2000-meterne i Sogn er viderekommen-turer. Kjør til Valdresflya og plukk det du vil etter å ha lest deg opp i boken om Norske 2000-meterstopper av Morten og Julia Helgesen. Potensielle stikkord: Rasletind, Høgdebrotet og Besshøe.
  11. Er det noen i Trondheim eller omegn som har et Kaitum 2 GT? Jeg vurderer å kjøpe et slikt, men skulle gjerne ha sett det oppslått, så jeg får gjort en visuell vurdering av modellen ift. størrelse. Så om noen har et slikt jeg kunne fått tatt en rask kikk på, ville det vært til stor hjelp! -Lars Thomas Poppe
  12. Alltid bra å få fisket selv om de store fangstene uteblir. Merk at "Blink" er kallenavn på sjørøye, ikke sjøørret i nord. Ihvertfall i Finnmark.
  13. Ta en kikk på Snotamodellen til Helsport, i 21 eller 29 liter. http://www.helsport.no/snota-21l-2015 Lav vekt, og like viktig: komprimerbar sak som er lett å pakke sammen på ulike steder i eller på sekken. Jeg har hatt med både 29 og 36 til samme bruk som du beskriver.
  14. High 5 bør holde fint til fire stk. (to voksne / to barn). Har ikke testet 6 camp, men den ekstra plassen jeg vet du har i innerteltet på 6 camp veies opp av at 5 har mye større fortelt. Ta og en kikk på Svea 4. Teltvalg blir til slutt en smakssak, men Svea har to innganger i tillegg til enormt fortelt. Dobbel inngang er praktisk når man har med barn.
  15. Begge vannene har etter hva jeg hører fått større innslag av gjedde enn før. Og dertil mindre ørret (vil jeg tro). Om gjeddeøkningen skyldes hardfiske av ørret vites ikke, men det er et kjent faktum at det begynner å bli mye folk der inne. Både pga. folk som går inn, fraktes til Stabbursdalsvannene med ulovlig sjøflykjøring, samt ATV-sporene som går helt inn til vannene. Det gjør nok sitt for garnfisket. Dette gjelder ikke bare vannene, men resten av Stabburselva generelt (lakseførende del er veinær, så jeg sikter til øvre deler). Det begynner å bli folksomt... Hvorvidt litt tilfeldig oppfisking av gjedde har noen betydning for ørretbestanden i såpass store vann vet jeg ikke, men jeg har mine sterke tvil.
  16. Fjellheimen (4) har kun èn inngang. 100 % sikkert. Skal du ha et tilsvarende telt med to innganger, er det "Svea" som er navnet. Litt tyngre, men like solid og bedre plass.
  17. Både Scarpa og Dynafit har tidligere hatt ulike vinkler å velge mellom, men TLT 5 og 6 har det ikke. Søk litt på hjemmesidene, så finner du fort ut om noen modeller fortsatt har flere vinkelvalg.
  18. Det har skjedd svært mye på produktutvikling i randoverdenen siden TLT 4 EVO. Du får garantert lettere støvler i dag, som likevel er bedre å kjøre med. En kamerat byttet nylig fra TLT 4 EVO til TLT 5, og er ganske klar på at det er skjedd mye mellom de to. Sagt på en annen måte: det er ikke være nødvendig å bruke kiler for å få en moderne støvel til å sitte godt.. Min påstand er at TLT 5 eller 6 holde for alle som kjører innenfor normalen. Jeg så en av gutta i Supervention brukte TLT Performance (litt stivere enn standard-TLT) til brattkjøring. Skal du ha en virkelig hard kjørestøvel som også er grei å gå med, kan du kjøpe Scarpa Maestrale eller Dynafit Vulcan. Der er det definitivt ikke støvelen som er begrensende faktor. Usikker på hvor mye de kan stilles ift. vinkel, men det finner du fort ut på google. Tilbake til åpningsspørsmålet ditt: skoene er viktigere enn ski og binding - jeg tror du har mye å hente på å oppgradere til mer moderne støvler.
  19. Selgere som vil selge deg en dobbelt så dyr pakke, bør du alltid være skeptisk til. Selv om de kan være fornuftige - av og til.. Uten å være ekspert, høres det for meg ut som at du ikke trenger den dyreste pakken. Årsak: du er nybegynner, og på ditt nivå er det ikke skien som er begrensende, det er dine tekniske ferdigheter. Her tar jeg for gitt at den billigste pakken er ganske gode gode ski. 1499,- er billig, men med marginen på ski kan du få gode ski for den prisen. Jeg vil tro Head lager mer enn bra nok ski her for en nybegynner, og "lettkjørt" er viktigere enn fartsstabilitet (for deg som er nybegynner). Du skal stå hardt og fort før du presser skien så mye at den begynner å gi seg. Legg ut forespørselen din på friflyt.no, der er det mye kunnskap og erfaring. kanskje du kan få noen konkrete tips om skimodeller, så kan du lete opp dem i butikken (til en god pris).
  20. Da har du en case du bør ta opp med leverandør, ikke forsikringsselskap. Jeg fikk nettop avslag på erstatning for en skøyteski jeg knakk under fall. Årsak var at forsikringsselskapet ikke dekker den type selvinitierte ødeleggelser. Egentlig greit nok, selv om det ble en dyr tur.
  21. Jeg er 10 centimeter høyere enn deg, for meg fungerer Viking II (Alpinist for kort rygg) godt. Men det er på håret, så det kan være dine 10 centimetre er utslagsgivende negativt. Føles som jeg har noe mer å gå på med Helsports Spitsbergen 95 i small, så den er verdt å prøve. Volummessig bør du kunne klare deg med en sekk på 85-90 liter, 100+ er for de virkelig lange turene med 25 kg og tyngre.
  22. Mørke / brune briller er ikke like gode i dårlig / flatt lys. Mest populært ved flatt lys er gult (yellow iridium hvis du leter hos ulike brilleprodusenter). Tror også rosa, som nevnes lenger opp her, og blått, skal funke. Du finner trolig bedre og mer utfyllende info om emnet på friflyt.no.
  23. Trikset er å stå opp tidlig, slik at man er uavhengig av heisen....
  24. Et lite tau under pulken er utrolig effektivt for å bremse i nedoverbakke, pulken tar meg aldri igjen. Gitt "normale" forhold, pudder og is vil minske effekten - slik det nevnes lengre opp. Jeg fester det i fremre ende av pulken, og slipper det under før store nedoverbakker.
  25. Det kunne vi! Tørt og fint føre. Kontaktet ÅST, de ga meg navnet på en lokal helt som var oppdatert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.